-
براي دفع اخلاط هر ۵ ساعت يك عدد پرتقال ميل شود.– براي خارجكردن اخلاط سينه و ريه ۳۰ گرم فندق همراه عسل ساعت ۱۰ صبح ميل شود.– براي دفع اخلاط خوني روزي ۳۵ گرم تخم هندوانه به مدت ۷ روز ميل شود.
برای درمان سرفه های خشک یکی از بهترین کارها خوردن صمغ آلبالو است. میتوانید با استفاده از انار شیرین تا حد زیادی جلوی سرفه های خشک را بگیرید ، روش دیگری که میتوانید برای درمان این بیماری انجام دهید این است که یک قسمت از انار شیرین را سوراخ کرده و در آن روغن بادام بریزید و بگذارید روی آتش تا روغن جذب انار شوید سپس آن را میل کنید.
– انجير نرم كننده سينه است اگر انجير را در شير بجوشانيم اثرش بيشتر خواهد بود و براي نرم كردن سينه و جلوگيري از خونريزي آن انجير ۵ عدد، خرما ۲ عدد، كشمش يك قاشق غذاخوري، عناب ۱۰ عدد در ۳۰۰ سيسي آب جوشانده تا شب در چند نوبت ميل شود.
– انگور نرم كننده سينه است.
– از خوردن سركه خودداري كنيد.
– خوردن دوشاب با انجير و شنبليله براي سرفههاي مزمن و درد سينه مفيد است اگر آب انگور را بجوشانيم كه به نصف برسد آن را دوشاب گويند.
– براي سرفههاي سخت ۶ گرم برگ انگورفرنگي سياه در ۳۰۰ سيسي آبجوش ۲۰ دقيقه دمكرده روزي سه فنجان ميل شود.
– براي درمان سرفههاي خشك شب داخل بيني را با روغن بادام چرب نموده و روزي سه قاشق مرباخوري روغن بادام ميل شود.
– براي سرفه خشك، خشونت سينه و حلق ۵۰ گرم بادام درختي را در ۳۰ گرم شكر سائيده در ۳ نوبت كم كم ميل شود.
– بادامزميني نرم كننده سينه است.
– براي تسكين سرفه و خروج خلط دانه به (بهدانه) را در دهان گذاشته و لعاب آن را ميل كنيد.
– جوشانده برگ درخت به براي انواع سرفهها مفيد است ۵ گرم برگ درخت به در ۲۰۰ سيسي آب ۱۲ دقيقه جوشانده صاف نموده با عسل ميل شود.
– پرتقال نرم كننده سينه است يك ساعت بعد از غذا يك عدد پرتقال همراه عسل ميل شود و يا اين كه پوست پرتقال را در آب جوشانده آب اول را بيرون ريخته مجدداً در آب جوشانده با عسل شيرين كرده ميل شود.
– پسته تسكين دهنده سرفه است.
– جوشانده ريشه خشك تمشك براي تسكين سرفههاي سخت و سياه سرفه مفيد است ۳ گرم ريشه خشك در ۱۰۰ سيسي آبجوش جوشانده صاف نموده با كمي عسل شيرين كرده روزي ۲ فنجان ميل شود.
– براي درمان خونروي از سينه هر ۴ ساعت يك فنجان تمشك ميل شود.
– براي درمان سرفههاي خشك توت خشك را همراه آبجوش ۱۰ صبح و ۵ عصر ميل كنيد و يا اين كه ۳ گرم برگ توت را در ۱۰۰ سيسي آب به مدت ۲۰ دقيقه دم كنيد ميل شود.
– براي رفع خشونت و نرم كردن سينه ۵۰ گرم خرما را در يك ليتر آب جوشانده صاف نموده روزي ۲ تا ۳ استكان بنوشند مخصوصاً سردمزاجان.
– چند عدد خرما همراه شير گرم شبها به عنوان شام و صبح به عنوان صبحانه ميل شود.
– خوردن خرمالو باعث نرم شدن سينه ميگردد۱۰ صبح و ۵ عصر ميل شود.
– جوشانده برگ خرمالو تسكين دهنده سرفه است ۳ گرم در ۱۰۰ سيسي آب جوشانده صاف نموده روزي سه فنجان ميل شود.
– روزي چند دانه هسته زردآلو جويده شود.
– مكيدن صمغ درخت زردآلو باعث نرم شدن سينه ميگردد.
– زرشك براي كساني كه سرفه ميكنند مناسب نيست اگر خواستند بخورند همراه عسل ميل شود.
– روزي سه قاشق شربت زغال اخته ميل شود.
* طرز تهيه شربت زغال اخته: زغال اخته ۲۰۰ گرم، آب ۲۰۰ گرم و شكر ۲۰۰ گرم همه را با حرارت ملايم جوشانده تا به قوام آيد.
– براي درمان سرفههاي خشك شب وقت خواب يك قاشق روغن زيتون ميل كنند.
– براي آرام كردن سرفه ۲ گرم شكوفه سيب در ۱۰۰ سيسي آبجوش دمكرده ميل شود.
– سيب و آب به اندازه مساوي جوشانده سپس روزي ۳ بار هر بار يك سوم استكان با يك قاشق چايخوري عسل ميل شود.
– خوردن شليل براي سرفه مفيد است.
– جوشانده عناب نرم كننده سينه است ۵ عدد عناب و ۲ عدد خرما در يك ليوان آب جوشانده و ميل شود.
– براي درمان درد سينه و سرفه هر ۶ ساعت يك قاشق غذاخوري شربت عناب ميل شود.
* طرز تهيه شربت عناب: عناب ۲۰۰ گرم در يك ليتر آب جوشانده صاف نموده ۷۵۰ گرم شكر به آن اضافه كرده ميجوشانيم تا به قوام آيد.
– براي سرفههاي مزمن ۳۰ گرم مغز فندق همراه عسل ساعت ۱۰ صبح ميل شود.
– خوردن گواوا نرم كننده سينه است.
– مكيدن صمغ درخت گيلاس نرم كننده سينه و ساكت كننده سرفه ميباشد.
– موز نرم كننده سينه است براي درمان سرفههاي خشك موز را آهستهآهسته ميل كنيد.
– براي تسكين سرفه و اخلاط خوني به مدت ۷ روز روزي ۳۵ گرم تخم هندوانه ميل شود.
– اخلاط بر دو نوع است يك نوع مفيد و ديگري مضر.
– انبه دفعكننده اخلاط است.
– انار توليدكننده اخلاط مفيد است.
– كشمش خلطآور است.
– براي خروج اخلاطسينه بهدانه را در دهان گذاشته و لعاب آن را ببلعيد.
– خوردن روغن به، براي دفع اخلاط مفيد است. طرز تهيه روغن در قسمت اسهال توضيح داده مي شود.
– براي دفع اخلاط هر ۵ ساعت يك عدد پرتقال ميل شود.
– براي خارجكردن اخلاط سينه و ريه ۳۰ گرم فندق همراه عسل ساعت ۱۰ صبح ميل شود.
– براي دفع اخلاط خوني روزي ۳۵ گرم تخم هندوانه به مدت ۷ روز ميل شود.