کیک اسفنجی یکی از کیک هایی است که معمولا برای جشن تولد درست میشود امروز قصد داریم طرز تهیه یک کیک پف دار و عالی را آموزش دهیم امیدوارم که دوست داشته باشید.
- تخممرغ: ۶ عدد
- شكر: ۱۵۰ گرم
- آرد: ۱۵۰ گرم
- بيكينگپودر: يك قاشق چايخوري
- آبجوش: يكسوم ليوان معادل ۸۰ ميليليتر
- وانيل: يك قاشق چايخوري
ابتدا زرده و سفيده تخممرغها را از هم جدا كرده، زردهها را با نيمي از شكر، آبجوش ، وانيل وبيكينگپودر هم ميزنيم تا كاملا پف كرده و كرم و كشدار شوند. آرد را به زرده اضافه كرده و با ليسك به خورد مواد ميدهيم. سفيدهها را جداگانه با همزن برقي خوب هم ميزنيم تا كاملا پف كنند و وقتي ظرف را برميگردانيم از ظرف نريزند. بايد دقت كنيم ظرف سفيده كاملا خشك و تميز باشند همچنين چرخهاي همزن نيز آغشته به هيچگونه موادي نباشد چون در اين صورت سفيده تخممرغ خوب پف نميكند. پس از اينكه سفيده به اين حالت رسيد، آرام آرام نيمه ديگر شكر را به آن اضافه ميكنيم و با همزن خوب به هم ميزنيم تا كاملا فرم بگيرد. مايه زرده را به سفيده اضافه كرده و با ليسك هم ميزنيم، دقت كنيد زدن به شكل دوراني باشد كه پف سفيدهها نخوابد. قالب گرد به قطر ۲۵ سانتيمتر را از قبل چرب كرده و مايه را داخل آن ميريزيم و به مدت يك ساعت روي پنجره وسط فر كه از قبل با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم كردهايم ميپزيم. پس از پخت، كيك اسفنجي را از وسط برش داده و به دو قسمت تقسيم ميكنيم؛ روي هر لايه را با مقداري آب كمپوت آناناس مرطوب كرده و روي لايه اول مقداري خامه و آناناس قرار ميدهيم و لايه دوم را روي خامهها قرار داده و روي كيك را به شكل دلخواه تزئين ميكنيم.