جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین تبلیغات



فسفر چیست علائم کمبود و منابع فسفر را بشناسیم

 

در اين موادغذايي فسفر موجود مي‎باشد: شير، پنير، تخم‎مرغ، گوشت، ماهي، جوانه گندم، تخمه آفتاب‎گردان، سويا، زردآلو، جعفري، جو، گوجه‎فرنگي، جگر، عدس، مويز، انگور، كيوي، خربزه، تمشك، توت‎فرنگي، يونجه، كلم، هويج، قارچ، ذرت، سيب‎زميني، كاكائو، بادام، بادام زميني….

گوشت های گاو و گوسفند ، ماکیان و ماهی که غنی از پروتئین هستند دارای فسفر زیادی می باشند. میزان متوسط فسفر در خون ۳ تا ۴ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر است. ویتامینD به جذب فسفر همانند کلسیم کمک می کند. سالمندان و بانوان یائسه متوجه باشید که شما نیاز بیشتری به فسفر دارید تا مبتلا به پوکی استخوان نشوید.



–              فسفر مقوي اعصاب است.

–              كمبود فسفر باعث پوكي استخوان و راشيتيسم مي‎شود.

–              كمبود فسفر ترس، بي‎خوابي و تشنج را افزايش مي‎دهد.

–              كساني كه كار فكري بيش از حد دارند، بايد غذاهاي فسفردار بيشتر استفاده كنند.

–              براي عملكرد فسفر، ويتامين D و كلسيم لازم است البته مقدار كلسيم بايد دو برابر فسفر باشد.

–              فسفر، دردهاي حاصله از آرتروز را تخفيف مي‎دهد.

–         به تقويت لثه‎ها كمك مي‎كند.

–         تنظيم كننده عملكرد قلب است.

–         براي عملكرد كليه‎ها، فسفر يكي از ضروريات است.

–         كمبود فسفر باعث پيوره و چرك دندان مي‎گردد.

–         استفاده بيش از حد آهن، آلومينيم و منيزيم باعث كم شدن فسفر مي‎گردد.

–         يكي از عملكردهاي ديگر فسفر، ذخيره انرژي در بدن است كه در هنگام نياز سلول‎ها در اختيار آن‎ها قرار مي‎دهد.

–    فسفر، در ساختمان اسيدنوكلئيك (RNA , DNA) شركت مي‎كند همين اسيد نوكلئيك‎ها هستند كه اعمال حياتي سلول را زيرنظر داشته در مرحله تقسيم و تكثير سلول‎ها و انتقال توارث دخالت مي‎نمايند.

–         فسفر، روند بهبودي شكستگي استخوان را سريع مي‎كند و نمي‎گذارد كلسيم از طريق زخم به هدر رود.

–     در اين موادغذايي فسفر موجود مي‎باشد: شير، پنير، تخم‎مرغ، گوشت، ماهي، جوانه گندم، تخمه آفتاب‎گردان، سويا، زردآلو، جعفري، جو، گوجه‎فرنگي، جگر، عدس، مويز، انگور، كيوي، خربزه، تمشك، توت‎فرنگي، يونجه، كلم، هويج، قارچ، ذرت، سيب‎زميني، كاكائو، بادام، بادام زميني، گردو، مغزگاو، جگر گوساله، ميگو، زردچوبه، مارچوبه، نارگيل، كرفس، تربچه، ليمو، كاهو، فندق، شلغم، باقلا، لوبيا سبز، نخود، برنج سبوس‎دار، پسته، مخمر آبجو، گوشت اردك، شير بز، ميخك، فلفل سبز، تخم كدو، فلفل سياه و روغن ماهي ساردين.

–     هنگامي كه غذاي گوشتي حاوي استخوان مي‎پزيد، يك قاشق سركه سيب در آن بريزيد تا كاملاً كلسيم استخوان را گرفته و داخل آب گوشت شود.

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید