عدس پلو با گوشت چرخ کرده بسیار خوشمزه و مجلسی میباشد.در این پست تصمیم داریم این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.میتوانید این غذا را در مهمانی های خود درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید
مواد لازم براي ۴ نفر:
برنج | ۳ پيمانه |
عدس | ۱/۵ پيمانه |
گوشت چرخ كرده | ۸۰۰ گرم |
پياز بزرگ | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
كشمش پلويي | ۱ پيمانه |
پسته و خلال بادام | هر کدام ۱/۲ پيمانه |
زردچوبه | ۱ قاشق غذا خوري |
چاشني ليمو فلفل | به ميزان دلخواه |
ادويه مخلوط | به ميزان دلخواه |
ادويه دارچين | به ميزان دلخواه |
كره | ۱۰۰ گرم |
زعفران، روغن و نمك | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
ابتدا عدس ها را تميز شسته و با آب و كمي نمك مي پزيم، سپس آنها را در يك آبكش ريخته و كنار مي گذاريم. (توجه داشته باشيد كه عدس ها نبيد له شوند).
پياز ها را رنده كرده به گوشت چرخ كرده اضافه و با تخم مرغ و چاشني ليمو فلفل و زردچوبه به خوبي مخلوط كرده و ورز مي دهيم تا مواد كمي به صورت چسبناك در آيد.
سپس مواد را به صورت كوفته هاي خيلي كوچك در مي آوريم (كوفته قلقلي) و كوفته ها را در ماهيتابه با كمي روغن داغ سرخ مي نماييم.
در زماني كه كوفته ها در حال آماده شدن است در يك قابلمه بزرگ آب و مقداري نمك ريخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه كرده و مي گذاريم تا برنج ها نرم شوند سپس در آبكش ريخته و كمي آب سرد روي آن مي ريزيم.
كشمش ها را نيز شسته با كره تفت مي دهيم. حال مواد آماده دم كردن است.
در يك قابلمه ي بزرگ كمي آب و روغن و دو كفگير برنج، يک کفگير عدس و مقداري كوفته ريزه و كمي كشمش به اضافه ي ادويه ي مخلوط (پلويي) و دارچين و يك قاشق غذا خوري زعفران آبكرده مي ريزيم و به همين ترتيب مواد را روي هم مي ريزيم.
در انتها درب قابلمه را گذاشته و روي شعله با حرارت زياد قرار مي دهيم. پس از ۵ الي ۷ دقيقه درب قابلمه را برداشته دم كني را مي گذاريم و شعله ي گاز را كم كرده و به مدت ۱ ساعت غذا را دم مي كنيم. براي تزئين غذا مي توانيد در هنگام سرو، روي آن را با خلال پسته و بادام به شكل دلخواه تزئين نماييد.