افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

آیا آرسنیک سرطان زاست؟

استفاده از آرسنیک برای بهبود سرطان

آرسنیک به داشتن خواص مضری برای سلامت انسان مشهور شده است. با این حال، برخی ترکیبات آرسنیک در دوزهای دقیق و تعیین شده می توانند در درمان های پزشکی مورد استفاده قرار گیرند. محققان می گویند یکی از این ترکیبات حتی قادر است به درمان سرطان نیز کمک کند. (هایفو سرطان زاست)

آرسنیک اغلب به عنوان یک ماده سرطان زا در نظر گرفته می شود. در واقع وجود این ماده در محیط زندگی فرد می تواند باعث  رشد سرطان شود.

با این حال، در طول تاریخ، برخی از ترکیبات آرسنیک برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند.

Arsenic

یکی از این ترکیبات – ترانس اکسید آرسنیک (ATO) است که هنوز هم  مورد استفاده قرار می گیرد و توانست در سال ۲۰۰۱، تحت نام تجاری بازرگانی Trisenox، تاییدیه اداره غذا و دارو (FDA) را دریافت نماید.

در حال حاضر محققان مرکز پزشکی بیات اسالمی (BIDMC) بوستون، در حال بررسی توانایی ATO در درمان سرطان هستند.

در این راستا کوان پینگ لو، ژیائو ژن ژو و همکارانش به تحقیق در مورد این موضوع پرداخته اند که آیا ATO در ترکیب با یک داروی دیگر به نام اسید رتینوئیک آل ترانس (ATRA) می تواند به درمان لوسمی پرومیلوسیتیک که یک نوع سرطان خون است، کمک کند یا خیر.

مکانیسم هایی که از طریق ترکیب ATO با ATRA می توانند به درمان این نوع از لوسمی کمک کنند، هنوز مشخص نشده اند، اما این مطالعه به وضوح نشان می دهد که چگونه این مواد در سطح سلولی عمل می کنند و مشخص می سازد که چگونه تعامل آنها ممکن است در درمان سایر انواع سرطان ها نیز مفید باشد.

مسدود کردن و از بین بردن یک آنزیم کلیدی

محققان در حال کار بر روی مدل های سرطان لوسمی، پستان و کبد هستند و توانستند به این نکته پی ببرند که ترکیب ATO-ATRA باعث تخریب آنزیمی به نام Pin1 می شود.

Pin1 نقش مهمی را در تنظیم شبکه های سیگنالینگ سرطان دارد چرا که آن بیش از ۴۰ پروتئین را که تومورهای سرطانی از آنها تغذیه می کنند فعال می کند و همچنین بیش از ۲۰ پروتئین را که معمولا باعث سرکوب رشد تومور می شوند مسدود می نماید.

این آنزیم در بسیاری از انواع سرطانهای موجود در بدن انسان دارای فعالیت بیش از حدی است و به ویژه در سلول های بنیادی سرطانی که باعث رشد تومور می شوند موجود بوده و اغلب باعث مقاومت سرطان ها در برابر درمان های سنتی می شود.

Arsenic

در این مطالعه، دانشمندان مشاهده نمودند که ATO به Pin1 متصل می شود، میزان فعالیت آن را کاهش داده و در نهایت منجر به زوال این آنزیم می گردد. در عین حال داروی ATRA  که آن هم به Pin1 متصل می شود این آنزیم را تخریب می کند و جذب سلول های ATO را افزایش می دهد.

این امر منجر به افزایش بیان یک پروتئین خاص در غشای سلولی می شود که جذب سلول های ATO را افزایش می دهد.

محققان در مواجهه با مدل های موشی طراحی شده برای انتشار Pin1، متوجه شدند که این جوندگان واقعا در برابر سرطان مقاوم شده اند.

بنابراین محققان امیدوارند که بتوانند از این داروها برای انسانها نیز استفاده کنند.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *