افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

۱۵ نکته برای تهیه غذای سالم با آرام پز

1205

  • یکی از بهترین امتیازات آرام‌پز این است که می‌توانید هم چیز را سر هم کرده و در آن بریزید، در آن را ببندید و به کارهای عادی روزمره‌تان برسید بی‌آنکه مجبور شوید بالای سرِ غذا عرق بریزید تا بخواهید غذای خانگی سالمی درست کنید.

 

چیزهای زیادی در زندگی وجود دارد که نمی‌توان آنها را انکار کرد. مثلا این‌که شاید هیچ‌کدام از لوازم آشپزخانه به اندازه آرام‌پز، کارایی مثبتی نداشته باشند. شما می‌توانید آن را روشن کنید، ترکیبات را در داخل آن بریزید و بگذارید چند ساعت در آن بماند تا بپزد و غذایتان آماده شود. باید گفت پخت و پز با آرام‌پز، نگرانی خاصی به دنبال ندارد. اما فرقی نمی‌کند که مشتاق استفاده از آرام‌پز باشید و یا تازه سفر خود را به دنیای غذاهای ساده آغاز کرده باشید، همواره روش‌های جدیدی برای درست کردن غذای سالم وجود دارد که به دور از هر هیاهویی، باعث می‌شود مواد مغذی مورد نیاز بدن‌تان هم تأمین شود. در این‌جا به برخی از این روش‌ها می‌پردازیم.
۱.از زمان پیشی بگیرید
یکی از بهترین امتیازات آرام‌پز این است که می‌توانید هم چیز را سر هم کرده و در آن بریزید، در آن را ببندید و به کارهای عادی روزمره‌تان برسید بی‌آنکه مجبور شوید بالای سرِ غذا عرق بریزید تا بخواهید غذای خانگی سالمی درست کنید. برای آنکه همین روش کمی ساده‌تر شود، می‌توانید ترکیبات را یک شب قبل آماده کنید. مثلا گوشت را تکه‌تکه کرده و سبزیجات سرشار از فیبر را خرد کرده، هر نوع سس یا چاشنی‌ که می‌خواهید استفاده کنید از قبل پیمانه بزنید و همه را شب قبل در یخچال قرار دهید.
۲.از یک آرام‌پز با اندازه مناسب استفاده کنید
اگر می‌خواهید برای تعداد زیادی از اعضای خانواده که از قضا خیلی هم گرسنه هستند غذا درست کنید، بهتر است از آرام‌پزی به مراتب بزرگ‌تر استفاده کنید. هنگام غذا پختن برای خود و همسرتان، اصلا لزومی ندارد از آرام‌پز بزرگ استفاده کنید، اما می‌توانید در طول هفته برای آماده کردن غذا آن را مورد استفاده قرار دهید. شما می‌توانید آن را با همان میزان غذایی که برای کل خانواده در نظر می‌گرفتید پر کرده و باقیمانده  غذا را برای شام بگذارید و در روزهای آتی هفته بخورید یا برای مصرف ماه بعد در فریزر قرار دهید.
۳.در آرام‌پز را برندارید
می‌دانیم که اشتیاق زیادی دارید تا ببنید آیا غذای خوشمزه‌تان آماده شده تا به سویش حمله‌ور شوید یا نه. بهتر است در مقابل این وسوسه مقاومت کنید و ناخنک نزنید. برداشتن درِ آرام‌پز پیش از پختِ کامل ترکیبات و مواد، تنها باعث خواهد شد که زمان پخت و پز حدود نیم ساعت به تعویق بیافتد. بنابراین بهتر است این کار را در یک ساعت پایانی پخت غذا انجام دهید.
۴. …مگر آنکه مجبور شوید
به جز زمانِ افزودن فوریِ یک چاشنی یا زمانی که طبق دستورالعمل باید غذا را به هم بزنید، تنها زمانی که باید درِ آرام‌پز را بردارید زمانی است که می‌خواهید میزان مایع جمع‌شده در آن را جمع‌آوری کرده و خارج کنید. فرقی نمی‌کند که این جمع شدن مایع به خاطر افزودن آب زیاد باشد، یا به این خاطر که ترکیباتی که استفاده می‌کنید بیش از آنچه انتظار داشتید، آب داده است، در هر صورت می‌توانید در ۳۰ تا ۴۵ دقیقه نهایی پخت غذا، در آن را بردارید و میزان مایع موجود در آن را کاهش دهید.
۵.از چاشنی‌ استفاده کنید
چاشنی‌ها باعث می‌شوند غذا، رنگ و بو و طعم لازم را پیدا کنند، خصوصا زمانی که برای چندین ساعت قرار است با هم بپزند. افزودن ادویه‌هایی مانند دارچین به خوراک‌های شیرین در آرام‌پز و یا فلفل هندی به غذاهای تند باعث افزایش و بهتر شدن طعم و مزه غذا خواهد شد. در واقع افزودن چاشنی‌ها نه تنها رنگ و بوی منزل‌تان را تغییر می‌دهد، بلکه حس خوبی از غذا خوردن خواهید داشت.
۶.آرام‌پز را بیش از حد ظرفیت پُر نکنید
احتمال دوست ندارید که تمام روز (یا شب) را برای پختِ کامل غذا صبر کنید تنها به این خاطر که ببینید آیا پخته است یا نه. پُر کردن آرام‌پز از مواد متعدد و فراوان باعث می‌شود بسیاری از آنها به طور کامل نپزند. بهتر است به‌جای این کار دو تا سه نوع ماده غذایی در آن بریزید یا کتابچه راهنمای آن را بخوانید و ببینید آیا دستور خاصی در این زمینه وجود دارد یا نه.
۷.اول از همه گوشت‌تان را سرخ کنید
یک روش کلیدی و مهم برای پخت کامل و خوب گوشت در آرام‌پز این است که از قبل آن را کمی تفت بدهید. پیش از افزودن گوشت به ماهی تابه، بهتر است آن را روی اجاق حسابی داغ کنید. این کار طعم کاراملی بیشتری به آن می‌دهد که اکثر آشپزها معمولا انجام نمی‌دهند.
۸.از تجمع باکتری‌ها پیشگیری کنید
احتمالا دوست ندارید که برای شام، باکتری بخورید. بنابراین بهتر است از این مسئله مطمئن شده و با چند اقدام ساده از شر آنها خلاص شوید. بهتر است از هر نوع غذایی که بلافاصله از فریزر بیرون می‌آورید استفاده نکنید (خصوصا گوشتی که آب نشده است)، پیشنهاد می‌شود پیش از افزودن آن به آرام‌پزی با شعله کم، آن را در آب نیمه‌ولرم قرار دهید، و پیش از آنکه بخواهید چیز دیگری به آن بیافزایید، هر آنچه ممکن است به شکل جداگانه‌ای باکتری به آن منتقل شود در یخچال بگذارید.
۹.دمای مناسب را برای پخت سبزیجات تنظیم کنید
پخت و پز سبزیجات در آرام‌پز یکی از بهترین روش‌ها برای درست کردن مخلفات غذایی ساده و سالم در طول هفته است. دمایی که قرار است آرام‌پز را روی آن تنظیم کنید بر اساس آنکه چه میزان باید غذا را در آن بگذارید، چه چیزی را می‌خواهید بپزید و دوست دارید چطور پخته شود می‌تواند متفاوت باشد. پختن سبزیجات روی دمای زیاد و برای ساعات متمادی تنها باعث می‌شود در انتها سبزیجات حالت خمیری پیدا کنند، بنابراین اگر به دنبال این نیستید که در آخر کار پوره بخورید، دما را روی کم تنظیم کنید.
۱۰.بگذارید یخش آب شود
اگر گوشتِ فریزشده خود را مستقیما داخل آرام‌پز بریزید، ممکن است دچار دردسر شوید. این کار، منجر به آلوده شدن غذا به خاطر باکتری‌ها می‌شود چرا که غذا در این وضعیت به دمای امن و بی‌خطر ۱۴۰ درجه برای پخت منظم و کامل در زمان مناسب نرسیده است. بهتر است پیش از آنکه بخواهید در این زمینه ریسک کنید، آن را زمان بیشتری در یخچال قرار دهید تا یخش آب شود.
۱۱.گوشت را تکه‌تکه کنید
ممکن است پخته شدن یک تکه گوشت بزرگ در آرام‌پز بیشتر از حد انتظار زمان ببرد. بنابراین بهتر است پیش از افزودن آن به آرام‌پز، خوب آن را تکه‌تکه و ریز کنید. این کار باعث می‌شود تا تکه‌های گوشت هم در زمان مشابهی مانند سایر مواد در آن بپزد. و پیش از آنکه گوشتتان را ناخنک بزنید، بهتر است دو بار آن را چک کنید تا مطمئن شوید که کاملا پخته است.
۱۲.برای لبنیات و گیاهان تازه بهتر است تا انتهای کار صبر کنید
افزودن موادی مانند شیر، پنیر یا ماست یونانی و گیاهان تازه به آرام‌پز باعث می‌شود که این محصولات دلمه شده و یا وا بروند. به جای این کار در نزدیکی پایان کار آنها را خوب به هم بزنید تا مایع پنیری خوبی به دست بیاید و کمی طعم اشتهاآوری به غذایتان بدهد.
۱۳.نکته مهم، لایه‌بندی (یا نحوه قرار دادن مواد غذایی) است
علاوه بر بریدن و خرد کردن ترکیبات و مواد در اندازه‌های مساوی، نحوه قرار دادن آنها در آرام‌پز هم اهمیت بسیار زیادی دارد. سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی و هویج را باید ته قابلمه قرار داد و گوشت باید روی آنها قرار بگیرد. این نوع تقسیم‌بندی و چینش باعث خواهد شد تا همه ترکیبات به نحو احسن و به طور کامل بپزند.
۱۴.آهسته و آرام
به جای تعجیل در پخت غذا (به مانند سایر کارهای دیگر زندگی)، بهتر است به آن زمان بدهید تا طعم و چاشنی‌ها حسابی به خوردش رفته و پخته شوند. پخت و پز در دمای پایین در مدت زمانی طولانی‌تر، باعث می‌شود غذایتان بهتر از وقتی شود که روی شعله زیاد و یا در ساعت کمی پخته می‌شود. اگر زمان کافی دارید، پس از مزایای آن بهره‌مند شوید.
۱۵.تمیز کردن آرام‌پز
سعی کنید همیشه بعد از استفاده از آرام‌پز آن را حسابی شسته و تمیز کنید و مطمئن شوید که برای دفعه بعد، اضافه غذا به جایی از آن نچسبیده یا در آن باقی نمانده باشد. علاوه بر این مسئله، تمیز کردن آن واقعا راحت است: کافی‌ست آن را با آب و صابون پُر کرده و به مدت یک ساعت روی شعله کم قرار دهید. اگر دیدید باز هم چیزی به آن چسبیده، کمی جوش شیرین در آن بریزید و با برس آن را بسابید

 

 

منبع : الو دکتر

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *