افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

برنامه غذایی برای شما که فشار خون دارید

  • اگر مبتلا به فشار خون هستید این برنامه غذایی را امتحان کنید می تواند جایگزین دارو شود بخوانید در ادامه برنامه غذایی برای شما که فشار خون دارید .

 

۱) فیله انگشتی مرغ و دیپ ماست

سینه مرغ بدون پوست و استخوان         ۴ عدد

خرده‌های نان تازه بی‌نمک                     ۱۷۵ گرم

گشنیز خرد شده                                 ۱ قاشق چایخوری

پاپریکای آسیاب شده                           ۲ قاشق چایخوری

زیره آسیاب شده                                 یک دوم قاشق چایخوری

آرد                                                    ۳ قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ همزده                                    ۲ عدد

روغن زیتون                                         به مقدار لازم

پودر فلفل سیاه تازه                             به مقدار لازم

برش‌های لیمو ترش برای تزیین              به مقدار لازم

برگ‌های گشنیز تازه برای تزیین              به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه دیپ

ماست ساده                                       ۲۷۵ گرم

آبلیمو                                                ۲ قاشق غذاخوری

گشنیز تازه خرد شده                            ۴ قاشق غذاخوری

جعفری تازه خرد شده                           ۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

هر یک از سینه های مرغ را به صورت دو فیله تقسیم نمایید و آنها را در یک کیسه فریزر تمیز قرار دهید؛ بعد با وردنه هر کدام را صاف کنید تا به ضخامت حدود ۵ میلی‌متر برسد.

سپس فیله‌ها را به صورت اریب و به قطعات باریک ۲/۵ سانتیمتری برش دهید.

آنگاه خرده‌های نان را با ادویه‌ها مخلوط نمایید. قطعات فیله مرغ را در آرد غلتانیده و به صورت جدا نگه دارید. سپس فیله‌ها را در تخم‌مرغ فرو برده و روی آنها را با خرده نان بپوشانید.

اکنون سینی فر را کمی با روغن زیتون چرب کنید و فیله‌ها را درون آن بچینید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۳۰ دقیقه قرار دهید تا طلایی و ترد شوند؛ سپس در فر به صورت گرم نگهدارید. قبل از سرو با دیپ، آن را با برش‌های لیموترش و گشنیز تازه تزیین کنید.

روش تهیه دیپ: تمام مواد لازم برای تهیه دیپ را با هم به صورت کامل مخلوط نمایید؛ سپس با فلفل به آن طعم دهید و تا زمان نیاز، با درپوش در یخچال قرار دهید.

نکته: برای تهیه غذاهای کم نمک آموزش داده شده در این قسمت کتاب، به افرادی که به پرفشاری خون مبتلا می‌باشند، توصیه می شود تا حد امکان گوشت‌های سفید مانند ماهی و مرغ را جایگزین گوشت‌های قرمز نمایند.

۲) دیپ سیر

سیر                                                      ۲ بوته

روغن زیتون                                            ۱ قاشق غذاخوری

ماست                                                  ۱۰ قاشق غذاخوری

خردل                                                    ۱ قاشق چایخوری

پودر فلفل سیاه تازه                                به مقدار لازم

نان سوپ ‌کم‌نمک برای سرو                      به مقدار لازم

طرز تهیه

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم نمایید.

حبه‌های سیر را از هم جدا کرده، آنها را به صورت پوست نگرفته در سینی فر بگذارید؛ آنگاه روغن زیتون را با قاشق روی سیرها بریزید تا به صورت یکنواخت روی آنها را بپوشاند؛ صبر کنید برای ۳۰-۲۰ دقیقه برشته شوند؛ بعد بگذارید برای ۵ دقیقه خنک شوند.

ریشه انتهایی هر یک از سیرهای برشته را جدا کرده، پوست آنها را بگیرید و دور بیندازید؛ آنگاه سیرها را بر روی تخت‌های قرار دهید و آنها را با چنگال به صورت پوره درآورید.

پوره سیر به دست آمده را در ظرف کوچکی ریخته و با ماست و خردل مخلوط کنید. دیپ را در ظرف مخصوص سرو ریخته و با فلفل به آن طعم دهید و با نان کم‌نمک سرو نمایید.

۳) خوراک سیب زمینی و براکلی و فلفل قرمز

سیب‌زمینی                                             ۴۵۰ گرم

روغن بادام زمینی                                      ۳ قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده                                            ۱ عدد کوچک

فلفل قرمز خرد شده و بدون دانه                    ۱ عدد

گلچه های براکلی                                      ۲۲۵ گرم

زنجفیل تازه و رنده شده                              ۲/۵ سانتیمتر

پودر فلفل سیاه تازه                                   به مقدار لازم

طرز تهیه

سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و به قطعات ۱ سانتیمتری برش دهید.

روغن را در تابه بزرگی گرم کنید؛ سپس سیب‌زمینی‌ها را به آن بیفزایید و برای ۸ دقیقه بر روی حرارت زیاد بپزید و گاهگاهی نیز، هم بزنید تا سیب‌زمینی‌ها قهوه‌ای و ترد شوند.

