افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

از کجا بدانیم که به سمعک نیاز داریم؟

رپورتاژ آگهی؛

سمعک

همه ما در طول روز با حس شنوایی خود سروکار داریم و با این حس حرف‌های دیگران را می‌شنویم، درک می‌کنیم و پاسخ آن‌ها را می‌دهیم. از این‌رو هر نوع مشکلی در حس شنوایی‌مان، عملکرد روزانه ما را با اختلال مواجه خواهد کرد. کم‌شنوایی یکی از اختلالات شایع گوش است و در میان سالمندان و نوزادان بیشتر دیده می‌شود. کاهش شنوایی اغلب با افزایش سن رخ می‌دهد و فرد کم‌شنوا بیشتر اوقات می‌گوید که صداها را می‌شنود اما درک نمی‌کند. سمعک به‌عنوان یک دستگاه شنوایی، به افراد کم‌شنوا کمک می‌کند تا صداهای محیط را بهتر بشنوند. اما از کجا بدانیم که به سمعک نیاز داریم و باید به پزشک مراجعه کنیم؟

تشخیص کم‌شنوایی و کاشت سمعک

ادیولوژی یا شنوایی‌ سنجی شاخه‌ای از رشته‌های پزشکی است که به بررسی و درمان مشکلات شنوایی از طرق مختلف می‌پردازد. ادیولوژیست، متخصصی است که شنوایی شما را با دستگاه‌های مختلف می‌سنجد و مشکلات شنوایی شما را تشخیص داده و به تجویز سمعک می‌پردازد. هر زمان که با مشکلات زیر در شنوایی خود مواجه شدید، به یکی از کلینیک‌های ادیولوژی مراجعه کنید و با انجام آزمایش‌های شنوایی ‌سنجی از کاهش شنوایی خود آگاه شوید.

اگر چند مورد از موارد زیر را داشتید،‌ این احتمال وجود دارد که نیاز به سمعک داشته باشید:

  • موقع مکالمه از مخاطب خود بخواهید تا حرفش را تکرار کند.
  • زمانی‌که مخاطب‌تان بیش از ۲ نفر باشند و در فهم مکالمات به مشکل بربخورید.
  • صداهای زیر مثل صدای زنان و کودکان را سخت درک کنید.
  • گوش‌تان وزوز کند.
  • اطرافیان‌تان به شما می‌گویند که صدای‌تان بلند است.
  • بیشتر اوقات برای درک مکالمه طرف مقابل، ‌به لب‌ها و صورت آن‌ها نگاه می‌کنید.
  • در موقعیت‌های شلوغ مثل مراکز خرید، رستوران، سالن‌های کنفرانس و غیره، درک مکالمات برای‌تان سخت است.
  • موقع صحبت کردن با گوشی، ‌از یک گوش یا هر دو با مشکل مواجهید.
  • هنگام تماشای تلویزیون یا گوش دادن به رادیو، صدای آن‌ها را زیاد می‌کنید.

انواع مختلف سمعک

اگر بعد از انجام آزمایشات شنوایی‌ سنجی در مراکز ادیولوژی، تشخیص دکتر متخصص این بود که باید از سمعک استفاده کنید، از او در خصوص سمعک مناسب گوش‌تان بپرسید. سمعک براساس شکل  مدار الکتریکی و ویژگی‌هایش به چهار گروه آنالوگ، دیجیتال، قابل برنامه‌ریزی، هوشمند و فوق هوشمند تقسیم می‌شود.

سمعک آنالوگ: ساده‌ترین نوع سمعک است،‌ قابلیت تنظیم صدا را دارد اما، در این نوع سمعک تنها می‌توان یک برنامه را تنظیم کرد.

سمعک قابل برنامه‌ریزی: از سمعک آنالوگ پیشرفته‌تر است و قابلیت تنظیم بیش از یک برنامه را دارد.

سمعک دیجیتال: این نوع سمعک را باید با کامپیوتر تنظیم کرد و این کار توسط پزشک متخصص انجام می‌شود به‌طوری که رضایت بیمار را در پی دارد.

سمعک هوشمند: در واقع یک نوع سمعک دیجیتال اما پیشرفته‌تر است که قابلیت‌های بیشتری دارد. یکی از مزیت‌های این سمعک از بین بردن صداهای مزاحم محیط است و می‌توان آن را هماهنگ با محیط تنظیم کرد.

سمعک فوق هوشمند یا بلوتوث‌دار: این نوع سمعک مثل یک گوش طبیعی عمل می‌‌کند و هم‌زمان بین دو گوش ارتباط برقرار می‌کند و این باعث می‌شود که صدا به بهترین شکل ممکن به فرد برسد. هم‌چنین قابلیت اتصال به موبایل و تلویزیون را دارد، به‌طوری که فرد کم‌شنوا می‌تواند با تلفن خود مکالمه کند.

سمعک

انواع سمعک از لحاظ شکل ظاهری

سمعک‌ها با توجه به سایز، میزان تقویت صدا و محل قرارگیری آن در گوش به ۵ دسته اعم از جیبسمعکی، داخل گوش، پشت گوش، عینکی، داخل مجرای گوش تقسیم می‌شوند.

یک نوع سمعک داخل گوشی به نام سمعک نامرئی وجود دارد که از سمعک‌های دیگر کوچک‌تر بوده و در داخل گوش جای می‌گیرد و به‌راحتی دیده نمی‌شود. نامرئی بودن، از ویژگی‌های مثبت این محصول است. معمولا سمعک نامرئی عمر کوتاه‌تری نسبت به انواع دیگر دارد. با این‌حال به‌خاطر ظرافت در ساخت آن و مخفی بودن آن در گوش، طرفدارانش بیشتر است.

چه نوع سمعکی بخریم؟

زمانی‌که به یکی از مراکز ادیولوژی یا شنوایی‌ سنجی مراجعه کنید، ادیولوژیست با توجه به میزان کم‌شنوایی‌تان، سمعک تجویز می‌کند. شما باید نوعی را خریداری کنید که مناسب شما و سبک زندگی‌تان باشد. سمعک گران‌تر به معنی مناسب‌تر بودن آن نیست. گاهی لازم است که برای هر دو گوش سمعک بخرید، مسلما شنیدن با دو گوش لذت‌بخش‌تر و طبیعی‌تر است.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که باید هنگام خرید سمعک مدنظر قرار داد، خدمات پس از فروش آن است. بهتر است از شرکت‌هایی خرید کنید، که خدمات پس از فروش خوبی ارائه می‌دهند.

آیا سمعک مشکل کم‌شنوایی را کامل رفع می‌کند؟

در واقع سمعک یک پروتز مصنوعی کمک شنوایی بوده و مشکل بیمار را صد در صد برطرف نمی‌کند. هیچ سمعکی نمی‌تواند مثل گوش طبیعی عمل کند اما، مزیت‌های آن خیلی بیشتر و ارزشمندتر از معایب و دردسرهای استفاده از آن است.

ایرانگان بانک اطلاعات مشاغل و کسب و کارها

این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپی‌برداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *