جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



خواص داروئی عناب و روش تهیه جوشانده عناب

خواص داروئی عناب و روش تهیه جوشانده عناب

889852827-talab-ir

عناب یک میوه ای پرخاصیت هست که در جاهای گرم کاشته می شود در این بحث محققان علم تغذیه به بررسی خواص داروئی عناب و روش تهیه جوشانده عناب پرداخته اند همراه ما باشید با خواص بیشمار این میوه .

 عناب بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد .

برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن کوچک و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت که عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشکل تخم مرغ ودارای یک هسته است .

طعم عناب کمی شیرین است
ترکیبات شیمیایی:

عناب دارای لعاب فراوان ف حدود ۵% مواد پروتئینی ، ۴%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد .
خواص داروئی:

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است .

۱)عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد  نرم کننده سینه است

۲)ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید

۳)ادرار را زیاد می کند

۴)عناب آرام کننده اعصاب است

۵)خون را تمیز می کند

۶)ضد سرفه است

۷)خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند

۸)جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است

۹)آسم وتنگی نفس را برطرف می کند

۱۰)برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .

۱۱)هسته عناب خواب آرو است

۱۲)خستگی شدید را برطرف می کند

۱۳)رشد موی سر را زیاد می کند

۱۴)جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند

۱۵)جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است

۱۶)برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید

۱۷)دستگاه هاضمه را تقویت می کند

۱۸)حافظه را تقویت می کند

۱۹)کم اشتهایی را برطرف می کند

۲۰)هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه می کنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود

۲۱)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .

طرز استفاده:

جوشانده عناب : ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و ۱/۵لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

خیس کرده عناب : تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .

مضرات :

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود .

پزشکین : خواص داروئی عناب و روش تهیه جوشانده عناب

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)