افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

رابطه بروز التهاب در بدن با مصرف قند

  • تحقیقات بسیاری که روی حیوانات انجام شده نشان داده یک برنامه غذایی سرشار از قندهای اضافه شده می تواند منجر به چاقی، مقاومت به انسولین، افزایش نفوذ پذیری روده و التهابِ سطح پایین شود. تحقیقات روی انسان نیز ارتباط بین دریافت قند و التهاب را تایید کرده است.

 

التهاب بخشی از فرآیند طبیعی التیام بخشی بدن است. در طول یک آسیب دیدگی یا عفونت، بدن مواد شیمیایی آزاد می کند تا با هرگونه ارگانیسم مضری مبارزه کنند. این واکنش می تواند باعث قرمزی، گرمی و تورم شود. برخی غذاها مانند قند هم می توانند در بدن ایجاد التهاب کنند که این طبیعی است.

با این حال، خوردن مقدار زیادی غذای التهاب آور می تواند باعث التهاب مزمن درجه پایین شود. چنین التهابی می تواند باعث آسیب های جدی برای سلامت، از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان و آلرژی ها شود.

در این مقاله می خواهیم هر آنچه لازم است درباره نقش قند و التهاب در بدن بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.

مصرف مقدار زیاد قند اضافه شده، با التهاب در ارتباط است

تحقیقات بسیاری که روی حیوانات انجام شده نشان داده یک برنامه غذایی سرشار از قندهای اضافه شده می تواند منجر به چاقی، مقاومت به انسولین، افزایش نفوذ پذیری روده و التهابِ سطح پایین شود. تحقیقات روی انسان نیز ارتباط بین دریافت قند و التهاب را تایید کرده است.

یک تحقیق که روی ۲۹ فرد سالم انجام گرفت نشان داد دریافت تنها ۴۰ گرم قند اضافه شده از یک قوطی نوشابه ۳۷۵ میلی لیتری در روز، می تواند منجر به افزایش التهاب، مقاومت به انسولین و LDL ( کلسترول بد ) شود. این افراد همچنین بیشتر متمایل به افزایش وزن بودند.

در یک تحقیق دیگر که روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی انجام شده بود، محققان به این نتیجه رسیدند خوردن روزانه یک قوطی نوشابه به مدت ۶ ماه، منجر به افزایش اسید اوریک که یکی از محرک های التهاب و مقاومت به انسولین است می شود. افرادی که نوشابه رژیمی، شیر یا آب نوشیده بودند هیچ افزایشی در سطح اسید اوریک نداشتند.

مصرف نوشیدنی های قندی می تواند سطح التهاب را به شدت بالا ببرد. به علاوه این التهاب می تواند برای مدت زمان قابل توجهی بالا بماند.

دریافت ۵۰ گرم فروکتوز می تواند تنها در طول ۳۰ دقیقه، نشانگرهای التهابی مانند پروتئین C-reactive را بالا ببرد. بعلاوه سطح پروتئین C-reactive تا دو ساعت بالا می ماند.

علاوه بر قندهای اضافه شده، خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات تصفیه شده نیز با افزایش التهاب در انسان ارتباط دارد.در یک تحقیق مشخص شد، خوردن تنها ۵۰ گرم کربوهیدرات در شکل نان سفید باعث افزایش قند خون و نشانگرهای التهابی می شود.

قندهای اضافه شده چگونه روی بدن تاثیر می گذارند؟

دریافت مقدار زیادی قند اضافه شده و کربوهیدرات تصفیه شده، باعث تغییرات زیادی در بدن می شود و به همین خاطر است که یک برنامه غذایی سرشار از قند می تواند منجر به التهاب مزمن درجه پایین شود.

افزایش تولید محصولات نهایی گلیساسیون پیشرفته: محصولات نهایی گلیساسیون پیشرفته یا ( AGEs ) ترکیبات مضری هستند که هنگام ترکیب پروتئین یا چربی با قند در جریان خون تشکیل می شوند. مقدار زیاد این ترکیبات، موجب استرس اکسیداتیو و التهاب می شوند.

افزایش نفوذ پذیری روده: باکتری ها، سموم و قطعات غیر قابل هضم غذا ساده تر از روده خارج و به جریان خون می پیوندند که به صورت بالقوه باعث بروز التهاب می شود.

افزایش سطح LDL یا کلسترول بد: افزایش سطح کلسترول بد با بالا رفتن مقدار نشانگرهای التهاب ارتباط مستقیم دارد.

افزایش وزن: یک برنامه غذایی سرشار از قند اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده می تواند منجر به افزایش وزن شود. وزن اضافی بدن با افزایش التهاب در ارتباط است که دلیل قسمتی از آن مقاومت به انسولین است.
بسیار مهم است این را بدانید که التهاب تنها به خاطر قند اتفاق نمی افتد. دیگر شاخص ها مانند استرس، دارو، سیگار کشیدن و دریافت بیش از حد چربی می توانند منجر به التهاب شود.

قند اضافه شده می تواند منجر به مشکلات سلامتی بلند مدت شود

مطالعاتی که روی انسان انجام شده نشان داده مصرف بالای قندهای اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده با بسیاری از بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، سرطان، دیابت، چاقی و بیماری های دیگر در ارتباط است.

بیماری قلبی

تحقیقات بسیاری ارتباطی قوی بین دریافت نوشیدنی های قندی و افزایش خطر بیماری قلبی را نشان داده اند. در یک تحقیق جامع که شامل بیش از ۷۵.۰۰۰ خانم می شد، محققان دریافتند استفاده از برنامه غذایی سرشار از قند و کربوهیدرات های تصفیه شده می تواند ۹۸ درصد خطر ابتلای به بیماری قلبی را افزایش دهد.

دلیل چنین اتفاقی تاثیر مصرف قند روی فاکتور های خطر بیماری قلبی از جمله افزایش LDL، افزایش فشار خون، چاقی، مقاومت به انسولین و افزایش نشانگرهای التهابی است.

سرطان

تحقیقات بسیاری نشان داده افرادی که مقدار زیادی قند مصرف می کنند، ممکن است بیشتر در خطر ابتلا به سرطان قرار بگیرند.
یک تحقیق نشان داد وقتی موش ها از یک برنامه غذایی سرشار از قند تغذیه می کنند دچار سرطان سینه می شوند که بعدا در دیگر بخش های بدن نیز پخش می شود.

در یک تحقیق که روی ۳۵.۰۰۰ خانم انجام شد محققان به این نتیجه رسیدند آنهایی که بیشترین غذا و نوشیدنی قندی را دریافت می کردند در مقایسه با کسانی که برنامه غذایی شان حداقل قند اضافه شده را داشت، دو برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بودند.

با اینکه تحقیقات بیشتری لازم است، اما به نظر می رسد افزایش خطر سرطان با تاثیر التهابی قند در ارتباط باشد. التهاب به وجود آمده به خاطر قند می تواند در بلند مدت به DNA و سلول های بدن آسیب وارد کند. برخی متخصصان بر این باورند که سطح بالای انسولین که می تواند به دلیل مصرف بالای قند باشد، نیز می تواند در رشد سرطان نقش ایفا کند.

دیابت

تحقیقات، افزایش مصرف قندهای اضافه شده را به دیابت نوع ۲ ربط داده اند. در یک آنالیز جامع که شامل بیش از ۳۸.۰۰۰ نفر
می شد محققان به این نتیجه رسیدند تنها یک نوشیدنی قندی به صورت روزانه، می تواند تا ۱۸ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. با افزایش فیبر دریافتی می توان جلو افزایش خطر دیابت نوع ۲ را گرفت.

چاقی

چاقی معمولا به عنوان یک بیماری التهابی درجه پایین معرفی می شود. خوردن بیش از حد قندهای اضافه شده منجر به چاقی و اضافه وزن می شود.
متخصصان می گویند برنامه های غذایی مدرن که معمولا سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهای اضافه شده هستند،
می توانند منجر به عدم تعادل باکتری های روده شوند. این موضوع می تواند به خوبی رشد چاقی را توضیح دهد.

در یک بررسی که از ۸۸ تحقیق انجام شد، محققان پی بردند مصرف بالای نوشابه های قندی با افزایش کالری دریافتی، افزایش وزن بدن و کاهش دریافت مواد مغذی در ارتباط است.

دیگر بیماری ها

مصرف بالای قندهای اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده با افزایش خطر دیگر بیماری ها مانند بیماری های کبدی، بیماری روده التهابی، کاهش قدرت ذهنی، ورم مفاصل و بسیاری دیگر در ارتباط است.

قندهای طبیعی با التهاب در ارتباط نیستند

بسیار مهم است به این نکته اشاره شود که قندهای طبیعی، با قندهای اضافه شده متفاوت هستند. قند اضافه شده از منبعی دیگر گرفته می شود و به غذاها اضافه می شود تا روی طعم و میزان ماندگاریشان تاثیر بگذارد.
قند اضافه شده را بیشتر در غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها پیدا می کنید، همچنین قندی که با چای استفاده می کنید نیز قند اضافه شده به حساب می آید. اما قندهای طبیعی هیچ ارتباطی با التهاب ندارند. در واقع بسیاری از غذاها حاوی قندهای طبیعی هستند، از جمله میوه ها و سبزیجات که خاصیت ضد التهابی نیز دارند.

مصرف قندهای طبیعی به هیچ وجه نباید نگران کننده باشد. دلیلش آن است که واکنش بدن به قندهای طبیعی با قندهای اضافه شده کاملا متفاوت است.

قند طبیعی معمولا در قابل غذایی کامل وارد بدن می شود که همراه با دیگر مواد مغدی از جمله فیبر و پروتئین است. اینها باعث
می شوند جذب قند طبیعی بسیار آهسته اتفاق بیفتد. جذب آهسته قند طبیعی باعث می شود قند خون به صورت ناگهانی بالا نرود.

تغییرات سبک زندگی می تواند باعث کاهش التهاب شود

خبر خوب اینکه بعضی تغییرات در سبک زندگی می تواند کمکتان کند سطح التهاب را در بدن کاهش دهید. در ادامه چند تغییر ساده را که می توانید به کمک آن ها التهاب را تا حدود زیادی کاهش دهید، به شما معرفی می کنیم:

محدود کردن غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها: با کاهش و قطع مصرف این محصولات، می توانید به صورت طبیعی منابع اصلی قندهای اضافه شده را از بین ببرید. این غذاها عبارتند از نوشابه، کیک، کوکی، شیرینی و همچنین نان سفید، پاستا و برنج.
خواندن اطلاعات روی بسته های غذایی: اگر درباره برخی محصولات خاص مطمئن نیستید، خود را عادت بدهید که اطلاعات روی بسته ها را مطالعه کنید. نگاه کنید اگر موادی مانند سسروز، گلوکز، شربت ذرت با فروکتوز بالا، مالتوز و دکستروز در آن محصول بالا بود آن را خریداری نکنید.
کربوهیدرات موجود در غلات کامل را انتخاب کنید: این موارد شامل بلغور جو دو سر، پاستا سبوس دار، برنج قهوه ای و نان سبوس دار می شود. این غذاها سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند که می توانند قند خون را کنترل کنند و در برابر التهاب محافظتتان کنند.
میوه و سبزیجات بیشتری میل کنید: میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی هستند که می توانند از بدن در برابر التهاب محافظت کنند و سطح آن را نیز کاهش دهند.
مقدار زیادی غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان میل کنید: بشقاب خود را با غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان پر کنید که به صورت طبیعی به کاهش التهاب کمک می کند. این غذاها عبارتند از آجیل ها، دانه ها، ماهی های چرب و روغن زیتون.
فعال بمانید: فعالیت فیزیکی مرتب، شامل تمرینات هوازی و قدرتی، می تواند بدن را در برابر افزایش وزن و التهاب کمک کند.
سطح استرس خود را مدیریت کنید: با استفاده از تکنیک های آرامش بخش، سطح استرس خود را کنترل کنید. ورزش هایی مانند یوگا و مدیتیشن نیز می توانند بسیار موثر باشند.

منبع : سلامت نیوز

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *