افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

آشنایی با خواص گیاه زوفا

hee605گیاه زوفا Hyssop نام علمی Hyssopus Officinalis گیاه‌شناسی زوفا درختچه‌ای است با ساقه‌های منشعب که ارتفاع آن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران، هند، ترکیه و شوروی می‌روید. برگهای آن کوچک، خط در، نوک تیز و سبزرنگ است که بسیار معطر می‌باشد. گلهای آن آبی و گاهی سفید اند که در انتهای ساقه ظاهر می‌شود.درادامه مطلب زیر بات گیاه زوفا بیشتر آشنا خواهید شد.

مشخصات گياه زوفا

زوفا گیاهی است پایا از تیره نعناعیان که به حالت خودرو می‌روید. ریشه اش ضخیم و منشعب و ساقه‌هایش نسبتاً چوبی و برگ‌هایش کوچک و متقابل و نوک تیز و بسیار معطر می‌باشد. گل‌هایش زیبا و معطر است. اسانس این گیاه مشابه اسانس نعناع است و مصرف طبی دارد.
گیاه زوفا Hyssop نام علمی Hyssopus Officinalis  درختچه‌ای است که ارتفاع آن تا ۶۰ سانتیمتر می‌رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران، هند، ترکیه و شوروی می‌روید. برگهای آن کوچک، خط در، نوک تیز و سبزرنگ است . گلهای آن آبی و گاهی سفید اند که در انتهای ساقه ظاهر می‌شود.

ريشه زوفا مستقيم است و انشعابات فراواني دارد ساقه چهارگوش، مستقيم دارد . قسمت تحتاني (پاي ساقه) چوبي و قهوه اي رنگ و از انشعابهاي فراواني برخوردار است ولي قسمت فوقاني آن نرم و سبز رنگ مي باشد. برگهاي صاف، فاقد دندانه، باريک، کشيده و کم و بيش نيزه اي شکل و رنگ آن سبز روشن است.

زوفا يکي از مهمترين گياهان دارويي و ادويه اي به شمار مي رود . از دم کرده پيکر رويشي اين گياه براي درمان بيماريهاي مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه، سياه سرفه، برونشيت و آسم استفاده مي شود. مواد موثره اين گياه سبب افزايش فشارخون، هضم غذا و همچينين کاهش تورم مي شود. زوفا اگر چه تلخ مزه است ولي به عنوان طعم دهنده مواد غذايي و همچنين در تهيه سس مورد استفاده قرار مي گرد.

اسانس زوفا :
خاصيت ضد قارچي و باکتريايي دارد. اين اسانس در صنايع کنسروسازي ، نوشابه سازي و همچنين در صنايع آرايشي و بهداشتي کاربرد فراواني دارد. به علت نوش فراواني که در گلهاي اين گياه به وجود مي آيد در رديف گياهان مولد عسل قرار دارد. عسل حاصله از آن کيفيت بسيار مطلوبي دارد.

 خواص داروئی زوفا
زوفا از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است

۱) سرفه و ناراحتي هاي ريوي را برطرف مي كند .
۲) نرم كننده سينه است
۳) خلط آور است
۴) معده را تقويت مي كند
۵) نفخ شكم را برطرف مي كند
۶) ادرار آور است
۷) داروي مفيدي براي مداواي آسم است
۸) اشتها را زياد مي كند
۹) براي رفع كم خوني مفيد است
۱۰) افسردگي را برطرف مي كند
۱۱) براي درمان صرع مفيد است
۱۲) براي التيام زخم برگهاي زوفا را له كرده و روي زخم بگذاريد
۱۳) براي درمان تب خال مفيد است و كسانيكه تب خال مي زنند بايد از دم كرده زوفا استفاده كنند .
۱۴) در قديم از زوفا براي سقط جنين استفاده مي كردند .
۱۵) درد شكستگي را مي توان با كمپرس زوفا آرام كرد.

 

 گیاه زوفا

  نوشيدن زوفاي جوشيده با عسل و گياه سداب به کساني کمک مي کند که به سرفه هاي شديد، تنگي نفس، افراد مبتلا به رماتيسم وکساني که نفسشان با خس خس همراه است کمک مي کند . اين گياه همراه با عسل کرمهاي داخل شکم را مي کشد و کوبيده شده آن با انجير تازه به از خشکي در آمدن مزاج کمک ميکند اثر آن قويترهم مي شود.

 

اگر گل زنبق يا سوسن يا شاهي به آن اضافه شود اين گياه دارويي عالي براي ورم يا آماس لوزه در گلو است و اين تحت شرايطي است که به عنوان غرغره ازآن استقاده شود ماليدن پماد آن به سر شپش را از بين مي برد اين گياه براي کاهش بيماري خلط بسيار مناسب است و در تمام مشکلات ناشي از سرما يا بيماريهاي قفسه سينه و يا ريه مناسب است و اين تاثير هنگامي است که مثل شربت استفاده شود.

طرز استفاده از زوفا :
دم كرده : مقدر ۰ ۵گرم برگ وشاخه هاي گلدار زوفا را در يك ليتر آب جوش ريخته و بمدت ۱۵ دقيقه دم كنيد . مقدر مصرف اين دم كرده يك فنجان سه بار در روز است .

جوشانده  زوفا : مقدر ۵۰ گرم برگ و سرشاخه هاي گلدار زوفا را در يك ليتر آبجوش دم كرده و بمدت نيم ساعت بگذاريد بآرامي بجوشد اين جوشانده را براي كمپرس استفاده كنيد .

تنطور زوفا ك اين تنطور را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها خريداري كنيد . مقدار مصرف آن۵-۱۰ قطره سه بار در روز مخلوط با آب است .
مضرات  زوفا:
مصرف بيش از اندازه اين گياه براي كبد مضر است و همچنين چون اثر سقط جنين دارد بنابراين زنان حامله بايد از خوردن آن پرهيز كنند .

 

گرد آوری: بخش سلامت بیتوته

 

منابع:

wikipedia.org
parsiteb.com
irteb.com

 

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *