دانستنی های پزشکی در باره اسیدهای چرب و خاصیت های مفید امگا ۳ و منابع آن ، در این جا روغن اشباع شده و غیر اشباع را به طور کامل شرح می دهیم .
دانستنی های امگا ۳ :
۱ ـ امگا سه تحمل حرارت بالا را ندارد . هرچه درصد امگا ۳ در روغن بیشتر باشد آن روغن تحمل حرارت ونور کمتری دارد ، و اگر روی بطری روغن که امگا ۳ دارد نوشته باشند (مناسب طبخ در حرارت بالا است ) احتمالا مقدار خیلی کمی امگا-۳ دارد . بهترین روغن: روغنی است که امگا ۳ دارد، و غیر اشباع تک پیوندی می باشد (مثل روغن زیتون و کانولا) . روغن زیتون علاوه بر امگا سه ،دارای اسکوالین (عامل کاهش دهنده کلسترول خون )است ولی روغن کانولا اسکوالین ندارد. .ـ حتما امگا ۳ را در غذاهایتان وارد کنید ، زیرا یک اسید چرب مهم و اساسی است که بدن ما نمی¬تواند آن را بسازد ۵ ـ مهمترین منابع امگا۳ ماهی های دریایی غیر پرورشی است .اگر ماهی دوست ندارید و به دیگر منابع آن نیز دسترسی ندارید ، از مکمل های امگا -۳ استفاه کنید.ماهیهایی که در آبهای سرد وجود دارند بیشتر از آن¬هایی که درآب¬های گرم زندگی می کنند امگا سه دارند و خلیج فارس نیز جزو آبهای نسبتا سرد است.ده نوع ماهی بیشترین میزان امگا ۳ و اسید چرب را دارند که عبارتند از : قزل آلای رنگین کمان ،راجگو سرخو ، شوریده، منقار ماهی ، قباد ، کفشک ریز ، مارماهی ، تیزدندان و زمین کن دم نواری. سر و کبد ماهی بیشترین میزان امگا سه را داراست.
اسید چرب امگا ۳ در روغن های زیر مشاهده می شود:
ماهی: شیرماهی ، ماهی آزاد ، شاه ماهی آزاد، تن سالمون، ساردین ، قزل الآی خال قرمز ، میگو، خرچنگ، هامور.(ناگفته نماند، ماهی های پرورشی امگا ۳ کمتری دارند )- دانه ها و مغزها :شاهدانه دانه کتان و سویا زیتون (روغن غیر اشباع تک پیوندی).کانولا (روغن غیر اشباع تک پیوندی).گردو , حبوبات .
خاصیت های مفید امگا ۳ و منابع آن