اگر میخواهید همیشه با نشاط وسلامت باشید و در بهترین وضعیت بدنی بسر ببرید,اصول زیر را رعایت نمایید:
- اگر میخواهید همیشه با نشاط وسلامت باشید و در بهترین وضعیت بدنی بسر ببرید,اصول زیر را رعایت نمایید:مصرف غذاهای تازه و زنده: استفاده از این غذاها که سرشار از نشاط و انرژی هستند به انسان زندگی میبخشد.در اغذیه نباتی ,میوه و سبزیجات ,ویتامینهایی است که مقدار کم آنها جهت ادامه زندگی انسان کافی می باشد. این مواد در گوشت و مواد حیوانی بندرت یافت میشوند.میوه , بهترین غذایی است که می تواند از غلیظ شدن خون جلوگیری کند.میوه ها میتوانند موجب استحکام دیواره مویرگها گردند.میوه بایستی با شکم خالی خورده شود و بعد از نیم ساعت میتوان از غذای مورد علاقه استفاده نمود. در صورت استفاده بعد از غذا بهتر است ۳ ساعت پس از صرف غذا از میوه استفاده نمود.میوه ها برای هضم ,نسبت به بقیه غذاها انرژی کمتری لازم دارند و در فاصله ۱۲ تا ۱۵ دقیقه از معده خارج می شوند. این در حالی است که بقیه غذاها برای خروج از معده نیاز به زمانی حداقل معادل ۳ تا ۴ ساعت دارند.بنابراین بهتر است میوه ها بتنهایی خورده شوند تا مسیر طبیعی هضم خود را طی کنند.
- ترکیب مناسب غذاها با یکدیگر:هضم هر نوعی از غذا در اثر یک نوع شیرابه گوارشی خاص انجام میشود.مثلا”غذاهای نشاسته ای(نان ,سیب زمینی, برنج و ……)برای هضم به محیط قلیایی نیاز دارند , در حالیکه غذاهای پروتئینی مثل گوشت و لبنیات و حبوبات و…… نیازمند محیط اسیدی هستند. بنابراین در صورت مصرف توام این غذاها آنزیمهای قلیایی و اسیدی , هر دو نوع ترشح میشوند که کار هضم مختل میگرددو ایجاد نفخ و گاز در معده میشود.اگر ترکیبات غذا مناسب باشند بدن ظرف مدت ۳ الی ۴ ساعت هضم را انجام میدهد. بنابراین لازم نیست که انرژی زیادی برای هضم غذا بکار گیرد.در صورت وجود ترکیب غذایی ناسازگار عمل هضم مدت ۸ تا ۱۴ ساعت بطول می انجامد و بخش عمده انرژی صرف هضم غذا شده , در نتیجه شخص خسته و بدون انرژی خواهد بود.
- استفاده بیشتر از منابع پروتئین گیاهی بجای پروتئین حیوانی.
- غذا باید آهسته خورده شود و نباید هنگام غذا خوردن خسته بود و یا به مطالعه پرداخت.
- باید حتما” بهمراه غذا از سالاد و سبزیجات استفاده کرد.
- بهتر است هنگام صبحانه از میوه و آب میوه استفاده نمود.
- از مصرف همزمان گوشت و چربیها بهمراه موادقندی و نشاسته ای باید پرهیز نمود.
- از غذا خوردن زیاد و نامتادل پرهیز کنید .
- آشامیدنی هایی که محتوی کافئین است نباید بیشتر از ۲ تا ۳ بار در روز مصرف گردد.
- از آب میوه های تجارتی و مصنوعی استفاده نکنید.این آب میوه ها با قندهایی مثل ساکارز شیرین شده اند و کاملا” عاری از ویتامین هستند.
- نوشابه های الکلی عمل گوارش را تحریک کرده و مانع انجام کامل عملیات گوارش میگردند.
- از مصرف سیب زمینی سرخ کرده بپرهیزید.این خوراک ,غذایی قندی و چربی دار است که خطر افزایش وزن را داراست.بهمراه غذای گوشتی بهتر است از ترکیباتی همانند لوبیا سبز ,گوجه فرنگی,اسفناج,بادمجان,کرفس,گل کلم,کدو و ……… مصرف گردد.
- استفاده از نان سبوس دار.این نوع از نانها بدلیل داشتن مقداری فیبر بسیار مفید است و کمتر باعث چاقی میشود.
- عدم مصرف خمیرهای رشته ای مثل ماکارونی و ورمیشل که با آرد تصفیه شده درست شده اند.
- مصرف برنج همراه با سبوس .برنج بدلیل داشتن تمام مواد غذایی لازم برای بدن , میتواند یک غذای کامل باشد.در صورتی که عمل تصفیه روی آن انجام پذیرد, فقط مواد نشاسته ای آن یاقی میماند.
- عدم استفاده از قندهای تصفیه شده. قند با نام دیگر سم سفید , در بدن اختلالات زیادی از جمله بیماریهای قلبی و عروقی ,پوسیدگی دندانها,ایجاد بیماریهای ذهنی,مختل کردن متابولیسم مواد غذایی,کم کردن ویتامین ب ,خستگی,چاقی,اشکال در تمرکزفکر و حافظه, افسردگی و….. ایجاد مینماید.بجای آن میتوانید از قندهای طبیعی نظیر خرما و توت و کشمش استفاده نمایید.
- توجه بیشتر به مصرف غذاهای پر الیاف و کم چربی و محدود کردن غذاهذ از نظر کلسترول.
- عدم مصرف چربیهای اشباع شده مثل روغنهای جامد.
- سبزیجات بهتر است به شکل خام و یا کمی آب پز استفاده شوند.در صورت پخته شدن بیش از حد ,ویتامینها و املاح سبزیجات از بین میرود.
- میزان مصرف تخم مرغ را به ۳ تا ۴ عدد در هفته محدود نمایید .
- بجای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید.
- در هنگام پخت و پز از چربی کمتری استفاده نمایید.
- بهترین موقع صرف چای,۲ ساعت پس از خوردن یک وعده غذایی است.اگر چای بلافاصله پس از غذا مصرف شود,در جذب مواد غذایی اختلال ایجاد مینماید.
- بجز هنگام صرف صبحانه ,از خوردن نان بهمراه غذا خودداری کنید.
- از تنفلاتی همانند چیپس و غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر و غذاهای کنسرو شده خودداری نمایید.
- رژیم غذایی خود را شامل بیشترین مواد سفیده ای , ویتامینها,املاح معدنی و کربوهیدراتهای مرکب کنید و از کمترین مواد قندی و چربی ,بویژه قند و شکر تصفیه شده استفاده کنید.
- بهترین طریقه خوردن آن است که به دفعات و به مقدار کم بخورید. این عادات صحیح غذا خوردن ,آنقدر لذت بخش است که میتواند شیوه دائمی زندگی شما شود و کمک نماید که هرگز اضافه وزن پیدا نکنید.با این عادات صحیح به بدن خود امکان می دهید که در بالاترین سطح خود عمل کند,بدون اینکه با تفاله های سمی و وزن اضافی دچار اختلال عملکرد شود.