افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

طرز تهیه آش کلم ارومیه

طرز تهیه آش یرتخلی ارومیه

طرز تهیه آش کلم ارومیه

 

 

یرتخلی غذای زمستونی ارومیه هست ، من همینطوری به کلم پاره ترجمه اش کردم !! ترجمه تحت اللفظی یرتخلی میشه : پاره دار که تو فارسی جالب نیست !
میدونید که تو فصل سرما کلم واقعا غذای مفیدیه
آذری ها هم مثل روسا و شمال اروپا با کلم غذاهای متعددی میپزند.

مواد لازم:

مواد لازم مقدار لازم
کلم سفید خرد شده  ۱ کیلو گرم
لوبیا چیتی پخته ۱ لیوان
نعنا خرد شده  ۱ قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده  ۲ قاشق سوپخوری
بلغور گندم  نصف لیوان
برنج آشی (نیم دونه یا گرده )  نصف لیوان
رب  دو ق سوپخوری
زرد چوبه دو ق سوپخوری
آب غوره  ۱ ق چایخوری
فلفل درسته  به مقدار تمایل
روغن ۲ قاشق سوپخوری
آب قلم  دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص)
پودرفلفل قرمز ۱ق چایخوری
همچنین بخوانید: طرز تهیه آش کرفس

طرز تهیه:

کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت بدید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشونید ، حالا برنج رو اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که ۱ بند انگشت روی مواد رو بگیره اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم بشه بعد لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنیدو نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفته
تو ارومیه سماق نساییده را چند لحظه تو آب جوش میجوشونند و صاف میکنند و آبشو به عنوان چاشنی اضافه میکنند ، اگه به سماق دسترسی نداشتید آبغوره اضافه کنید کمی هم بزنید و صبر کنید مزه اون به خورد غذا بره
این غذا نه زیاد ترش و نه زیاد شیرینه (کلم بعد پخته شدن طعم شبیه به شیرین داره )
ترشی ملس اونو لذیذ میکنه

 


امتیاز شما به این دستور پخت

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *