جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین تبلیغات



چه غذاهایی را نباید دوباره گرم کنیم ؟

fo1406

 

خانم دکتر مریم سادات کاظمی می گوید بعضی از مواد خوراکی را  بعد از اینکه دوباره گرم کنیم ، امکان دارد حالت سمی پیدا کنند. به همین خاطر بهتر است این خوراکی ها را سرد مصرف کنیم تا خطری سلامتی را ما را تهدید ننماید .

البته این مهم ترین روش برای جلوگیری از اسراف شدن غذاهاست. این در حالی است که  ‌هر روز چندین تن ماده غذایی در سراسر دنیا حیف و میل می شوند. نکته تاسف انگیز اینکه در همین زمان عده ای به خاطر گرسنگی می می میرند و یا دچار سوء تغذیه هستند.

 از همین رو توصیه می شود غذاهای آماده در یخچال نگهداری شده و روز بعد پس از گرم شدن درست دوباره میل گردد. اما اکثر افراد نمی دانند که بعضی از خوراکی ها نباید دوباره گرم شوند زیرا ممکن است مشکلاتی برای سلامتی در پی داشته باشند.

اسفناج

این سبزی پرخاصیت را نیز نباید دوباره گرم کرد زیرا حاوی مقدار بالایی نیترات است که اگر تحت تاثیر دمای بالا قرار گیرد به نیتریت تغییر حالت می دهد. این ترکیبات سالم نیستند و تاثیرات جدی بر سلامتی خواهند داشت. همچنین بهتر است همیشه اسفناج را تازه میل کرد.

چغندر

چغندر نیز نیترات دارد که پس از گرم شدن مجدد به نیتریت تبدیل می شود. اگر می خواهید مشکلی برای سلامتی پیدا نکنید از گرم کردن مجدد چغندر بپرهیزید. در واقع، برای بهره مندی از حداکثر خواص چغندر توصیه می شود همراه با سالاد یا آبمیوه مصرف گردد.

کرفس

اگر از کرفس در تهیه سوپ استفاده می کنید نباید آن را مجددا گرم نمایید زیرا کرفس نیز مانند سبزیجاتی که ذکر شد حاوی نیترات است. گرم کردن مجدد می تواند زمینه ساز سرطان شود.

تخم مرغ

به ندرت ممکن است که تخم مرغ را دوباره گرم کرد زیرا بو و طعم آن خیلی زود تغییر می کند. با این حال جالب است بدانید که گرم کردن مجدد تخم مرغ برای سلامتی مضر است زیرا ممکن است ترکیبات آن تحت دمای بالا سمی شود.

مرغ

مرغ ماده غذایی است که معمولا اگر باقی بماند در یخچال نگهداری می شود زیرا طعم آن بلافاصله تغییر نمی کند و زمانی که دوباره گرم شود، طعم خود را حفظ می کند. با این حال، این غذا باید پس از طبخ فورا مصرف شود و یا طی چند ساعت بعد سرد میل گردد.

گرم کردن مجدد مرغ ترکیب پروتئین های آن را تغییر می دهد و ممکن است زمینه ساز مشکلات گوارشی شود. اگر قصد دارید مرغ را گرم کنید باید درجه بسیار پایینی را در نظر بگیرید.

قارچ

انواع قارچ ها به شیوه های مختلفی طبخ می شوند و به نظر می رسد گرم کردن مجدد آنها انتخاب خوبی باشد. اما بهتر است پس از آماده شدن فورا میل شود زیرا در این حالت همه خواص را حفظ می کند و فوایدی برای بدن دارد. اگر مقداری از آن باقی ماند نیز طی باید چند ساعت بعد، سرد میل شود. در واقع، قارچ در صورتی که با حرارت بالا دوباره گرم شود دچار تغییراتی خواهد شد ممکن است دردهای معده و نفخ را ایجاد کند.

سیب زمینی

این ماده غذایی بسیار مغذی است حتی اگر چند روز در یخچال بماند اما نباید دوباره گرم شود. گرم کردن مجدد سیب زمینی طعم آن را تغییر می دهد و خواص آن را کمتر می کند که ممکن است حالت سمی ایجاد شود. بهترین روش استفاده مجدد از سیب زمینی تهیه پوره یا سالاد سرد است.

بهترین روش گرم کردن مواد غذایی

گرچه توصیه می شود مواد ذکر شده بدون گرم کردن مجدد میل شوند اما به این معنی نیست که نمی توان بقیه مواد غذایی دوباره مصرف کرد. اما برای اینکه فرایند گرم کردن خطری برای سلامتی نداشته باشد، باید چند نکته را رعایت کرد:

  • مواد غذایی با هم متفاوت هستند و نباید به یک شکل گرم شوند. زمانی که غذایی با چندین نوع خوراکی را گرم می کنید روی آن را بپوشانید تا گرما یکدست باشد.
  • در صورتی که غذا طی چهار روز استفاده نمی شود بهتر است آن را در فریزر نگه داشت.
  • گرم کردن باید سریع انجام شود و دمای ۷۰ درجه به همه قسمت های مواد غذایی برسد.
  • همان مقداری که مورد مصرف است باید گرم شود تا خوراکی ها چندین بار گرما را تحمل نکنند.
  • خوراکی های خام و پخته را نباید با هم گرم کنیم چون خطر بیماری ها بیشتر می شود.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید