کلم پلو یک غذای بسیار معروف و خوشمزه شهر شیراز میباشد که بسیار خوشمزه و پر طرفدار است.امروز تصمیم داریم این غذای شیرازی را به سبک خود مردم شیراز آموزش دهمی.امیدوارم که دوست داشته باشید و از خوردن آن لذت ببرید
مواد لازم:
برنج | ۱ کیلو |
كلم خرد شده | ۱ کیلو |
سبزی (شوید، تره، ترخان، ریحان) خرد شده | نیم کیلو |
پیاز | ۲ عدد |
روغن | به اندازه کافی |
نمک | به اندازه کافی |
فلفل | به اندازه کافی |
آبلیمو | به اندازه کافی |
مواد لازم جهت كوفته ریزه:
گوشت چرخ كرده | ۳۰۰ گرم |
آرد نخود چی | ۴ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۱ عدد |
روغن | به میزان کافی |
نمک | به میزان کافی |
فلفل | به میزان کافی |
زردچوبه | به میزان کافی |
طرز تهیه:
برنج را با مقداری نمك چند ساعت قبل خیسمیكنیم، كلمها را پوست كنده و به صورت خلال خرد و با نمك و فلفل و زرد چوبه سرخمیكنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافهمیكنیم.
سبزی را پس از اینكه تمیز كردیم شسته و خوب خردمیكنیم
برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبهمیجوشانیم، آبكشمیكنیم، سبزی و كلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوطمیكنیم و در قابلمهمیریزیم و دممیكنیم.
طرز تهیه كوفته ریزه:
پیاز را روی گوشت چرخ كرده رندهمیكنیم. آرد نخودچی، نمك،فلفل و زرد چوبه را اضافهمی كنیم و خوب ورزمیدهیم.و آنها را به صورت كوفته ریزه درمیآوریم و سرخمیكنیم.. پیاز را هم خرد و سرخمیكنیم.
كوفتهها را وسط پلومیگذاریم تا همراه پلو دم بكشد.وقتی پلو دم كشید آن را در دیسمیكشیم و با پیاز سرخ شده تزیینمیكنیم.
نكته۱:برای اینكه پیاز سرخ شده ترد و خوش رنگ شود پیاز را كه خردمیكنیم مقداری نمك به آنمیزنیم، بعد سرخمیكنیم.
نكته۲:می توانیم از كلم سر(قمری) یا كلم برگ استفاده كنیم.