افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

ارتباط غذاهای معمولی با افزایش قند خون

چگونه خوردن غذاهای سالم به سلامت شما کمک میکند؟

یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه استنفورد کالیفرنیا انجام شده نشان می دهد که غذاهای رایج می توانند موجب افزایش قند خون افراد سالم شوند لذا  توجه بیشتر به این غذاها می تواند از ابتلا به دیابت و برخی از عوارض آن جلوگیری نماید.

دیابت در ایالات متحده بیش از ۳۰ میلیون نفر را گرفتار نموده که تقریبا ۱۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. ۸۴ میلیون نفر دیگر نیز مبتلا به پیش دیابت هستند.

سطح غیرطبیعی قند خون مشخصه این بیماری متابولیک است. برای اندازه گیری سطح قند خون، پزشکان از دو روش اصلی استفاده نمودند: در روش اول محققان، نمونه های قند خون ناشتای داوطلبین را دریافت کرده و پس از آزمایش خون، سطح قند خون مبتلایان را مشخص کردند و در روش دوم، سطح هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) را اندازه گیری نمودند.

blood suger

تست هموگلوبین گلیکوزیله معمولا برای تشخیص دیابت مورد استفاده قرار می گیرد و میزان متوسط ​​قند خون را طی یک دوره ۳ ماهه نشان می دهد.

با وجود استفاده گسترده از این روش ها، هیچ یک از این روش ها نمی توانند در مورد تغییرات قند خونی که طی یک روز قبل از آزمایش اتفاق می افتد، چیزی بگویند.

بنابراین، محققان به رهبری مایکل اشنایدر، استاد ژنتیک دانشکده استنفورد، به نظارت بر نوسانات قند خون روزانه افراد سالخورده پرداختند.

آنها بعد از یک وعده غذا تغییرات قند خون را بررسی کردند و به تحلیل این موضوع پرداختند که چرا الگوهای قند خون افراد مختلفی که غذای مشابهی را میل نموده بودند متفاوت است.

سه نوع تغییرات قند خون در این بیماران مشاهده شد

محققان برای مطالعه خود ۵۷ بزرگسال را که در بازه سنی ۵۰ سالگی قرار داشتند و مبتلا به دیابت نبودند مورد تحلیل قرار دادند.

پروفسور اشنایدر و تیم او با استفاده از دستگاه های جدیدی به نام مانیتورهای ثبت مداوم گلوکز به ارزیابی قند خون شرکت کنندگان در محیط طبیعی پرداختند. همچنین ، مقاومت بدن در برابر انسولین و کل  انسولین ترشح شده ی تمام شرکت کنندگان ارزیابی شد.

اندازه گیری قند خون و متابولیسم این شرکت کنندگان به محققان اجازه داد تا شرکت کنندگان را بر اساس الگوی تغییرات قند خون به سه  گلوکوتایپ مختلف  گروه بندی کنند.

blood suger

افرادی که قند خونشان زیاد نیست، در گروه “تغییرپذیری کم” گروه بندی شدند. افرادی که قند خونشان اغلب به طور ناگهانی تغییر می کند در گروه “تغییرات شدید” گروه بندی شدند. و در نهایت، افرادی که در جایی بین این دو گروه قرار داشتند ، به عنوان   گلوکوتایپ  “متوسط” طبقه بندی شدند.

یافته های این تحقیق نشان داد که  اختلال در تنظیم گلوکز، شایع تر از آن چیزی است که در گذشته تصور می شده و می تواند سبب شود که افراد دارای سطح قند خون نرمال حتی با مصرف غذاهای عادی تحت تاثیر قرار گیرند.

 در ادامه، محققان می خواستند ببینند چگونه افرادی با  گلوکوتایپ  های مختلف به یک وعده غذایی واکنش نشان می دهند. بنابراین، آنها به همه شرکت کنندگان سه نوع صبحانه استاندارد را ارائه نمودند: ذرت با شیر، نان با کره بادام زمینی و پروتئین.

هر یک از شرکت کنندگان به طور متفاوتی به این صبحانه ها پاسخ دادند، که نشان می دهد سیستم متابولیسم افراد مختلف نسبت به یک غذای مشابه پاسخ های متفاوتی می دهد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *