-
در اصل، آکنه یک التهاب است و یکی از بزرگترین عوامل ایجاد التهاب، قند است. هنگامی که قند وارد بدن ما میشود، میزان انسولین افزایش مییابد و در نتیجه بدن ما دچار التهاب میشود. برای افراد مستعد به آکنه بدین معنی است که جوشهای چرکی تازهای ایجاد میشود.
آکنه و جوش صورت، عارضه ایست که بیشتر افراد را اذیت می کند و اکثریت به دنبال روشی برای درمان آن هستند.
جوش صورت
درمان جوش صورت روش های مختلفی دارد، اما بهترین راه حل برای درمان آکنه، از بین بردن علت اصلی بوجود آمدن آن است. برخی مواد غذایی در جوش زدن صورت تاثیر بسیاری دارند و از عوامل اصلی بروز آکنه به شمار می روند. اگر این مواد غذایی را بشناسید و در رژیم غذایی خود از آن استفاده نکنید، به جوش نزدن صورت خود کمک بسیاری کرده اید.
غذاهایی که باعث جوش صورت و آکنه میشوند
تعدادی از موادغذایی که علت اصلی آکنهاند در یخچال و حتی در فروشگاههای بزرگ وجود دارند.
اما بلافاصله یخچال را خالی نکنید. یک متخصص تغذیه و زیبایی میگوید: خصوصیات زیستی فردی یکی از علل اصلی بروز آکنه است. آکنه در افراد به دلایل مختلف از قبیل غذا، استرس و غیره ایجاد میشود. این بدین معنی است که هر چیزی از ژنتیک گرفته تا گروه خونی و متابولیسم علاوه بر غذایی که میخوریم میتواند روی پوست تاثیر نامطلوبی بگذارد.
اما همیشه غذاهایی هستند که باعث افزایش تولید چربی، بههم خوردن تعادل هورمون و التهاب میشوند، که همهی اینها منجر به بروز جوشهای قرمزرنگ میشوند، که ارتباطی با ساختار بدنی شما ندارد.
در زیر، تعدادی از رایجترین عوامل بروز آکنه آمده است. اگر میبینید اوضاع پوست شما رو به وخامت است، ممکن است بهترین جواب را در این مواد غذایی مرموز پیدا کنید.
لبنیات
شیر بهطور طبیعی سرشار از هورمون است و اگر پای آکنه درمیان باشد، فاکتور هورمون، حتی فاکتور هورمون آزاد رشد، به تنهایی فرآوردههای شیری را عنصر اصلی ایجاد آکنه میسازد.از منظر تغذیه، مهم نیست شیر کم چرب یا بدون چربی باشد مهم آن است که یک بمب شیرین است! گرفتن چربی شیر اهمیتی ندارد، زیرا حتی ۱۲ گرم قند هم بسیار زیاد است.
چربیها کمک میکنند تا ویتامین A و D محلول در چربی شیر، برای جذب بهتر، تجزیه شوند. بدون چربی، این ویتامینها بهدرستی جذب نمیشوند، مثل این است که یک کوکتل شیرین خورده باشید که این امر می تواند سبب بهمخوردگی هورمونی شود.
قند
در اصل، آکنه یک التهاب است و یکی از بزرگترین عوامل ایجاد التهاب، قند است. هنگامی که قند وارد بدن ما میشود، میزان انسولین افزایش مییابد و در نتیجه بدن ما دچار التهاب میشود. برای افراد مستعد به آکنه بدین معنی است که جوشهای چرکی تازهای ایجاد میشود. بدتر از آن زمانی است که قند را با شیرهورمونی مخلوط کنید و دردسر بوجود آورید.
اگر بیماری بگوید شکلات باعث شروع آکنه در او شده،بدانید که قطعا شکلات شیری بوده که مواد اصلی تشکیل دهندهی آن شیر و قند است. اگر نمیتوانید خوردن شکلات را کنار بگذارید، حداقل انواع شکلات تلخ را انتخاب کنید. اگر شکلات تلخ که قند کمتر و آنتی اکسیدان بیشتری دارد مصرف کنید، خیلی کمتر دچار آکنه میشوید.
نکته اصلی کنار گذاشتن این ماده مضر است، مطمئن باشید انتخاب معقولانهای کردهاید.
بادام زمینی
این آجیل دوست داشتنی یک عامل پنهان آکنه است که ما متوجه آن نمیشویم. افراد مستعد آکنه بهتر است از بادام زمینی و فرآوردههای آن پرهیز کنند، زیرا حاوی یک نوع هورمون به نام آندروژن (هورمون مردانه) است که با افزایش تولید چربی، غدد روی پوست را تحریک میکند، که پس از آن آکنه بوجود میآید.
آجیل (مغزهای بودادهی خوشمزه) روغن زیادی دارد. روغن بادامزمینی را میتوانید در چیپس پیدا کنید که معمولا باعث بروز جوشهای ناگهانی میشود.
منبع : بهداشت نیوز