افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

روزانه چقدر نمک بخوریم؟

ارتباط بین نمک و سلامتی

تحقیقات جدید به بحث در مورد این موضوع پرداخته اند که چه مقدار نمک برای بدن ما مناسب است.

بر طبق یک مطالعه به عمل آمده بر روی بیش از ۹۵،۰۰۰ نفر، اگر میزان مصرف نمک روزانه ی ما حدود ۲ و نیم قاشق در روز باشد، هیچگونه آسیبی به بدن ما وارد نخواهد شد.

این  مقدار نمک معادل مصرف ۵ گرم (۰.۱۸ اونس) سدیم در روز است. بسیاری از متخصصان سطح بسیار پایین تری از این مقدار یعنی چیزی در حدود نصف ۵ گرم را برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون و مسائل مرتبط با سلامت توصه می کنند.

SALT

لکن با توجه به تحقیقات جدید انجام شده، مصرف مقدار نمکی کمتر از این میزان، برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی کافی نیست. چرا که در این تحقیق، مقدار نمک مصرفی بیش از ۹۵ درصد از افراد ساکن در کشورهای توسعه یافته کمتر از این میزان بود.

علاوه بر این، حتی مصرف بالای نمک نیز می تواند با رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، غذاهای لبنی، سیب زمینی و سایر غذاهای غنی از پتاسیم خنثی شود بنابراین سوالی که به وجود می آید این است که آیا ما بیش از حد در مورد نمک نگران هستیم؟

سازمان بهداشت جهانی مصرف کمتر از دو گرم سدیم یعنی چیزی در حدود یک قاشق چایخوری نمک را در روز به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر بیماری های قلبی عروقی توصیه می کند، اما شواهد کمی در این خصوص وجود دارد که افراد با رعایت چنین رژیم غذایی توانسته باشند بر بیماری های قلبی عروقی خود فایق آیند.

منته و همکارانش می گویند که توانسته اند در طول یک دوره هشت ساله مطالعات خود را از طریق بررسی افراد ساکن در ۱۸ کشور مختلف انجام دهند.

آمار به دست آمده از این مطالعات جدید نشان می دهد که مصرف مقدار متوسط  و مناسب ​​نمک یعنی تقریبا همان مقداری که بسیاری از ما در حال حاضر مصرف می کنیم بر سلامتی ما تاثیر نمی گذارد، اما مصرف مقدار زیاد یا کم آن در غذا می تواند مشکلات عدیده ای را برای ما به وجود آورد.

لکن طبق نظر سایر دانشمندان، تنها تحلیل نمونه ادرار هر شرکت کننده به جای نمونه هایی که در طول ۲۴ ساعت جمع آوری شده باشند، بدین معنی است که نتایج به دست آمده چندان دقیق نیستند. علاوه بر این، منتقدان خاطر نشان نمودند که گنجاندن افراد مبتلا به بیماری های قلبی یعنی کسانی که به مقدار زیادی نمک نمی خورند انحرافاتی را در نتایج آمارهای این تحقیق به وجود آورده است.

SALT

گراهام مک گرگور از دانشگاه کویین ماری انگلیس، که در این مطالعه همکاری نداشت در خصوص نتایج به دست آمده می گوید:
“کل شواهد نشان می دهد که کاهش مصرف نمک منجر به کاهش حوادث ناشی از بیماری های قلبی عروقی، که شایع ترین علت مرگ و ناتوانی در سراسر جهان هستند خواهد شد.”

در واقع هر چقدر که سدیم مصرفی موجود در غذاهای ما بیشتر باشد، آب بیشتری را در بدن حفظ می کند و فشار بیشتری را به قلب وارد می نماید.

یکی از افراد حاضر در این  تیم، مارتین اونتلل از دانشگاه مک مستر در این خصوص می گوید: با توجه به تحقیقات ما، هیچ شواهد قانع کننده ای وجود ندارد که بر اساس آن، افرادی که مصرف سدیم یا همان نمک آنها در حد متوسط است میزان مصرف خود را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی کاهش دهند.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *