جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



طرز تهیه خوراک تره فرنگی سیب زمینی و سیب رژیمی

1

 

  • در تهیه این غذا از دانه های خوراكی مثل كنجد و تخمه كدو؛ از انواع سبزیجات مانند سیب زمینی، تره فرنگی، پیاز و كرفس و همچنین از روغن زیتون استفاده شده است كه همگی برای كاهش درد آرتریت یا التهاب مفاصل مفید هستند.

 

مواد لازم برای ۶ نفر :

 سیب زمینی ۱/۵ كیلو
 تره فرنگی خرد شده ۳ بوته
 روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
 پیاز خرد شده ۳ عدد
 كرفس خرد شده ۱ بوته كوچك
سیب زرد بزرگ ۲ عدد
آرد یا نشاسته سیب زمینی ۵۰ گرم
شیر پاستوریزه ۲ لیوان سرخالی (۴۵۰ میلی لیتر)
مغز تخمه كدو (در آسیاب نرم شود) ۷۵ گرم
كنجد ۱ قاشق غذاخوری
نمك و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه :
از قبل فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت كنید. سیب زمینی ها را خوب تمیز كرده و به تكه های نازك ببرید. اگر در مورد تكه كردن سیب زمینی ها مشكل دارید همه آنها را بپزید. بعد از این كه به طور كامل خنك شد آنها را خرد كنید. سیب زمینی ها را همراه با تره فرنگی بخارپز كنید. سپس ظرف مخصوص فر را كمی، چرب كنید. نصف سیب زمینی ها را در آن ظرف بچینید و تمام تره فرنگی را به صورت یك لایه روی آن بریزید. پوست سیب ها را بكنید و هسته آن را درآورده و به صورت مكعبی شكل خرد كنید. ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون در تابه بریزید و به آرامی پیازها، كرفس و سیب ها را تفت دهید تا زمانی كه پیاز و كرفس نرم شود. همچنین می توانید نشاسته ذرت را اضافه كرده و خوب مخلوط كنید. سپس شیر را به تدریج اضافه كنید و پخت را ادامه دهید تا این كه سس اندكی غلیظ شود. با قاشق این سس را روی سیب زمینی و تره فرنگی ها بریزید. سپس با باقی مانده ی تكه های سیب زمینی روی آنرا بپوشانید. روغن زیتون را با برس روی سیب زمینی ها بمالید. ادویه ها( نمك و فلفل) را پاشیده و سپس روی آن پودر تخمه كدو تنبل( ۱ قاشق) و كنجد را بپاشید. مدت پخت غذا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است. زمانی كه سیب زمینی هایی كه در روی غذا است قهوه ای شد، غذای رژیمی مخصوص آماده ی خوردن است.

نكات تغذیه ای :
آرتریت به التهاب مفاصل گفته می شود كه با درد مفصل و خشكی آن مشخص می شود. اسیدهای چرب اُمگا۳ كه در ماهی و دانه های خوراكی مثل بذرِكتان، گندم و لوبیای سویا وجود دارد، التهاب مفاصل را كاهش می دهند. اسیدهای چرب تك اشباعی (MUFA ) نیز مانند اسیدهای چرب اُمگا۳ عمل می كنند كه در بیشتر سبزیجات و روغن زیتون (اولین روغنی كه در نواحی مدیترانه استفاده شد) یافت می شوند. در تهیه این غذا از دانه های خوراكی مثل كنجد و تخمه كدو؛ از انواع سبزیجات مانند سیب زمینی، تره فرنگی، پیاز و كرفس و همچنین از روغن زیتون استفاده شده است كه همگی برای كاهش درد آرتریت یا التهاب مفاصل مفید هستند.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)