خرمالو سرشار از ویتامین A، چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را کم می کند، بلکه باعث شکننده شدن پوست، ناخن و موها می شود. همچنین در میزان هوش و سلامت بدن نیز اختلال ایجاد می شود.
بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامینهای B1، B2، B3 و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است. اسیدهایی که در این میوه وجود دارد خاصیت این میوه را به صورت اسیدی در می آورد. عمده ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارد اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک است و این اسیدها باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مثل آهن و روی شده و افزایش جذب را در پی دارد.
خواص دارویی خرمالو
وجود رنگدانه های پلی فنولیک در میوه خرمالو خاصیتی ضدسرطانی دارد.
این میوه جز میوه های پر انرژی محصوب میشود لذا افراددی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
بیماران دیابتی به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
خوردن خرمالوی رسیده برای کسانی که از سینه درد در رنج هستند توصیه میشود.
اگر خرمالو را به صورت ناشتا میل کنید ، برای درمان اسهال خونی بسیار مفید خواهد بود .
خرمالو برای بیماران کبدی ، کلیوی و نقرسی مفید است.
خرمالو حاوی مقداری زیادی پکتین است. که یکی ار فیبر های محلول در آب است و باعث کاهش چربی خون میشود.
دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع میکند
خرمالو قابض است و معده را تقویت میکند.