افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

اطلاعاتی درباره کم تحرکی ۹۰ درصد ایرانی ها

  • طبق آمارهایی که روز گذشته وزیر بهداشت داد، ۲۴درصد از مردم ساکن در مناطق شهری و ۱۹درصد از مردم ساکن در مناطق روستایی دچار چاقی هستند. همچنین استان‌های تهران و مازندران دارای بیشترین میزان شیوع چاقی بوده و کرمانی‌ها و سیستان‌وبلوچستانی‌ها لاغرترین مردمان ایران هستند.

 

در روزی که رئیس‌جمهور گفت کاش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را می‌شد وزیر سلامت بنامیم، قاضی‌زاده هاشمی آمارهای نگران‌کننده‌ای درباره وضعیت سلامتی ایرانیان داد.

روز گذشته در نخستین مجمع ملی سلامت که با حضور رئیس‌جمهور، وزرای بهداشت، کشور، جهادکشاورزی و جمعی دیگر از مسئولان کشوری برگزار شد، از اطلس بیماری‌های شایع کشور رونمایی شد. قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به برخی آمارهایی که از این اطلس استخراج شده اعلام کرد که حال شاخص‌های سلامت مردم ایران خوب نیست و بیماری‌های غیرواگیر مشکل اصلی سلامت ایرانیان و عامل بیش از ۸۰درصد مرگ ایرانیان است.

وزیر بهداشت از کم‌تحرکی ۹۰درصد ایرانی‌ها سخن گفت و هشدار داد که ۲۹.۷درصد زنان و ۱۵.۲۹درصد مردان ایران در معرض شیوع چاقی هستند و نزدیک به ۵۰درصد مردم اضافه‌وزن دارند. طبق بررسی‌های جهانی، ایران در رده هفتادوهفتم چاقی دنیا قرار دارد. در رده‌بندی‌ای که چندی پیش توسط فوربس منتشر شد، یک‌سوم ایرانی‌ها چاق تشخیص داده شده و ۵۳درصد افراد نیز دارای اضافه وزن تخمین‌زده شده‌اند.

طبق آمارهایی که روز گذشته وزیر بهداشت داد، ۲۴درصد از مردم ساکن در مناطق شهری و ۱۹درصد از مردم ساکن در مناطق روستایی دچار چاقی هستند. همچنین استان‌های تهران و مازندران دارای بیشترین میزان شیوع چاقی بوده و کرمانی‌ها و سیستان‌وبلوچستانی‌ها لاغرترین مردمان ایران هستند.

کم تحرکی
۹۶درصد از زنان و ۸۳درصد از مردان کمبود فعالیت فیزیکی دارند. ۹۲درصد از مردم در مناطق شهری و ۸۲درصد از مناطق روستایی کمبود فعالیت فیزیکی دارند. کمترین فعالیت و تحرک نیز مربوط به زنان استان بوشهر است، البته شیوع تحرک در بیشتر از ۷۰درصد، بسیار پایین است. چاقی و کمی تحرک، باعث شده تا ۵۰درصد مردم ایران از ابتلای خود به فشار خونمطلع نباشند. طبق آمارهای اطلس سلامت ایران، شیوع فشار خون در بین زنان ۲۸.۱۹ و در بین مردان ۲۸.۳۱درصد است.

این آمار در مناطق شهری ۲۶.۵درصد و در مناطق روستایی ۲۸.۳درصد است و اهالی استان کردستان، خطر پیامدهای فشارخون را بیش از همه احساس می‌کنند. با این حال وزیر بهداشت قول داد که توسعه شبکه بهداشت که تا پایان دولت فعلی قرار است به پایان برسد، در پیشگیری از عوامل خطرناک بیماری‌ها کمک شایانی خواهد کرد. اشاره قاضی‌زاده هاشمی به سامانه الکترونیک سلامت (سیب) و طرح‌های غربالگری بیماری‌های غیرواگیر است که بناست در دستور کار وزارت بهداشت قرار بگیرد.

دیابت
دیابت یکی دیگر از محورهای مورد تأکید در اطلس سلامت کشور است. وزیر بهداشت درخصوص شیوع این بیماری در کشور نیز توضیحاتی داد و گفت: دیابت در بین زنان ۱۰.۳ و در مردان ۸.۸درصد شیوع دارد. ۹.۹درصد از مردم مناطق شهری و ۷.۸درصد از مناطق روستایی دارای دیابت هستند و بیشترین شیوع دیابت نیز در بین زنان استان سمنان است. قاضی‌زاده هاشمی از بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی به‌عنوان عامل ۵۰درصد از مرگ‌ومیر مردم کشور یاد کرد و افزود: شیوع چربی خون در بین زنان ۲۹.۵و در مردان ۲۲.۵درصد است. ۲۷.۷درصد مردم مناطق شهری و ۲۲.۷مردم مناطق روستایی دچار چربی خون هستند.

 

منبع : الو دکتر

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *