افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

کلسترول بالای خون از نشانه های آن تا کنترل کلسترول

کلسترول بالای خون از نشانه های آن تا کنترل کلسترول 

201581623251881a

 

کلسترول خون را از یک سن خاصی باید کنترل کنید و آن را در حد نرمال نگه دارید در این جا شما را آشنا می کنیم با کلسترول بالای خون از نشانه های آن تا کنترل کلسترول در ادامه مطلب با ما باشید .

پس از ۲۰ سالگی لازم است تا آزمایش خون منظم انجام شود تا سطح کلسترول مشخص شده و از عوارض بیماری پیشگیری گردد.

کلسترول نوعی چربی موجود در همه سلول های بدن است که برای عملکرد مطلوب اندام های بدن مفید است. از بین مهم ترین اعمال آن می توان به شرکت در تشکیل اسیدهای صفراوی اشاره کرد که مسئول هضم چربی هاست. به علاوه، در ترشح هورمون های جنسی و تیروئید نیز نقش دارد.

با این حال، گرچه بسیاری از اندام ها به کلسترول نیاز دارند اما اگر سطح این چربی به طور مناسب کنترل نشود می تواند به قاتلی خاموش تبدیل گردد. مهم ترین مشکل اینجاست که بسیاری از افراد نمی دانند که دچار کلسترول بالا هستند زیرا مانند بسیاری از بیماری ها علائم مشخصی ندارد. در نتیجه ناراحتی های جدی در کبد و سیستم قلبی عروقی بروز می کند. به عنوان مثال، افزایش کلسترول بالا زمینه تصلب شریان ها را ایجاد می کند که به خاطر تجمع کلسترول و دیگر چربی ها در دیواره عروق به وجود می آید و مانع از جریان خون صحیح می شود.

به دلیل خطرات کلسترول بالا و مشکل در تشخیص بیماری، لازم است تا مجموعه ای از علائم به عنوان زنگ خطر جدی تلقی شوند.

علائم کلسترول بالا

 همه افراد باید پس از سن ۲۰ سالگی با انجام آزمایش خون از سطح کلسترول مطلع شوند زیرا علائم هشدار این بیماری به کندی بروز می کند و مانع از کنترل صحیح می شود. تا به امروز هیچ علامت مشخصی برای تشخیص بیماری شناخته نشده است اما متخصصان بعضی از حالات را به عنوان زنگ خطر بیماری معرفی کرده اند:

  • احساس سنگینی و درد در قسمت لگن و کیسه صفرا
  • حالت خمیری و خشکی دهان همراه با بوی بد
  • سنگینی معده و مشکل هضم به خصوص پس از خوردن غذاهای خیلی چرب
  • بادگلو و ایجاد گاز معده پس از صرف غذا
  • مشکل در عملکرد روده ها و ایجاد یبوست
  • تمایل به خواب پس از غذا خوردن
  • عدم تحمل غذایی و حساسیت
  • خارش پوستی
  • سردرد یا میگرن
  • عدم تعادل بدن و حالت تهوع
  • التهاب و بی حسی در دست ها و پاها
  • اختلالات دید
  • اضطراب و بی قراری در زمان انجام فعالیت های جسمی

همه این علائم ممکن است با دیگر مشکلات سلامتی معمولی تر اشتباه گرفته شود. اگر کلسترول خون اندازه گیری نشود و پیشرفت کند می تواند تا مراحل حادتری پیشرفت کرده و زمینه ساز بیماری های حادی شود که به راحتی درمان پذیر نخواهند بود. این در حالی است که انجام آزمایش خون ساده و رعایت عادات سالم زندگی موجب ثبات سطح کلسترول و همچنین تحریک عملکرد کبد شود.

کنترل شخصی کلسترول

گرچه برای کاهش کلسترول بالا نیاز به مصرف دارو خواهد بود اما صرف نظر از اینکه بیمار به دارو وابسته است یا نه، بهتر است از مصرف خوراکی های خیلی چرب و پرکالری مانند گوشت های قرمز، فست فود، شیرینی های صنعتی، غذاهای فرآوری شده، کرم دسر، کره، زرده تخم مرغ و مایونز پرهیز شود.

به جای این خوراکی ها باید مواد غذایی سالم  و مغذی در برنامه روزانه گنجانده شود که از جمله می توان به میوه های تازه،سبزیجات، حبوبات، غلات سبوس دار، شیر کم چرب، روغن زیتون، گوشت بدون چربی، ماهی دریایی و دانه های کتان اشاره کرد.

البته باید شیوه طبخ غذا نیز تغییر کند. بخارپز و آب پز کردن نسبت به سرخ شدن ارجحیت دارد و بهتر است روش های انتخاب شود که به روغن نیاز نداشته باشد.

همچنین باید عادات زندگی نیز بهبود یابد و سطح کلسترول همیشه کنترل شود. در واقع، با افزایش سن زمینه خطر بیشتر می شود و تغییرات در بدن بروز می کند که می تواند زمینه ساز بیماری های جدی شود.

پزشکین : کلسترول بالای خون از نشانه های آن تا کنترل کلسترول 

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *