افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

مزیت ها و معایب ورزش بدنسازی

آنچه درباره مزیت ها و معایب ورزش بدنسازی نمیدانید

download (8)

  • بدنسازی به طور معمول با رژیم های غذایی سفت و سخت در ارتباط است که به ورزشکاران کمک می کند تا حد امکان وزن کم کرده تا عضلاتشان به خوبی نمایان شود و یا تا حد امکان به وزن خود اضافه کرده یا حجم بیاورند.

بدنسازی بیشتر ورزشی دیداری در نظر گرفته می شود زیرا بدن عضلانی افرادی که به صورت حرفه ای در این رشته فعالیت می کنند چیزی نیست که به راحتی نادیده گرفته شود. اگر چه این ورزشکاران زمان قابل توجهی را در باشگاه سپری می کنند و از رژیم غذایی کم نقصی بهره می برند اما با توجه به شایع بودن مصرف مکمل ها در بدنسازی شاید این پرسش مطرح شود که این ورزش چه تاثیری بر سلامت کلی آنها دارد؟

کار با وزنه و تمرینات قدرتی که بدنسازان انجام می دهند به ایجاد تغییر در بدن منجر شده و آنها را حجیم‌تر و قدرتمندتر یا کم چربی و لاغرتر می سازد. ساختن توده عضلانی نه تنها در کوتاه مدت فعالیتی سالم محسوب می شود، بلکه فواید سلامت بلند مدت را نیز ارائه می کند. به عنوان مثال، بدن انسان با افزایش سن شاهد کاهش توده عضلانی و قدرت خود است که به کم ماهیچگی (Sarcopenia)، کاهش طبیعی و عادی عضلات منجر می شود. ساختن توده عضلانی هرچه زودتر صورت بگیرد می تواند به کند شدن روند طبیعی از دست رفتن عضلات کمک کند و قدرت فرد را برای مدت زمان طولانی‌تر حفظ کند. در بلند مدت، ساختن توده عضلانی به زندگی مستقل و بی نیاز از کمک دیگران و حفظ کیفیت بهتر زندگی کمک می کند، اگر چه با برخی جنبه های منفی نیز همراه است.

از جمله فواید بدنسازی می توان به نقش آن در بهبود سلامت استخوان ها اشاره کرد. انجام تمرینات مقاومتی مرتبط با بدنسازی به استخوان های شما فشار وارد می کنند و آنها را مجبور به سازگاری با این شرایط و در نتیجه قدرتمندتر و متراکم‌تر شدن وادار می سازد. این شرایط به جلوگیری از آغاز پوکی استخوان و استعداد کمتر بروز شکستگی و ترک خوردگی استخوان کمک می کند.

متاسفانه، در شرایطی که بدنسازی می تواند برای سلامت عضلات و استخوان های شما مفید باشد، اما می تواند برای سلامت کلی قلب مضر باشد. به عنوان مثال، تمرینات شدید و سنگین با وزنه همانند برداشتن وزنی بیش از نصف وزن بدن فرد می تواند وی را در معرض خطر پارگی آئورت – یک جراحت قلبی اغلب کشنده – قرار دهد. با این وجود، این خطر تنها ورزشکارانی که به صورت افراطی و سنگین تمرین می کنند را در معرض تهدید قرار می دهد. در شرایط متعادل، تمرینات قدرتی برای سلامت قلب و ریه بسیار مفید هستند و می توانند عملکرد این دو اندام حیاتی بدن انسان را بهبود ببخشند.

در کنار کار با وزنه، بدنسازی به طور معمول با رژیم های غذایی سفت و سخت در ارتباط است که به ورزشکاران کمک می کند تا حد امکان وزن کم کرده تا عضلاتشان به خوبی نمایان شود و یا تا حد امکان به وزن خود اضافه کرده یا حجم بیاورند. متاسفانه، بسیاری از بدنسازان به محدود کردن کالری دریافتی و استفاده زیاد از پروتئین در شرایطی که ویتامین ها و مواد مغذی دیگر را نیز مصرف نمی کنند، تمایل دارند. با این وجود، رژیم غذایی ناسالم به عنوان بخشی از روتین بدنسازی شما محسوب نمی شود و رعایت یک رژیم غذایی سالم می تواند به تحقق اهداف نهایی در زمینه تناسب اندام کمک کند.

برخی بدنسازان حتی ممکن است نگاهی تحریف شده از بدن خود داشته باشند که این اختلال به نام «دیسمورفی عضلانی» شناخته می شود. افراد مبتلا به این اختلال پیوسته در تلاش برای ساختن بدنی بزرگتر یا لاغرتر هستند. افرادی مبتلا به دیسمورفی عضلانی بدن خود را به اندازه کافی عضلانی یا لاغر و بدون چربی در نظر نمی گیرند و بر همین اساس به رفتارهای ناسالم مانند صرف وقت بیش از اندازه در باشگاه، پیگیری رژیم های غذایی ناسالم، و مقایسه و بررسی بیمارگونه هیکل خود روی می آورند.

