افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

چه عواملی باعث ابتلا به ام اس در نوجوانی می شود

  • بیماری ام اس نوعی بیماری عصبی است که برآورد می شود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.براورد می شود واکنش غیرعادی سیستم ایمنی که به اشتباه به غلاف میلین در مغز حمله می کند موجب افزایش احتمال ابتلا به ام اس در بزرگسالی این افراد است.

 

علایم ضربه مغزی شدید شامل بیهوشی، احساس سرگیجه، تغییر رفتار و حالات، نداشتن توازن هنگام ایستادن یا راه رفتن، از دست دادن حافظه و … است. علایم کمی بعد از ضربه مغزی شدید افزایش می یابند و بهبودی بیمار به چند روز زمان نیاز دارد.در حالیکه ضربه مغزی شدید معمولا بعد از مدتی بهبود می یابد، مطالعات در سال های اخیر نشان داده پیامدهای آن برای سلامت مغز طولانی است.

برای نمونه مطالعه ای در سال ۲۰۱۵ نشان داد بازیکنان حرفه ای فوتبال که ضربه مغزی را تجربه می کنند، در میان سالی بیشتر با مشکل کمرنگ شدن حافظه روبرو خواهند شد.

مطالعه گروهی از محققان در دانشگاه اوئربرو/Oerebro University سوئد به سرپرستی پروفسور اسکات مونتگومری/Scott Montgomer در مقاله ای به نام ضربه مغزی و ام اس: بررسی ارتباط در نشریه عصب شناسی نشان می دهد این افراد در بزرگسالی بیشتر به ام اس مبتلا می شوند.

بیماری ام اس نوعی بیماری عصبی است که برآورد می شود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.براورد می شود واکنش غیرعادی سیستم ایمنی که به اشتباه به غلاف میلین در مغز حمله می کند موجب افزایش احتمال ابتلا به ام اس در بزرگسالی این افراد است.غلاف میلین لایه ای لیپوپروتئینی است که از فیبرهای عصبی در سیستم اعصاب مرکزی محافظت می کند.

پروفسور مونتگومری و همکارانش در این مطالعه از ۷ هزار و ۲۹۲ بیمار مبتلا به ام اس کمک گرفتند که در اداره ثبت بیماران سوئد به عنوان افراد مبتلا به ام اس نام نویسی شده بودند، همه بیماران بعد از سال ۱۹۶۴ متولد شده بودند و بیماری آنها بین این سال و ۲۰۱۲ تشخیص داده شده بود.

هر بیمار مبتلا به ام اس با ۱۰ فرد هم جنس، همسال و هم محل سالم دوبه دو در نظر گرفته شد و در مجموع ۸۰ هزار و ۲۱۲ نفر در این مطالعه شرکت کردند.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از آمار ثبت نام بیماران سوئد توانستند تشخیص ضربه مغزی را بین شرکت کنندگان در این مطالعه طی دوران کودکی (از بدو تولد تا ۱۰ سالگی) و نوجوانی (بین ۱۱ تا ۲۰ سالگی) نیز تعیین کنند.

با آنکه گروه نتوانست ارتباطی بین ضربه مغزی در کودکی و ابتلا به ام اس در بزرگسالی بیابد، متوجه شدند افرادی که یکبار ضربه مغزی را در نوجوانی تجربه کرده بودند ۲۲ درصد بیشتر نسبت به افراد سالم به ام اس مبتلا می شوند در حالیکه خطر ابتلا به ام اس در افرادی که بیش از یک ضربه مغزی داشتند دوبرابر می شد.

 

منبع: بهداشت نیوز

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *