برای تهیه این مربا به قسمت سفید پوست هندوئپانه نیاز دارید.این مربا مزه خیلی خوبی دارد امیدوارم که از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم :
پوست هندوانه: یک کیلو
شکر: یک کیلو و ۲۰۰ گرم
آب: ۴ لیوان برای پخت
آهک: ۲۵۰ گرم
آب برای آهک: به مقدار لازم
اسانس هندوانه: ۲ قطره
مغز دانه هل: ۱۰ عدد (در صورت تمایل)
آبلیموی تازه: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
۱- پوست رویی سبز هندوانه را با پوستکن خیلی نازک بگیرید.
۲- سفیدی پوست هندوانه را به هر شکلی که مایل هستید قالب بزنید.
۳- آب و آهک را با هم مخلوط کنید و بعد از صافی رد کنید.
۴- پوست هندوانه را به مدت ۶ تا ۷ ساعت در آب آهک قرار دهید و هر نیم ساعت آن را هم بزنید.
۵- سپس داخل آبکش ریخته و پوست هندوانه را خیلی خوب با آب سرد بشویید طوری که آهک آن کاملا گرفته شود.
۶- به مدت ۸ ساعت اجازه دهید پوست هندوانه داخل آب سرد که چند تکه یخ هم به آن اضافه کردهاید قرار بگیرد. در طول این مدت زمان ۵ تا ۶ بار آب را عوض کنید.
۷- بعد پوست هندوانه را با آب سرد داخل آبکش بریزید و سپس دوباره با آب سرد پوست هندوانه را بشویید.
۸- در این مرحله پوست هندوانه را روی پارچه بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.
۹- شکر را به همراه ۴ لیوان آب روی حرارت گذاشته و آنقدر هم بزنید تا شکر داخل آب کامل حل شود و البته جوش بیاید.
۱۰- وقتی که آب، جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بجوشد.
۱۱- در این مرحله پوستهای هندوانه قالب زده را اضافه کرده و بگذارید به مدت یک ساعت با حرارت کم بجوشد.
۱۲- حالا آبلیمو و آب پوست هندوانه را اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید دانههای هل را هم اضافه کنید و بگذارید مربا به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد.
۱۳- وقتی که مربا غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و اسانس را داخل آن بریزید.
نکته :
میتوان برای خوش رنگ کردن مربا به جای آب پوست هندوانه یک لیوان آب هندوانه در مربا اضافه کنید در این حالت بگذارید مربا حدود ۳۰ دقیقه بجوشد.