بدون شک اگر به شمال کشور سفر کرده باشید حتما این غذای بی نهایت خوشمزه را میل کرده اید و از خوردن آن لذت برده اید.امروز تصمیم داریم به شما این غذا را آموزش دهیم تا در منزل آن را درست کنید و ازخوردن آن لذت ببرید
مواد لازم (براى ۷ نفر )
پاچ باقلاى سبز يا لوبيا چيتى يا لوبيا رشتى تازه | ۳ كيلويا پاچ باقلاى خشك (۵۰۰ گرم) |
شويد خشك | ۴ قاشق غذاخورى يا شويد تر (يك دسته كوچك) |
تخم مرغ | ۳ عدد |
سير | يك و نيم بته |
زردچوبه | نصف قاشق چايخورى |
فلفل و نمك | به اندازه كافى |
روغن يا كره | ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم |
نکته:
كره طعم خورش را لذيذتر مىكند
طرز تهيه
پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تميز میشوئيم. سير را پوست كنده و پرهاى سير را ريز میكنيم, آنگاه باقلا و سير ريز شده و زردچوبه و شويد خشك(در صورتى كه شويد تر بكار رود آنرا ريز خرد مىكنيم) و كره را مخلوط نموده در قابلمه يا گمج(كه ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گيلانى ها از آن براى باقلا قاتق استفاده میكنند)
ريخته و ظرف را روى حرارت ملايم گذاشته و باقلا را كمى سرخ مىكنيم, آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائيم تا روى باقلا را بگيرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد ولى بايد دقت نمود كه له نشود. بعد تخم مرغ را در آن شكسته و در ظرف را میگذاريم تا تخم مرغ بسته شود. نمك و فلفل زده برمی داريم. اين خورش با كته, ماهی شور و زيتون پرورده يا ماست و ترب سفيد صرف می شود.
توضيح:
در صورت استفاده ازپاچ باقلاى خشك آنرا حدود ۱۰ تا ۱۲ساعت در آب خیس میکنیم.