فواید و مزایای بدنسازی

ـ یکی از نخستین مزایایی که می‌توانید توسط فرایند بدنسازی تجربه کنید، نظم و انضباط است! همچون ورزش‌های دیگر، بدنسازی نیز یک روتین شخصی برای هر فرد ایجاد می‌کند که به آن عمل کند. شما می‌دانید که هر روز در هر شرایطی باید برای تمرین به باشگاه بروید. هیچ چیز نباید مانع رفتن شما به سالن بدنسازی در وقت مقرر شود. این مقدار نظم و انضباط در نهایت در زندگی اجتماعی شما نیز پدیدار می‌شود.

ـ حفظ سلامتی، یک فاکتور ضروری برای همه است. برای آنکه از سلامت‌مان اطمینان حاصل کنیم، انجام فعالیت فیزیکی مطلوب، بسیار مهم است. بدنسازی، یکی از فعالیت‌های فیزیکی جامع است که می‌توان آنرا برای سالم و فعال ماندن عضلات، انجام داد. همچنین یک نگرش مثبت در ما بوجود می‌آورد که در نهایت به ما انگیزه می‌دهد کارهای متعدد داخل خانه یا بیرون خانه را انجام دهیم، بدون آنکه براحتی خسته شویم! از این رو علاوه بر پایین نگهداشتن هزینه‌های پزشکی ما، یک عمل مفید برای حل مشکلات سلامتی مانند چاقی، فشار خون بالا و غیره نیز انجام می‌دهد.

ـ یکی دیگر از مزایای عمده بدنسازی، توانایی آن برای افزایش اعتماد بنفس است. پرورش دادن عضلات بدنتان با موفقیت، و خوب بنظر رسیدن می‌تواند بر زندگی شما نیز تاثیر مثبتی بگذارد. شما دائما توسط خانواده و همسالان خود تحسین می‌شوید. علاوه بر این، توانایی شما برای انجام این نوع تمرین شدید به نوبه خود باعث می‌شود باور کنید که می‌توانید بر هر ترس و چالشی در زندگی تان غلبه کنید.

ـ تمرینات بدنسازی به شما کمک خواهند کرد که استراحت کافی و خواب مناسبی داشته باشید. از آنجا که عضلات شما بعد از تمرینات شدید، خسته و فرسوده می‌شوند، شما در نهایت به استراحت کافی نیاز پیدا می‌کنید. در مورد نوجوانان که علاقه بسیاری به غرق شدن در فعالیت‌های بدنسازی دارند، این مسئله آنها را از توجه به سایر چیزهای غیر متعارف که می‌توانند یک مانع جدی برای زندگی شان باشد، باز می‌دارد.

مضرات و معایب بدنسازی

ـ اگر تصمیم گرفته‌اید که فرایند بدنسازی را تجربه کنید، یکی از رایج ترین تصورات غلطی که در ارتباط با آن وجود دارد، این است که شما برای ساخت عضلات باید مصرف پروتئین‌تان را بطور قابل توجهی افزایش دهید. تعدادی از افراد آنقدر در اینکار زیاده روی می‌کنند که کل رژیم غذایی شان از پروتئین تشکیل می‌شود.

با اینحال، مصرف بیش از حد پروتئین می‌تواند برای بدنتان، بیشتر مضر باشد تا مفید. پروتئین اضافه می‌تواند فشار زیادی بر ارگان‌های بدنتان مخصوصا کلیه‌ها وارد کند. هر چیزی، اندازه‌ای دارد که باید از آن آگاه باشید.

ـ اگر بدن شما بعلت تعریق در طول تمرین، آب بیش از حد از دست دهد، احتمال کم آب شدن بدن شما افزایش می‌یابد. کم آبی باعث می‌شود که شما الکترولیت از دست دهید و منجر به ضعف، سرگیجه و گاهی اوقات آریتمی قلب می‌گردد.

ـ تمرین با وزنه، جزو اصلی‌ترین فعالیت‌ها در بدنسازی است. ایراد اصلی استفاده از وزنه‌ها، ایمنی آنهاست. باید به یاد داشته باشید که به تنهایی با وزنه‌ها تمرین نکنید. در عوض، برای جلوگیری از هرگونه شرایط ناخواسته، همیشه یک حریف تمرینی داشته باشید. یکی دیگر از نگرانی‌های ایمنی رایج که باید قبل از غرق شدن در بدنسازی به یاد داشته باشید، در هنگام استفاده از ‌هالتر است. در هنگام استفاده از‌ هالتر، اگر بعلت وزن سنگین آن قادر به تکرار یک نوسان رو به بالا نباشید، این احتمال وجود دارد که زیر‌ هالتر به دام بیفتید!

ـ یکی دیگر از معایب تمرین با وزنه، این است که عمدا باعث آسیب رساندن به بدنتان می‌شوید. شما باید قادر به حفظ تعادل وزنه‌های سنگین باشید. اگر نمی‌توانید کنترل کامل بدنتان را درهنگام تمرین کردن حفظ کنید، دانسته یا ندانسته باعث سایش شدید و پارگی عضلات بدنتان می‌شوید، در نتیجه آسیب جبران ناپذیری به آنها وارد می‌کنید.

منبع:

https://www.bloglovin.com/@healthyworld/advantages-disadvantages-bodybuilding

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *