جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین تبلیغات



ویتامین D در خون خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را به یک سوم کاهش می دهد

کاهش خطرمرگ ناشی ازبیماری قلبی با حفظ سطح مناسب ویتامین D

به گزارش پزشکین به نقل از ایرنا؛ روز یکشنبه گروه علمی ایرنا ازپایگاه اینترنتی مدیکال نیوزتودی، بیماری قلبی وعروقی مجموعه ای از وضعیت هایی ازجمله بیماری قلبی، حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته مغزی است که قلب و عروق خونی را تحت تاثیر قرار می دهند.
محققان دانشگاه برگن نروژ در این مطالعه با تجزیه و تحلیل خون چهار هزار و ۱۱۱ بزرگسال نقش سطوح ویتامین D را بر خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بررسی کردند.
بر اساس اعلام موسسه های ملی بهداشت، سطح ۲۵ هیدروکسی ویتامین D از ۵۰ تا ۱۲۵ نانومول در لیتر معمولا برای استخوان ها و سلامت کلی در افراد سالم مناسب است.
محققان در این مطالعه متوجه شدند که غلظت ۲۵ هیدروکسی ویتامین D در خون برای کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی و عروقی ۴۲ تا ۱۰۰ نانو مول در لیتر مناسب بود و غلظت های کمتر از ۴۲ نانو مول در لیتر و بالاتر از ۱۰۰ نانو مول در لیتر این خطر را افزایش می داد.
محققان متوجه شدند که وجود سطح مناسب ویتامین D در خون خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی را کاهش می دهد اما سطوح بسیار بالا و بسیار پایین ویتامین D در خون این خطر را افزایش می دهد.
محققان بر اساس نتایج این مطالعه اعلام کردند، تمام افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی باید سطح ویتامین D را در خون خود اندازه بگیرند و کنترل کنند؛ اگر این سطح زیر میزان عادی باشد باید مکمل ویتامین D مصرف کنند.
نور خورشید منبع اصلی ویتامین D است اما این ویتامین را می توان از طریق مصرف خوراکی هایی مانند ماهی سالمون، تخم مرغ ، ماهی تن و غیره بدست آورد.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید