افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

عوارض قرص های خواب آور برای بیماران مبتلا به زوال عقل

خطر قرص های خواب آور برای بیماران مبتلا به زوال عقل

یک مطالعه ی جدید نشان می دهد که تجویز قرص های خواب آور برای افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است خطر بروز شکستگی استخوان را در آن ها افزایش دهد.

محققان با انجام مطالعاتی بر روی ۳۰۰۰ بیمار مبتلا به زوال عقل که از داروهای خواب آور رایجی که معمولا برای این بیماران تجویز می شود نظیر زولپیدوم، زوپیکلون و زالپلون استفاده می کردند (که به اصطلاح به آنها داروهای Z- گفته می شود) و نزدیک به ۱۷۰۰ بیمار مبتلا به زوال عقل که از چنین داروهایی استفاده نمی کردند بدین نتیجه رسیدند که این داروها می توانند خطر شکستگی استخوان را در این بیماران افزایش دهند. نام تجاری این داروها عبارتند از لانستا، آمبین و سوناتا.

dementia

تحقیقات نشان داد که در بیماران مبتلا به زوال عقلی که از داروهای خواب آور استفاده می کردند، خطر ابتلا به هر نوع شکستگی استخوان در حدود ۴۰ درصد افزایش یافته بود.

این مطالعه نشان داد که استفاده از داروهای خواب آوری با دوز بالاتر می تواند این خطر را بیشتر کند. علاوه بر این، داروهای خواب آور با افزایش خطر شکستگی های لگن نیز مرتبط بودند.

محققان خاطر نشان کردند که شکستگی ها، به خصوص شکستگی های ران، باعث افزایش خطر مرگ زودرس در این گونه بیماران خواهند شد.

کریس فاکس، مدرس دانشکده ی پزشکی نورویچ از دانشگاه شرق انگلیس در این خصوص می گوید : حدود نیمی از افراد مبتلا به زوال عقل با مشکلات خواب دست و پنجه نرم می کنند، اغلب آن ها در طول شب چندین بار بیدار می شوند و در طول شب سرگردان به این سو و آن سو می روند. این امر می تواند تا حد زیادی بر کیفیت زندگی آن ها و همچنین زندگی افرادی که از این افراد مراقبت می کنند، تاثیر بگذارد.

همچنین بخوانید: اطلاعات داروهای خواب آور

فاکس در ادامه ی سخنانش افزود داروهای Z معمولا برای کمک به درمان بی خوابی تجویز می شوند، اما احتمالا این داروها بیشتر باعث سردرگمی و مشکلات دیگری مانند سقوط از ارتفاع و یا افتادن و شکستگی خواهند شد. افراد مبتلا به زوال عقل بسیار آسیب پذیر هستند و مشخص نیست که داروهای Z تا چه حد می تواند برای این افراد مضر باشد.

dementia

بنابراین در صورت امکان، توصیه می شود افراد مبتلا به زوال عقلی که اختلالات خواب آنها با شیوه های دیگر قابل درمان است، از مصرف داروهای Z امتناع نمایند. درمان های جایگزین غیر دارویی باید مورد توجه قرار گیرند و وقتی داروهای Z تجویز می شوند، این بیماران باید به منظور کاهش یا جلوگیری از سقوط و ایجاد شکستگی تحت مراقبت های ویژه قرار گیرند.

یافته های این تحقیق، سه شنبه همین هفته در نشست سالانه انجمن آلزایمر شیکاگو مورد بحث قرار گرفت. تحقیقات ارائه شده در جلسات به صورت مقدماتی در نظر گرفته شده تا در یکی از مجلات تحلیلی موسسه منتشر شود.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *