افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

درمان پارکینسون با سلول بنیادی

آیا سلول های بنیادی می توانند به درمان پارکینسون کمک کنند

عدم تعادل در مهارت های حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون ناشی از کاهش تولید دوپامین است، اما محققان ژاپنی در حال انجام تحقیقاتی برای جلوگیری ازین امر هستند. دانشمندان دانشگاه کیوتو پس از انجام تست های امیدوار کننده ای که در سال گذشته بر روی میمون ها انجام شد، به عنوان بخشی از یک کارآزمایی بالینی پیشرفته، در حال پیوند زدن سلول های بنیادی مجددا برنامه شده به مغز انسان هستند.

دانشمندان ژاپنی از ابتدای قرن بیستم در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی پیشتاز بوده اند. در سال ۲۰۰۶، محقق، یوماناکا متوجه شد که سلول های بالغ می توانند از بافت های بدن جمع آوری شده و با ویروسی که به آنها کمک می کند به حالت نارس خود باز گردند آلوده شوند.

هنگامی که این سلول های بنیادی پایه (iPSCs) به فرد تزریق شوند، می توانند به هر نوع سلولی در بدن تبدیل گردند. کشفیات یاماناکا سبب شد که او برنده جایزه نوبل سال ۲۰۱۲ شود، چرا که این کار از منظر پزشکی احیا کننده دارای اهمیت بسزایی است. دانشمندان در حال بررسی نحوه استفاده از این سلول ها برای بازگرداندن بینایی، بهبود قلب آسیب دیده و نابود کردن تومورهای مغزی هستند.

stem-cells

اما هنگامی که این کشفیات در زمینه پارکینسون در نظر گرفته شوند، امید است که iPSC ها بتوانند به آنچه که نورونهای سلول های بنیادی  دوپامینرژیک ، نامیده شده  و سبب تولید انتقال دهنده های عصبی دوپامین می شوند تبدیل گردند.   آزمایشات سال گذشته در دانشگاه کیوتو نتایج مثبتی را در این راستا به دست آوردند و نورون های حاصل از iSPC پیوند زده شده به مغز میمون های بیمار باعث بهبود قابل ملاحظه انها در طی دو سال شد.

همین محققان هم اکنون توانستند نظر مثبت مقامات ژاپنی را برای ادامه این آزمایشات بر روی انسان به دست آورند. هفت شرکت کننده که با بیماری پارکینسون دست و پنجه نرم می کنند موافقت کردند که در این آزمایش شرکت کنند.  یک سوراخ ۱۲ میلی متری (۰.۵ اینچی) در جمجمه این بیماران ایجاد شد و پنج میلیون سلول های بنیادی  دوپامینرژیک حاصل از IPSC از طریق یک دستگاه پیوند مخصوص به مغز آنها تزریق گردید.

stem-cells

این محققان امیدوارند  که پس از پیوند، سلول های بنیادی  دوپامینرژیک به نورونهای دوپامینرژیک تبدیل شوند، اما از آنجا که سلول ها از خون شخص ثالث تولید می شوند، این احتمال وجود دارد که توسط سیستم ایمنی بدن بیمار  پس زده شوند. برای مقابله با این امر، به بیماران دارویی به نام تاکرولیموس داده می شود  تا پاسخ ایمنی آنها سرکوب شده و   سلول ها بتوانند به بهترین وجه در بدن بیمار جذب شوند.

این آزمایشات در روز ۱ اوت آغاز خواهد شد و دانشمندان به دنبال ارزیابی ایمنی و کارایی سلول های پیوند زده شده و استفاده از تاکرولیموس برای سرکوب پاسخ ایمنی خواهند بود. بیماران طی دو سال پس از پیوند مجددا مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *