جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



بانوان باردار از مصرف این مواد غذایی غافل نشوید

بانوان باردار از مصرف این مواد غذایی غافل نشوید

  • بانوان باردار به اسیدفولیک بیشتری برای جلوگیری از پیشرفت نقایص لوله عصبی از جمله اسپینا بیفیدا در کودک نیاز دارند. میزان توصیه شده روزانه اسیدفولیک در دوران بارداری ۶۰۰ میکروگرم است. غلات صبحانه، اسفناج، نخود، مارچوبه، لوبیای شمالی بزرگ، برنج سفید و بروکلی از منابع خوب اسیدفولیک به حساب می آیند.

 

 

در دوران بارداری، کالری و موادمغذی بیشتری برای مادران و جنین در حال رشد مورد نیاز است. بنابراین برای پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل برنامه ریزی کنید. همچنین از مصرف موادغذایی سرشار از قند و چربی اجتناب شود، زیرا این موادغذایی فاقد ارزش غذایی بوده و در افزایش وزن موثر است. همچنین اجتناب از مصرف این موادغذایی می تواند در کمک به کاهش سوزش معده و سوء هاضمه در دوران بارداری مفید باشد.


آهن

در دوران بارداری میزان آهن بیشتری برای تولید سلول های قرمز خون برای مادر و جنین مورد نیاز است. بانوان باردار روزانه به ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارند. براساس اداره مکمل های غذایی ایالات متحده، گوشت گاو، مرغ و ماهی از منابع سرشار از آهن به حساب می آیند، همچنین آهن موجود در این موادغذایی به راحتی قابل جذب خواهد بود. این موادغذایی همچنین منبع خوبی از پروتئین بوده که برای رشد و نمو جنین لازم است. در دوران بارداری از مصرف کوسه، اره ماهی و ماهی خال ماهی به دلیل میزان بالای جیوه اجتناب کنید، زیرا باعث آسیب رسانی به جنین خواهد شد. همچنین سبزیجات سبز و مغزهای آجیل از منابع خوب آهن به حساب می آیند.


اسیدفولیک

بانوان باردار به اسیدفولیک بیشتری برای جلوگیری از پیشرفت نقایص لوله عصبی از جمله اسپینا بیفیدا در کودک نیاز دارند. میزان توصیه شده روزانه اسیدفولیک در دوران بارداری ۶۰۰ میکروگرم است. غلات صبحانه، اسفناج، نخود، مارچوبه، لوبیای شمالی بزرگ، برنج سفید و بروکلی از منابع خوب اسیدفولیک به حساب می آیند. برای نمونه، نصف فنجان اسفناج منجمد حاوی ۱۰۰ میکروگرم اسیدفولیک بوده، همچنین همین میزان از برنج سفید دارای ۶۵ میکروگرم اسیدفولیک است. از دیگر منابع این ویتامین می توان به موز، پاپایا، نان، برگ چغندر و بادام زمینی اشاره کرد.


کلسیم

در دوران بارداری، مادر و جنین برای کمک به استحکام دندان ها و استخوان ها به کلسیم غذایی نیاز دارند. نیاز توصیه شده کلسیم در دوران بارداری ۱۰۰۰ میلی گرم است. از بهترین منابع کلسیم می توان به موادغذایی لبنی از جمله ماست، شیر و پنیر اشاره کرد. فرآورده های کم چربی یا بدون چربی را انتخاب کنید. همچنین برای جلوگیری از مسمویت غذایی و آسیب به جنین از محصولات پاستوریزه استفاده شود.


ملاحظات

در دوران بارداری باید از مصرف الکل اجتناب کنید، زیرا مصرف آن می تواند باعث سندرم جنین الکلی و ایجاد مشکلاتی شود. همچنین براساس کنگره امریکایی متخصصان زنان و زایمان، میزان مصرف کافئین در بانوان باردار بهتر است به کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز کاهش یابد. نوشیدن کافئین بیشتر از این میزان می تواند باعث افزایش خطر سقط جنین یا وزن کم در هنگام تولد شود.

منبع: بهداشت نیوز

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)