افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

مصرف ال کارنیتین

ال کارنیتین، امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است و علاوه بر ورزش کاران، افراد دیگر نیز برای اهداف گوناگون از آن استفاده می کنند. در مطلب پیش رو، موارد مصرف، مضرات و توصیه های لازم دیگر برای مصرف این ماده را از نظر می گذرانیم.

کارنیتین و نوع رایج آن، ال- کارنیتین (L-Carnitine) نوعی آمینو اسید است که به طور طبیعی در بدن انسان تولید می‌شود و در متبولیسم تبدیل جربی به انرژی نقش مهمی دارد. کارنیتین در کلیه و کبد تولید و در بافت‌های عضلانی، قلب، مغز و اسپرم ذخیره می‌شود.

f

معمولاً میزان مورد نیاز ال- کارنیتین در بدن به طور طبیعی تولید می‌شود ولی بعضی افراد به دلیل عدم توانایی بدنشان برای تولید و رساندن آن به بافت‌ها، دچار کمبود این ماده می‌شوند. بعضی بیماری‌های مانند آنژین یا لنگش متناوب (نوعی نارسایی قلبی عروقی) و داروها می‌توانند باعث کاهش میزان ال-کارنیتین بدن شود.

برخي از شواهد نشان مي دهد كه ميزان نياز به ال-كارنيتين در دوران كودكي و همچنين در زمان هاي خاصي مانند بارداري و شيردهي كه ميزان نياز بدن به انرژي افزايش مي يابد كمي بالا مي رود كه اين افزايش نياز موجب افزايش توليد اين ماده غذايي از سوي بدن مي شود.

منبع اصلی ال‌- کارنیتین در بدن گوشت قرمز و لبنیات است. گوشت ماهی و پرندگان، گندم، آواکادو و کره بادام زمینی نیز دارای میزان مورد نیاز ال–کارنیتین هستند.

موارد مصرف
وجود ال-كارنيتين براي بهبود كاركرد قلب نياز است. به عنوان مثال يك تحقيق نشان داده است ميزان كاركرد غير نرمال و تپش غيرعادي قلب بعد از ۴۵ هفته مصرف ۴گرم ال-كارنيتين در روز در بيماران ديابتي كه علاوه بر فشار خون بالا از ناراحتي هاي قلبي و عروقي رنج مي بردند به ميزان زيادي كاهش يافته و بهبود پيدا نموده است.

از ال- کارنیتین برای افزایش تعداد گلبول‌های قرمز در بیماران کلیوی استفاده می‌شود.

دانشمندان ایتالیایی در مطالعه‌ای دریافتند در مردانی که برای ۴ ماه روزانه ۳ گرم ال – کارنیتین مصرف کردند، تعداد و کیفیت اسپرم‌ها افزایش یافت و میزان بارداری همسران آن‌ها تا ۲۰ درصد افزایش یافت.

مطالعه‌ای دیگر نشان می‌دهد که ال-کارنیتین سطح کلسترول و تریگیلیسیرید خون را کاهش و میزان کلسترول مفید (HDL) را افزایش می‌دهد.

بعضی ورزشکارها از مکمل‌های ال-کارنیتین که بسیار مورد تبلیغ شرکت‌های تولید کننده مکمل قرار می‌گیرد؛ برای سوزاندن چربی‌های اضافی و تولید انرژی هنگام تمرین‌های عضلانی استفاده می‌کنند. اگرچه شواهدی در مورد مفید بودن ال – کارنیتین در قدرت عضلانی برای بدن سازی وجود دارد ولی پزشکان هنوز به طور کامل در این مورد اتفاق نظر ندارند.

کارنیتین همچنین به یکی از مکمل‌های اصلی بدن‌سازی تبدیل شده‌است و شرکت‌های تولید کننده مکمل بدن‌سازی، این ماده را با مارک‌های مختلف تولید می‌کنند.

اشکال کارنیتین به عنوان مکمل
ال–کارنیتین رایج‌ترین نوع کارنیتین است و به صورت مکمل در داروخانه‌ها یافت می‌شود. فرم‌های دیگر کارنیتین به نام استیل- ال- کارنیتین و پروپینول – ال – کارنیتین نیز در بعضی موارد توسط پزشک تجویز می‌شود.

احتیاط
از مصرف دی-کارنیتین (D-Carnitine) به شدت خودداری کنید چون با فرم طبیعی کارنیتین تداخل دارد و عوارض جانبی متعددی دارد.
مصرف کارنیتین در زنان باردار فقط باید با مشورت با پزشک انجام شود.
اگر بیماری کلیوی و اختلال غده تیروئید دارید، از مصرف کارنیتین خودداری کنید و یا با پزشک مشورت کنید.
اسنوکومارول و وارفارین، که برای کاهش انعقاد خون مصرف می‌شوند و همچنین هورمون‌های دارویی تیروئید با ال- کارنیتین تداخل دارد.

دوز مصرف
کارنیتین را طبق دستور پزشک و یا دستور زیر مصرف کنید:

کمبود کارنیتین در افراد بالغ: ۹۹۰ میلی‌گرم، دو یا سه بار در روز

درمان اثرات مصرف والپروئیک اسید: ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم در روز در سه یا چهار وعده

نازایی مردان: ۲ گرم ال کارنیتین به همراه ۱ گرم ال – استیل- کارنیتین در روز

منبع: همشهری آنلاین
گردآوری مطالب: تحریریه آنلاین سلامت | عاطفه عموحیدری

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *