جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین تبلیغات



یک برنامه غذایی مناسب برای زنان حامله

  • كافئین : نوشیدنی های كافئین دار مانند چای ، قهوه ونوشابه های كوكا با ید به ۲ لیوان درروز محدود شوند. زیرا می توانند موجب تولد نوزاد كم وزن تا نوزاد با عوارض عصبی شوند. دم كرده های گیاهی ( مانند چای نعناع و یا گل گاو زبان ) كه اغلب جانشین نوشیدنی های كافئین دار می شوند، گاهی اثرات جانبی مانند حالت تهوع و استفراغ بوجود می آورند كه درزنان باردار باید با احتیاط مصرف شوند.

نان سنگك یا جو ( سبوس دار) ۳ برش + پنیر ۳۰ گرم + عسل یا مربا ۲ قاشق مرباخوری + خامه ۳ قاشق سو پخوری + شیر كم چربی ۱ لیوان
ساعت ۱۰
۲ عدد میوه مثل یك سیب ترجیحاً با پوست و یا یك عدد گلابی ، انار، یا یك برش طالبی یا هندوانه و … + ۴ قاشق سوپخوری مخلوط بادام ، بادام زمینی ، فندق ، گردو و …
نهار
عدس پلو: گوشت ۱۲۰ گرم + كته ۱۰ قاشق غذا خوری + عدس پخته یك سوم لیوان + كشمش ۱ قاشق غذاخوری + سبزی خوردن یك پیش دستی + ماست كم چربی یك دوم لیوان و مجاز به استفاده از ۲ قاشق غذا خوری روغن مایع د رغذا هستید.
عصرانه
۲ عدد میوه تازه یا یك پنجم لیوان آب میوه تازه
شام
كوكو سیب زمینی : تخم مرغ ۱ عدد ( برای مادر باردار) + سیب زمینی ۱ عدد متوسط + نان سبوس دار ۲ برش+ روغن مایع یك و نیم قاشق غذا خوری برای پخت + ماست كم چربی ۱ لیوان + سالاد فصل ۱ كاسه (حاوی اسفناج و گوجه و فلفل سبز)
قبل از خواب
شیركم چربی ۱ لیوان + عسل ۴ قاشق مرباخوری
مواردی که باید رعایت کنید:
– به مصرف مکمل های تجویز شده از طرف پزشک ادامه دهید.
– برای جلوگیری از یبوست غذاهایی که فیبر زیادی دارند را مصرف کنید.
– روزانه حداقل ۸ لیوان مایعات فاقد کافئین بنوشید تا اثرات ملین فیبر را افزایش دهد.
– انجام فعالیت منظم ورزشی باعث تحریک دستگاه گوارش می شود و حرکات منظم روده را افزایش می دهد.
– از گلابی ، آلو ، انجیر ، انگور ، زردآلو و … استفاده نمایید.
– نان سبوس دار ( مثل نان سنگک ) مصرف کنید.
– از روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
– استراحت و خواب کافی داشته باشید.
– میوه ها مخصوصاً میوه های خشک مانند انجیر خشک ، قیسی ، آلوی خیسانده و … و سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و نخود سبز پخته را بیشتر مصرف نمایید.
آنچه مادر بادار نباید مصرف كند:
۱) كافئین : نوشیدنی های كافئین دار مانند چای ، قهوه ونوشابه های كوكا با ید به ۲ لیوان درروز محدود شوند. زیرا می توانند موجب تولد نوزاد كم وزن تا نوزاد با عوارض عصبی شوند. دم كرده های گیاهی ( مانند چای نعناع و یا گل گاو زبان ) كه اغلب جانشین نوشیدنی های كافئین دار می شوند، گاهی اثرات جانبی مانند حالت تهوع و استفراغ بوجود می آورند كه درزنان باردار باید با احتیاط مصرف شوند.
۲) الكل : مصرف الكل درهنگام با رداری با افزایش خطر تولد نوازد كم وزن و یا بروز سندرم الكلی جنین همراه است.
۳) شكلات : شكلات علاوه بر اینكه مقداری كمی كافئین دارد ، حاوی تئوبرومید نیز می باشد كه شبیه كافئین است . بنابراین مصرف شكلات باید محدود شود.
۴) تركیبات حاوی قند ساده : مواد قندی ساده دراین دوران در حد اعتدال مصرف شوند .

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید