جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



دانستنی هایی درباره یبوست و موز

158563_380

  • یک موز پیش از این که رسیده شود، تقریباً تماماً نشاسته است که ۷۰ تا ۸۰ درصد از وزن جامد آن را تشکیل می دهد. بخش بزرگی از این نشاسته، نشاسته مقاوم به هضم است.

 

یبوست یک مشکل شایع است که این طور تعریف می شود: کار کردن نامنظم مزاج و مشکل در دفع مدفوع. دلایل زیادی برای یبوست وجود دارد از تغذیه نادرست گرفته تا کمبود تحرک. برخی ادعا می کنند موز باعث یبوست می شود در حالی که خیلی های دیگر می گویند به برطرف کردن یبوست کمک می کند. کدام درست است؟

موز سرشار از فیبر است

موز یکی از مشهورترین میوه های دنیاست که میان وعده ای خوشمزه و در دسترس و البته بسیار مفید تلقی می شود.

موز غنی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است و همچنین فیبر نسبتاً بالایی دارد. یک موز متوسط حاوی ۳٫۱ گرم فیبر است. همیشه گفته شده و می شود که فیبر به کاهش و پیشگیری از یبوست کمک می نماید، چون آب را جذب کرده و به مدفوع کمک می کند تا نرم و روان باشد. در نتیجه حرکت مدفوع در روده ها راحت تر می شود.

با این حال، شواهدی که می گوید فیبر به کاهش یبوست کمک می کند، ضدونقیض و حتی ضعیف است! برخی مطالعات بیانگر این هستند که فیبر محلول برای رفع یبوست خوب است، مطالعات دیگر هم می گویند کاهش مصرف فیبر خوراکی می تواند از بعضی جهات مفید باشد!

این که افزایش مصرف فیبر برای کاهش یبوست خوب است، ظاهراً به خود فرد و نوع فیبری که گوارش می شود بستگی دارد.

موزهای سبز، نشاسته مقاوم به هضم بیشتری دارند

نشاسته مقاوم به هضم، کربوهیدرات پیچیده ای است که خواصی مشابه فیبر دارد. نشاسته مقاوم به هضم، در روده کوچک گوارش نمی شود و نهایتاً به روده بزرگ وارد شده و باکتری های مفید ساکن در آنجا را تغذیه می کند. تغذیه این باکتری ها یک اتفاق مطلوب است، چون باکتری های مفید، موجب سلامت سیستم گوارش شده و اثرات مثبتی روی سوخت و ساز دارند.

یک موز پیش از این که رسیده شود، تقریباً تماماً نشاسته است که ۷۰ تا ۸۰ درصد از وزن جامد آن را تشکیل می دهد. بخش بزرگی از این نشاسته، نشاسته مقاوم به هضم است. با رسیده شدن موز، مقدار نشاسته و نشاسته مقاوم به هضم آن کاهش یافته و به قند تبدیل می شود.

نشاسته مقاوم به هضم، مانند فیبر محلول عمل می کند که برای رفع یبوست خوب است. خوب است بدانید موز سبز برای درمان اسهال کودکان و بزرگسالان مورد استفاده است. این خاصیت به دلیل مقادیر زیاد نشاسته مقاوم به هضم می باشد.

برخی عقیده دارند موز باعث یبوست می شود

مقالات زیادی وجود دارند که می گویند موز عامل یبوست است. اما پژوهش ها این را تائید نمی کنند، با این حال خیلی ها باور دارند موز یکی از عوامل یبوست است.

موز از جهاتی دیگر هم برای سیستم هاضمه مفید است

بسیاری از افراد بدون قید و شرط موز می خورند. موز برای سیستم گوارش خوب است و خواص پروبیوتیکی دارد، باکتری های خوب را تغذیه می کند و رشدشان را افزایش می دهد. در مطالعه ای که روی ۳۴ زن با اضافه وزن انجام شد، بررسی کرد که خوردن موز چه تأثیری روی باکتری های روده دارد. بعد از این که این افراد به مدت دو ماه هر روز دو موز خوردند، پژوهشگران مشاهده کردند که باکتری های مفید روده شان به نام بیفیدوباکتر (Bifidobacteria)، افزایش یافت. ضمناً این گروه گزارش کردند که علائمی چون نفخ و معده دردشان بهتر شده بود.

نتیجه؟

شواهد نشان می دهد که موز بیشتر برطرف کننده یبوست است تا دلیل آن. اما هستند کسانی که فکر می کنند موز باعث یبوستشان است. اگر شما احساس می کنید موز عاملی برای یبوستتان است، کمتر موز بخورید! اگر یبوستتان ادامه پیدا کرد، موز را از تغذیه تان حذف کنید تا ببینید چه می شود.

همه ما با هم فرق هایی داریم، غذایی که برای شما برطرف کننده یبوست است، ممکن است تأثیر معکوس روی دیگری داشته باشد.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)