افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

دلایل مهم ریزش مو در خانم ها

اجازه دهید قبل از بیان دلایل ریزش مو در بانوان، این حقیقت را روشن کنیم که تنها شما نیستید که ریزش مو را تجربه می کنید بلکه اکثر زنان چنین اختلالی را تجربه کرده اند. کم شدن مو در زنان به دلایل متفاوتی اتفاق می افتد و در بسیاری از موارد دلایل ریزش مو قابل تشخیص و درمان است. با این حساب ابتدا بعضی از فاکتورهای رایج که باعث ریزش مو می شوند را طرح می کنیم:

۱) effluvium telogen(تلوژن افلووین):
این یک اصطلاح برای بیان ریزش مو بصورت موقت و ناگهانی است که در اثر استرس یا جراحی اتفاق می افتد و بطور عمومی تا ۲ماه بعد از بیماری ادامه دارد. این اصطلاح همچنین برای بیان ریزش ناگهانی مو که در نتیجه یکی از علت های ذکر شده اتفاق می افتد مانند تغییرات هورمونی بعد از زایمان نیز صدق می کند.

۲) اختلالات غده تیروئید: 

در هر دو حالت کم کاری یا پرکاری غده تیروئید، ریزش مو اتفاق می افتد.

۳) کاهش مقدار استروژن:

خیلی از زنان، ریزش مو را در دوران یائسگی و بعد از آن تجربه می کنند. زمانیکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش می یابد. سایر تغییرات هورمونی، برای مثال تغییر میزان استفاده از داروهای ضدحاملگی، نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.

۴) مقدر زیاد ویتامینA یا سلنیوم:

در موارد نادر ممکن است از این مکمل استفاده شود زیرا در بسیاری موارد مصرف مولتی ویتامین نیاز را مرتفع می کند.

۵) کمبود آهن:

فقر آهن(در صورت داشتن یا نداشتن آنمی) می تواند منجر به ریزش مو شود. ولی بهتر است قبل از اینکه خودسرانه از قرص های مکمل آهن استفاده کنید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تا در صورت تشخیص نیاز توسط پزشک از مکمل ها استفاده کنید. زیرا آهن بیش از اندازه در بدن نیز منجر به بروز بعضی مشکلات می شود.

۶) داروها:

خیلی از داروها منجر به ریزش مو می شود. بنابراین اگر این مسئله برای شما نگران کننده است بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف داروهای جایگزین مشورت کنید.

۷) تغییرات هورمونی بعد از حاملگی:

مادرانی که تازه کودکان خود را متولد کرده اند از ابتدا تا بعد از ۶ماه نیز ریزش مو را تجربه می کنند و این زمانی ست که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نرمال است. در حقیقت چیزی که به نظر ریزش موی شدید می آید در واقع تنظیم چرخه رشد طبیعی مو است.

مطالعات متعدد اخیر که در مورد علت ریزش مو در مردان صورت گرفته نشان می دهد که مصرف دخانیات نیز باعث افزایش ریزش مو می شود اما مشخص نیست که در زنان نیز چنین تاثیری داشته باشد. اما بطور کلی مصرف سیگار بنابه دلایل بسیار مضر است.

بنابراین فرق نمی کند که آیا ریزش مو نیز در بین این دلایل باشد یا نه. پزشکین در ادامه می نویسد: به هر روی بهترین کار برای کسی که ریزش مو را تجربه کرده اینست که دلیل اصلی را شناسایی و درمان کند و بهترین نقطه برای تشخیص انجام تست خون است تا از این طریق میزان آهن، هورمون های تیروئید و وضعیت استروژن خون مشخص شود.

اگر پزشک علت قابل درمانی برای ریزش مو تشخیص نداد ممکن است ریزش مو نتیجه فاکتورهای ژنتیکی باشد که غیرقابل اجتناب است اما با این حال داروهایی وجود دارد که باعث رشد مجدد مو و تحریک آن برای رشد دوباره می شود، بعنوان نمونه:

▪ پروپسیا(با نام تجاری فناستراید):
این دارو بصورت قرص به فروش می رسد و مانع تبدیل تستسترون به دهیدروتستسترون یاDHT می شود. «دهیدروتستسترون» هورمونی است که به تدریج باعث کم شدن فولیکول های مو و در نتیجه کم شدن چرخه رشد مو می شود. البته این دارو برای درمان ریزش مو در مردان نیز تجویز می شود اما ممکن است مانع ریزش مو در زنان نیز بشود.

▪ روگان(با نام تجاری ماینوکسیدل):
این دارو بصورت موضعی مصرف می شود، یعنی بصورت مستقیم روی پوست سر مالیده می شود و با اتساع رگ های خونی پوست سر، خونرسانی به پوست سر را افزایش می دهد. در نتیجه فولیکول های مو موادمغذی و اکسیژن بیشتری دریافت می کند و در فولیکول های مو شروع به بزرگ تر شدن می کند و بعد از مدتی موها پر پشت تر می شود. البته قابل ذکر است که زنان حامله و شیرده نباید از این دارو استفاده کنند.

البته همان طور که در مورد داروی اول بیان شد زنان حامله یا زنانی که قصد حامله شدن دارند نباید از این دارو استفاده کنند. مطالعات در مورد خاصیت مصرف این دارو در زنان به نتایج ضد و نقیصی رسیده لذا مصرف این دارو در مورد تمام زنان کارساز نیست.

▪ نکته: در مورد دو داروی ذکر شده لازم است به این نکته اشاره شود که مادامی که این دارو مصرف می شود ریزش مو قابل درمان و کنترل است ولی اگر درمان کنار گذاشته شود وضعیت به حالت قبل برمی گردد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *