جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین تبلیغات



فشار خون و شیوه های کاهش و پیشگیری از آن

download (9)

  • کنترل فشار خون فرآینده پیچیده ای نیست و به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریک کننده بر آن چیره شد.


فشار خون عارضه ای است که تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یک تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود.

فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. کنترل فشار خون فرآینده پیچیده ای نیست و به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریک کننده بر آن چیره شد.

خوراکی‌هایی که باید محدود کنید

-غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده

این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون می شوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.

-انواع شیرینی و کیک

کیک و شیرینی منبع شکر و چربی های اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب می شود.

-رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده

رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.

-مشروبات الکلی

مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.

-لبنیات پرچرب

-غذاهای چرب

-شور و ترشی های پرنمک

-گوشت قرمز

راهکارهای کاهش فشار خون:

-میزان نمک در وعده های غذایی را کاهش دهید

-وزن خود را کاهش دهید.

– به طور مرتب ورزش کنید.

– از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید.

سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند.

-از مصرف دخانیات اجتناب کنید.

-در معرض دود سیگار قرار نگیرید.

-از استرس و تنش دوری کنید.

-روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید.

-فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید.

-مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید.

-از غذاهای گیاهی استفاده کنید.

-شکلات تیره و کم شیرین بخورید.

-خواب کافی داشته باشد.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید