طرز تهیه آش کلم ارومیه
یرتخلی غذای زمستونی ارومیه هست ، من همینطوری به کلم پاره ترجمه اش کردم !! ترجمه تحت اللفظی یرتخلی میشه : پاره دار که تو فارسی جالب نیست !
میدونید که تو فصل سرما کلم واقعا غذای مفیدیه
آذری ها هم مثل روسا و شمال اروپا با کلم غذاهای متعددی میپزند.
مواد لازم:
مواد لازم | مقدار لازم |
کلم سفید خرد شده | ۱ کیلو گرم |
لوبیا چیتی پخته | ۱ لیوان |
نعنا خرد شده | ۱ قاشق سوپخوری |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق سوپخوری |
بلغور گندم | نصف لیوان |
برنج آشی (نیم دونه یا گرده ) | نصف لیوان |
رب | دو ق سوپخوری |
زرد چوبه | دو ق سوپخوری |
آب غوره | ۱ ق چایخوری |
فلفل درسته | به مقدار تمایل |
روغن | ۲ قاشق سوپخوری |
آب قلم | دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص) |
پودرفلفل قرمز | ۱ق چایخوری |
همچنین بخوانید: طرز تهیه آش کرفس
طرز تهیه:
کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت بدید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشونید ، حالا برنج رو اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که ۱ بند انگشت روی مواد رو بگیره اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم بشه بعد لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنیدو نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفته
تو ارومیه سماق نساییده را چند لحظه تو آب جوش میجوشونند و صاف میکنند و آبشو به عنوان چاشنی اضافه میکنند ، اگه به سماق دسترسی نداشتید آبغوره اضافه کنید کمی هم بزنید و صبر کنید مزه اون به خورد غذا بره
این غذا نه زیاد ترش و نه زیاد شیرینه (کلم بعد پخته شدن طعم شبیه به شیرین داره )
ترشی ملس اونو لذیذ میکنه