اکنون پیاز و فلفل قرمز را بیفزایید و برای ۲ دقیقه تفت دهید.

براکلی و زنجفیل را به تابه بیفزایید و برای ۳-۲ دقیقه دیگر تفت دهید. مراقب باشید سیب‌زمینی‌ها خرد نشوند. خوراک، پس از افزودن فلفل و مزه‌دار کردن، آماده سرو می‌باشد.

۴) تاس کباب

گوشت بره بدون استخوان، خرد شده             ۱۲۰۰ گرم

روغن زیتون                                               ۱ قاشق غذاخوری

پیاز تقسیم شده به چهار قسمت                  ۳ عدد بزرگ

هویج خرد شده                                          ۴ عدد بزرگ

آب                                                           ۹۰۰ میلی‌لیتر

سیب‌زمینی                                              ۴ عدد بزرگ

پودر آویشن                                               یک دوم قاشق غذاخوری

جعفری تازه خرد شده                                 به مقدار لازم

پودر فلفل سیاه تازه برای سرو                      به مقدار لازم

کلم‌پیچ (در صورت تمایل)                             به مقدار لازم

طرز تهیه

با استفاده از یک چاقوی تیز، هرگونه چربی را از گوشت بره جدا کرده؛ سپس گوشت را خرد نمایید. روغن را در ظرفی گرم کنید.

آنگاه؛ گوشت را به آن بیفزایید و پس از قهوه‌ای شدن، از ظرف خارج کنید. پیاز و هویج را به ظرف بیفزایید و برای ۵ دقیقه بپزید تا پیاز قهوه‌ای شود.

گوشت را نیز به همراه آب به قابلمه بیفزایید و به جوش بیاورید؛ سپس حرارت را کاهش داده و درِ ظرف را بگذارید تا برای ۱ ساعت به آرامی بجوشد.

آنگاه سیب‌زمینی‌ها را خرد کرده، به ظرف بیفزایید و بگذارید خیلی آرام، ۱ ساعت دیگر هم بپزد.

در اواخر طبخ، آویشن و جعفری را نیز به آن بیفزایید و با فلفل به غذا طعم دهید و خوب هم بزنید. در صورت تمایل، تاس کباب را به همراه کلم‌پیچ سرو نمایید.

۵) خوراک سبزیجات

بادمجان                                                   ۴ عدد متوسط

روغن زیتون                                              ۵-۴ قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده                                           ۱ عدد درشت

سیر خرد شده                                          ۳-۲ حبه

فلفل دلمه‌ای قرمز یا زرد خرد شده                ۱ عدد بزرگ

کدوی خرد شده                                        ۲ عدد بزرگ

گوجه‌فرنگی خرد شده                                ۶۷۵ گرم

سبزی‌های خشک *                                  ۱ قاشق چایخوری

پودر فلفل سیاه تازه                                  به مقدار لازم

* رزماری، آویشن و اورگانو

طرز تهیه

گریل را از قبل گرم نمایید. بادمجان‌ها را به قطعات ۲ سانتیمتری برش دهید، با برس روی دو طرف آنها، روغن زیتون بمالید و در سینی فر، زیر گریل قرار دهید تا کمی قهوه‌ای شوند؛ بعد آنها را برگردانید؛ آنگاه برش‌های بادمجان را خرد نمایید.

۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را درتابه گرم نموده، سپس پیاز را برای حدود ۱۰ دقیقه بر روی حرارت کم تا متوسط بپزید و هم بزنید تا کمی طلایی شود.

سپس سیر، فلفل و کدو را افزوده و برای ۱۰ دقیقه بپزید گاهگاهی نیز آن را هم بزنید.

آنگاه گوجه‌فرنگی‌ها، بادمجان، سبزی‌های خشک و پودر فلفل را افزوده و درِ ظرف را بگذارید؛ پس از آن برای حدود ۲۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید.

گاهی نیز آن را هم بزنید. سپس درِ ظرف را برداشته، برای ۲۵-۲۰ دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید.

باز هم خوراک را هم بزنید تا سبزی‌ها ترد و خوراک غلیظ شود. بعد آن را به صورت گرم یا در درجه حرارت اتاق سرو نمایید.

۶) پیتزای میگو با سبزیجات

خمیر پیتزا                                               ۱ عدد

روغن مایع                                              ۲ قاشق غذاخوری

پنیر موزارلای رنده شده                             ۷۵ گرم

سیر خرد شده                                         ۱ حبه

پیاز قرمز خرد شده                                    نصف یک عدد کوچک

گوجه‌فرنگی خشک و خرد شده                    ۶- ۴ قطعه

میگوی پوست کنده و پخته                         ۱۱۵ گرم

ریحان تازه خرد شده                                 ۲ قاشق غذاخوری

پودر فلفل سیاه تازه                                  به مقدار لازم

ریحان خرد شده برای تزیین                        به مقدار لازم

طرز تهیه

فر را از قبل با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد یا ۴۲۵ درجه فارنهایت گرم نمایید.

خمیر را پهن کرده و به هشت قسمت تقسیم نمایید؛ سپس هر یک از قطعات خمیر را بر روی سطحی که آرد پاشیده‌اید، به صورت بیضی‌هایی با ضخامت ۵ میلی‌متر پهن نمایید؛ آنگاه خمیرها را به صورت چهارتایی و جدا از هم بر روی سینی فر قرار دهید و با چنگال روی تمام نقاط آن، سوراخ‌هایی ایجاد کنید.

روی خمیرها ۱ قاشق غذاخوری روغن مالیده و پنیر موزارلا را روی آنها بریزید؛ به طوری که فقط یک سانتیمتر از اطراف خمیرها با پنیر پوشانیده نشود.

سیرخرد شده، پیاز، گوجه‌فرنگی، میگوها، ریحان خرد شده و فلفل را بین خمیرها تقسیم کرده و باقیمانده روغن را روی آنها بریزید و برای ۱۰ دقیقه بپزید تا ترد و طلایی شوند؛ سپس آنها را با برگ‌های ریحانِ خرد شده تزیین و فوراً سرو کنید.

۷) خوراک کدوی ایتالیایی

روغن زیتون                                           ۱ قاشق غذاخوری

روغن آفتابگردان                                      ۱ قاشق غذاخوری

پیاز خردشده                                          ۱ عدد درشت

سیر له شده                                          ۱ حبه

کدوی حلقه‌ای خرد شده                           ۵-۴ عدد متوسط

آب                                                       ۱۵۰ میلی لیتر

قرص عصاره مرغ یا سبزی                         ۱ عدد

پودر اورگانو                                            یک چهارم قاشق چایخوری

پودر فلفل سیاه تازه                                به مقدار لازم

جعفری تازه خرد شده برای تزیین               به مقدار لازم

طرز تهیه

روغن‌ها را در تابه بزرگی گرم کنید؛ سپس پیاز و سیر را برای ۶-۵ دقیقه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز نرم و قهوه‌ای شود.

اکنون کدو را افزوده و برای حدود ۴ دقیقه تفت دهید تا زمانی که کمکم لکه‌های قهوه‌ای در دو طرف کدوها ظاهر شوند. هر چند وقت یک بار، کدوها را هم بزنید.

محلول عصاره مرغ یا سبزی، اورگانوی تازه و فلفل را بیفزایید و بگذارید برای حدود ۱۰-۸ دقیقه به آرامی بجوشد تا آب آن تقریباً تبخیر شود.

در پایان کدوها را در ظرف سرو بریزید و روی آنها جعفری خرد شده تازه بپاشید و سرو نمایید.

۸) فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی پر شده

گوجه‌فرنگی رسیده                                    ۲ عدد بزرگ

فلفل دلمه‌ای سبز                                      ۱ عدد

فلفل دلمه‌ای زرد یا نارنجی                          ۱ عدد

روغن زیتون                                               ۴ قاشق غذاخوری، به علاوه مقداری برای روی غذا

پیاز خرد شده                                            ۲ عدد

سیر له شده                                             ۲ حبه

بادام خرد شده                                          ۵۰ گرم

برنج آبکش                                               ۷۵ گرم

نعنا خرد شده                                           ۱۵ گرم

جعفری خرد شده                                      ۱۵ گرم

کشمش                                                  ۲ قاشق غذاخوری

پودر بادام                                                 ۳ قاشق غذاخوری

پودر فلفل سیاه تازه برای تزیین                    به مقدار لازم

سبزی‌های تازه خرد شده برای تزیین             به مقدار لازم

طرز تهیه

فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم نمایید. گوجه‌فرنگی‌ها را به دو نیم تقسیم کرده و محتویات آنها را بیرون آورید، سپس نیمه‌های گوجه‌فرنگی را آبکشی نموده و محتویات آن را خرد کنید.

فلفل‌های دلمه‌ای را نیز به دو نیم تقسیم کنید؛ بعد هم محتویات آنها را خارج کنید. اکنون ۱ قاشق غذاخوری از روغن را با برس بر روی فلفل‌ها، مالیده و فلفل‌ها را برای ۱۵ دقیقه در فر بپزید؛ سپس با پودر فلفل سیاه، مزه‌دار نمایید.

در این زمان پیاز را برای ۵ دقیقه در روغن باقی مانده تفت دهید؛ سپس سیر و بادام خرد شده را بیفزایید و ۱ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید؛ آنگاه تابه را از روی حرارت برداشته، با برنج، گوجه‌فرنگی خرد شده، نعنا، جعفری و کشمش مخلوط نمایید؛ بعد با فلفل به آن طعم داده و از مخلوط به دست آمده در نیمه‌های گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای بریزید.

ظرف نسوزی را انتخاب کنید،۱۵۰ میلی‌لیتر آبجوش را در اطراف گوجه‌فرنگی‌ها و فلفل‌های دلمه‌ای ریخته، آنها را بعد از گذاشتن درِ ظرف، به مدت ۲۰ دقیقه بپزید؛ سپس روی آن کمی روغن زیتون و پودر بادام ریخته و دوباره برای ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.

در پایان با سبزی‌های خرد شده تازه تزیین و سرو نمایید.

منبع: بهداشت نیوز

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *