اگر به خوردن نخود علاقمند هستید میتوانید این خوراک بسیار خوشمزه و خوشرنگ را درست و میل کنید. از نخود میتوانید به جای گوشت قرمز در غذاهای خود استفاده کنید چون جایگزین بسیار مناسبی است
مواد لازم:
– نخود آبگوشتی ۱۵۰ گرم
– برنج ۱۰۰ گرم
– بلغور گندم ۲۰۰ گرم
– آرد ۲ قاشق سوپخوری
– روغن مخصوص سرخكردنی ۶۰ میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
– پیاز خردكرده ۱ عدد درشت
– نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
– كرفس و اسفناج خردكرده ۳۰۰ گرم
– رب گوجهفرنگی ۲ قاشق سوپخوری
– گوجهفرنگی رنده كرده ۲-۳ عدد درشت
– گوشت چرخكرده ۳۰۰ گرم
– جعفری ریز خردكرده ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
۱-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در كاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. آن را كنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
۲-سپس نخود، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا نخود بپزد. اینك كرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
۳-حالا گوشت چرخكرده را همراه با كمی نمك، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و ۵ دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
۴-اكنون از مایه فراهمكرده – بلغور و برنج- به اندازه یك گردو بردارید و به صورت توپی در دست شكل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد كنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شكل توپ در آورید.
۵- حالا كوفتهها را در خوراك بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراك همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در كردستان علاوه بر گوشت چرخكرده از گوشت گوسفند خرد كرده نیز در این خوراك استفاده میكنند.