-
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین) ، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین) ، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث ، ۵.۱ درصد کلسیم ، ۲.۲ درصدفسفر ، ۵ درصدآهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین میشود.
گوجه سبز میوه ای آبدار و خوشمزه ای است که به خاطر طعمش در سراسر جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است، این میوه علاوه بر داشتن شکلی زیبا و چشم نواز خواص سلامتی زیادی را نیز دارد که در مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد.گوجه سبز یا آلوچه میوه ای آبدار و ترش مزه است که قدمت ۲ هزار ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب وهوای ملایم به رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، ارغوانی و سبز روشن در می آیند.
حساسیت و آلرژی به گوجه سبز:
خواص درمانی گوجه سبز:
۱- گوجه سبز باعث تعادل اسید معده می شود.
۲-این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی دارد و در مقابله با میکروب ها و عفونت ها موثر است.
۳- فیبر موجود در آن باعث بهبود سیستم گوارشی می شود.
۴- گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که نقش آنتی اکسیدان دارد.
۵- خشک شده این میوه که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی دارد و برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.
۶- این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیه ها را تنظیم می کند.
۷- گوجه سبز منبع ویتامین های گروهB است که باعث کاهش استرس و افسردگی می شود و برای سلامتی پوست و اعصاب مفیداست.
۸- همچنین در سوخت وساز طبیعی کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.
۹- این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد.
فواید خوردن گوجه سبز برای مادران باردار:
مضرات گوجه سبز:
- بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معده درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتیهای معده میشود.
- توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.
- ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندآنها میشود.
ارزش غذایی مصرف ۱۰۰ گرم گوجه سبز:
با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین) ، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین) ، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث ، ۵.۱ درصد کلسیم ، ۲.۲ درصدفسفر ، ۵ درصدآهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین میشود.
هشدارهای مهم در مصرف گوجه سبز:
- این میوه اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.
- گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.
- هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد.
نگهداری گوجه سبز:
گوجه سبزهای نرسیده را می توان در دمای اتاق نگهداری کرد. میوه رسیده را تنها به مدت چند روز و در یخچال می توان به خوبی حفظ نمود. بهترین روش برای نگهداری آن، تهیه مرباست.
با همه خوبی های گوجه سبز و مزایای سلامتی این میوه متخصصین تغذیه توصیه می کند از مصرف بیش از حد گوجه سبز جلوگیری شود و زنان باردار با مشورت پزشک و در نظر گرفتن شرایط بدنی خود آن را مصرف نمایند.