افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

مسمومیت غذایی از علائم تا توصیه های پزشکی در این باره

مسمومیت غذایی از علائم تا توصیه های پزشکی در این باره

145-11428

 

 

با توجه به ایام عید نوروز و مسافرت ممکن است شما هم جز افرادی باشید که از غذاهای بیرون استفاده می کنید در این جا می خواهیم بیان کنیم که مراقب مسمومیت غذایی باشید همراه ما باشید از مسمومیت غذایی از علائم تا توصیه های پزشکی در این باره .

علایم و نشانه های برخی از مسمومیتهای غذایی با تاخیر ظاهر می شود. ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، علایم در فرد مسموم بروز نماید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، اگرچه مسافرت‌های خانوادگی و دوستانه در ایام اعطیلات نوروز باعث آرامش و تفریح است، اما امکان دارد برای برخی با مخاطراتی همراه باشد.مسمومیت غذایی هر ساله در تعطیلات نوروز افراد زیادی را گرفتار می کند و لذا ضروری است تا در سفر های نوروزی نکات بهداشتی را رعایت کرده تا از مسمومیت ها در امان باشیم.

دکتر یسنا به منش دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در گفت و گو با عصر ایران نکاتی که باید مسافران نوروزی در زمینه جلوگیری از مسمومیت ها رعایت کنند را تشریح کرد.

از همه شما نیز می خواهیم در انتشار و بازنشر این مطالب، همراهی مان کنید. این مطالب را حتی بدون ذکر نام عصر ایران نیز می توانید منتشر کنید، به دیگران بفرستید یا در تلگرام و جاهای دیگر، بازنشر کنید.

رعایت این توصیه ها می تواند در سفرهای نوروزی دوران خوب و شیرینی را برای شما رقم بزند.

• غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند. با وجودیکه اکثر مسمومیت های غذایی معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف می شوند، اما بعضی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می توانندخطر ناک باشند.

• مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم، در اثر غذا و کنسرو آلوده بروز می کند و بسیار کشنده است. بیمار مبتلا سریعاً باید به یک مرکز درمانی مجهز، جهت تزریق داروی ضد سم منتقل شود.

• بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیر پاستوریزه، غذاهای کنسروی (که قبل از مصرف حرارت مناسب به آنها نرسیده است) و یا سوسیس و کالباس آلوده بروز می کند. علایم و نشانه های این مسمومیت با تاخیر (بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت) ظاهر می شود و شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع، و خشکی و درد گلو می باشد. مهمترین اقدام درمانی در این مسمومیت تجویز سریع داروی ضد سم (Anti toxin) در مرکز درمانی می باشد. در صورت عدم درمان ممکن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسی فوت نماید.

• چنانچه در سفر از غذای آماده کنسرو شده استفاده می کنید، با جوشاندن کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه می توان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری نمود.

• هرگز غذاهای پخته شده را بیش از ۲ ساعت (اگر هوای اتاق گرم می باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید. برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آنها را تا ۷۴ درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهایی که بیش از ۳ روز باقیمانده اند را مصرف نکنید.

• همیشه قبل از آماده کردن و یا خوردن غذا، دستهایتان را با صابون بشویید. نوعی از اسهال میکروبی در طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است. به خاطر داشته باشید دستهایتان را بعد از استفاده از سرویسهای بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله ها حتماً بشوئید.

• علایم و نشانه های برخی از مسمومیتهای غذایی با تاخیر ظاهر می شود. یعنی ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، علایم در فرد مسموم بروز نماید. علایم و نشانه های این مسمومیت ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و درد شکم می باشند.

• نکته طلائی پیشگیری از مسمومیت غذایی: ” پختن غذا و خوردن آن در همان روز ” است.

• رعایت ایمنی غذایی مانع بروز مسمومیت غذایی می شود. ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری نمایید، چرا که سریعا” فاسد می شوند.

• از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا نشتی خودداری کنید و مطمئن شوید که درپوش آن ها شکسته نشده باشد. اگر فرآورده ای ظاهر و یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشید و کنسروها را قبل از مصرف ۲۰ دقیقه در آب درحال جوشیدن حرارت دهید و سپس مصرف نمایید.

• در طی سفر برای حمل مواد غذایی فاسد شدنی، از یخدان مناسب استفاده کنید. غذاهایی که حاوی سس، تخم مرغ و خامه می باشند خیلی زود فاسد می شوند.

• هنگام بازی کودکان در فضای باز مراقب آنها باشید تا توسط گلها و گیاهان سمی، مسموم نشوند. تماس پوست با برخی از این گیاهان (مانند گزنه) و یا به دهان بردن آنها (مانند دیفن باخیا و خرزهره) منجر به مسمومیت شدید می شود.

• در سفر از مصرف گیاهان و یا قارچ هایی که در طبیعت وجود دارند اجتناب کرده تشخیص گیاهان و قارچهای سمی از انواع بی خطر بسیار مشکل است.

• در صورتیکه کودک شما ماده ای غیر خوراکی را بلعید، با مرکز اورژانس ۱۱۵ و یا مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم ۱۴۹۰ تماس بگیرید.

 

پزشکین : مسمومیت غذایی از علائم تا توصیه های پزشکی در این باره

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *