افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

ارتباط رژیم غذایی مبتنی بر سویا با سلامت زنان یائسه

تاثیر رژیم غذایی بر پوکی استخوان

محققان در مطالعه جدید خود، تأثیر رژیم غذایی حاوی سویا را بر تراکم استخوان زنان یائسه بررسی نموده اند. این محققان نتیجه گرفتند که خوردن بیشتر سویا ممکن است باعث تقویت استخوان های زنان در سنین مختلف شود.

کاهش تراکم و قدرت استخوان که امری رایج در زنان یائسه به شمار می آید، اخیرا به یک موضوع نگران کننده تبدیل شده است.

با افزایش سن زنان، پوکی استخوان، کاهش سطح فعالیت و افزایش وزن سبب می شوند تا سلامت استخوان ها کاهش یابد و علاوه بر این، این موضوع به طور منفی بر متابولیسم این زنان تاثیر خواهد گذاشت.

bones

پوکی و ضعف استخوان، خطر شکستن و یا ترک خوردن آن را افزایش می دهد که پس از آن سبب می شود که فرد فعالیت بدنی کمتری داشته باشد و لذا وزنش افزایش یابد.

با توجه به اینکه جمعیت انسان ها رو به سوی سنگین وزن شدن و پیرتر شدن پیش می رود، سلامت استخوان یکی از مهمترین بخش های علم پزشکی را به خود اختصاص داده که نیازمند بررسی بیشتر است.

اخیرا محققان دانشگاه میسوری کلمبیا به بررسی این امر پرداختند که چگونه اعمال برخی تغییرات در رژیم غذایی زنان ممکن است بر قابلیت انعطاف پذیری استخوان ها تاثیر بگذارد. در این راستا، آنها اثرات پروتئین سویا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند..

ارتباط سویا و استخوان

برای این تحقیق، دانشمندان از موشهای دونده دارای ظرفیت هوازی پایین که تناسب اندام چندانی ندارند استفاده نمودند. ویکتوریا وییرا پاتر، یکی از نویسندگان این تحقیق، در رابطه با انتخاب این نمونه از موش ها می گوید:

تحقیقات پیشین نشان داده اند که این موش ها مدل های خوبی هستند، چرا که بسیاری از زنان آمریکایی قبل و به ویژه بعد از یائسگی نسبتا کسل هستند و فعالیت بدنی چندانی ندارند.

محققان به منظور شبیه سازی شرایط یائسگی،  تخمدانهای این موش ها را با عمل جراحی برداشتند و پس از آن برای نیمی از این موش ها رژیم غذایی مبتنی بر سویا و برای تعداد باقی مانده رژیم غذایی مبتنی بر ذرت را در نظر گرفتند.هر دو رژیم حاوی مقدار کالری مشابهی بودند.

این محققان در طول آزمایش ۳۰ هفته ای خود، هر هفته موش ها را وزن کردند.

پس از آن تیم با آزمایش نمونه های خون، به تحلیل قدرت استخوانی و ترکیب بدن موش ها با استفاده از EchoMRI، پرداختند.

. EchoMRI  یک روش تصویربرداری است که می تواند به طور دقیق میزان چربی و حجم آب بدن حیوانات را اندازه گیری کند.

محققان از طریق تحلیل خون این موش ها، نشانگرهای تشکیل و جذب دوباره استخوان را مورد بررسی قرار دادند. جذب دوباره پروسه ای است که در طی آن استخوان ها شکسته شده و مواد معدنی آن به خون منتقل می شود. نشانگرهای جذب دوباره و شکل گیری استخوان به طور کلی به عنوان نشانگرهای تغییر استخوان شناخته می شوند.

دانشمندان، ساختار میکروسکوپی استخوانهای این حیوانات را بررسی کردند و علاوه بر این آنها را از لحاظ مکانیکی تا نقطه شکستن استخوان مورد بررسی قرار دادند.

bones

بهبود قدرت استخوان

تجزیه و تحلیل ها نشان داد که اگر چه نشانگرهای حرکتی به طور قابل توجهی تغییر نکردند، استخوان های پای موش های صحرایی که در رژیم غذاییشان سويا گنجانده شده بود قوی تر از استخوان موش هایی بود که از رژیم غذایی مبتنی بر ذرت تغذیه می کردند.

پروفسور هینتون بیان نمود که: یافته های ما نشان می دهد زنان به خوردن مقدار سویایی که در غذاهای آسیایی وجود دارد نیاز ندارند، اما اضافه کردن مقداری توفو یا دیگر انواع سویا، به رژیم های غذایی، می تواند باعث تقویت استخوان ها شود.

 

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *