افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

سالسا لقمه به سبک مکزیکی

این غذا که با نام پیتزا لقمه گیاهی هم شهرت دارد می‌تواند هم به عنوان پیش‌غذا و هم به عنوان یک غذای مغذی و پرخاصیت در یک وعده غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

مواد لازم:

 

 

 آرد  ۱۵۰ گرم
 آرد ذرت  ۵۰ گرم
 زرده تخم‌مرغ  ۲عدد
 شیر  نصف پیمانه
 روغن زیتون  ۵۰ گرم
نمک، فلفل و زعفران به میزان لازم
پوره لوبیا قرمز يك پیمانه
روغن زیتون ۲ قاشق سوپ‌خوری
پیاز نگینی یک قاشق سوپ‌خوری
سیر يك عدد
پیاز نواری نصف پیمانه
آووکادو نصف پیمانه
گوجه‌فرنگی نصف پیمانه
گشنیز برای تزئین

روش تهيه:

 

زرده ‌را به همراه شیر ولرم و روغن زیتون مخلوط کنید. آرد، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و این مخلوط را به خوبی هم بزنید تا خمیری یکدست آماده شود. خمیری که آماده می‌شود نباید حالت چسبندگی داشته باشد، بنابراین می‌توانید تا جایی که نیاز است به آن آرد اضافه کنید.
سپس خمیر را روی سطح صاف و آردپاشی شده باز کنید و با قالبی گرد یا یک نعلبکی بزرگ آن را قالب بزنید و درون سینی فر که کاغذ روغنی قرار دادید، بگذارید.
سینی را درون فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کرده‌اید به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید تا نان‌ها برشته شوند، سپس آنها را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند.

 

روش تهیه مواد سالسا

پیاز نگینی شده و سیر را درون روغن زیتون تف دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس لوبیا قرمزی را که به مدت ۶ تا ۷ ساعت در آب خیس کرده‌اید، با کمک میکسر پوره کنید و آن را با نمک و فلفل و دارچین به مواد قبلی اضافه کنید، پس از آماده شدن این مواد را روی نان بمالید. در مرحله آخر پیاز، آووکادو و گوجه‌فرنگی را روی پوره بزنید و آن را با جعفری تزئین کنید.

 

مواد مصرفی در این غذا چه خواصی  دارند؟

درمان کم‌خونی با آووکادو

آووکادو یکی از میوه‌های پرطرفداری است که مصرف آن در سال‌های اخیر در میان ایرانی‌ها متداول شده است. این میوه که بیشترین مورد استفاده را در هندوستان و برزیل دارد داراي ارزش ‌غذایی زیادی است و بسیاری از مردم هند از آن برای درمان کم‌خونی در دختران جوان و زنان استفاده می‌کنند. علاوه بر این استفاده از آووکادو در خوراکی‌ها و غذاهایی که در آنها حبوباتی همچون لوبیا قرمز وجود دارد موجب پیشگیری از احتمال ابتلا به نفخ در افرادی می‌شود که عملکرد دستگاه گوارش آنها دچار اختلال است. افرادی که بتوانند مصرف آووکادو را دست‌کم ۲ بار در هفته به رژیم غذایی خود اضافه کنند می‌توانند از خواص درمانی آن كه برای تقویت معده، رفع خستگی‌های روزانه،  اختلال‌های روده و همین‌طور درمان بی‌خوابی و افزایش کیفیت خواب بسیار مفید است، بهره ببرند. بهتر است این میوه پرخاصیت را در وعده غذایی شام خود بگنجانید تا از خواص درمانی آن در بهبود کیفیت خواب، بیشتر بهره‌مند شوید.

 

 

لوبیا قرمز و کاهش میزان کلسترول خون

از دیدگاه طب سنتی لوبیا قرمز ازجمله حبوبات گرم و تر است که خواص درمانی متعددی دارد. پوره تهیه شده از اين لوبيا هم مانند خودلوبیا قرمز خواص درمانی قابل ملاحظه‌ای دارد. مصرف لوبیا در وعده‌های غذای هفتگی علاوه بر آنکه موجب کاهش میزان کلسترول خون می‌شود به تقویت قلب نیز کمک می‌کند. مصرف لوبیا در صورتی که به اندازه کافی در آب مانده باشد می‌تواند اختلال‌های رایج دستگاه گوارش از قبیل یبوست و کندی عملکرد روده‌ها را بهبود ببخشد و موجب پاکسازی پرز‌ها و الیاف روده‌ها در بدن شود، اما  افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند یا میزان اسیداوریک خونشان بالاست باید با مشاوره پزشک آن را مصرف کنند.

 

 

بهبود هضم با گوجه‌فرنگی

اضافه کردن گوجه‌فرنگی نگینی به سالسای لقمه‌ای علاوه بر اینکه موجب افزایش زیبایی این غذا می‌شود، می‌تواند به هضم بهتر پوره لوبیا کمک کند، ضمن آنکه گوجه‌فرنگی به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی یک سبزی مفید برای تامین انرژی موردنیاز بدن محسوب می‌شود که می‌تواند توان سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری‌های عفونی به ویژه در فصل‌های سرد سال افزایش دهد. گنجاندن گوجه‌فرنگی در برنامه غذایی روزانه به عنوان چاشنی غذا می‌تواند تاثیر زیادی در درمان بی‌اشتهایی به ویژه در کودکان، درمان یبوست و کاهش دردهای مفصلی در میانسالان داشته باشد.

 

روش پختن لوبیا قرمز بدون نفخ

لوبیا قرمز در مقایسه با لوبیاهای دیگر مثل لوبیا سفید و لوبیا چشم‌بلبلی کالری بیشتری دارد و انرژی بیشتری را در بدن تولید می‌کند. يكصد گرم از این لوبیا ۳۳۳ کیلوکالری در بدن تولید می‌کند که در مقایسه با  دیگر حبوبات کم‌نظیر است، اما نفاخ بودن آن موجب شده تا خانم‌های خانه‌دار در طول هفته کمتر سراغ آن بروند. راه‌های زیادی برای از بین بردن نفخ لوبیا وجود دارد که ساده‌ترین آن خیس کردن لوبیا در آب است. هرچه میزان خیس کردن لوبیا بیشتر باشد (يك شبانه‌روز) از میزان نفخ لوبیا بیشتر گرفته می‌شود. راه‌حل دیگر آن است که نباید هرگز هنگام پختن لوبیا به آن نمک اضافه كرد چون این کار باعث دیرپز شدن لوبیا می‌شود.

 


امتیاز شما به این دستور پخت

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *