قلیه ماهی غذای مخصوص جنوب ایران میباشد.این خورشت یکی از خورشت های اصیل و پر طرفدار میباشد.امروز قصد داریم آن را آموزش دهیم.امیداوارم که دوست داشته باشید و از خوردن آن لذت ببرید
مواد لازم :
ماهی | ۲ کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده) |
پیاز متوسط | ۳ تا ۴ عدد |
گشنیز | ۱ کیلو گرم |
شنبلیله | ۲۵۰ گرم |
تمبر هندی | ۲۰۰ گرم |
زردچوبه | ۲ قاشق مرباخوری |
فلفل قرمز کوبیده شده | به مقدار لازم |
سیر | ۱ بوته |
روغن | ۲۰۰ گرم |
طرز تهيه :
سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش میریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد میکنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. سیر را میکوبیم و در پیاز میریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، میگذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با ۱ استکان آب و کمی نمک میگذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را میگیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی میریزیم. تمبر هندی را در ۲/۱ لیوان آب جوش خیس میکنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را میگیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه میکنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط مینماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ میکنیم؛۲ تا ۳ لیوان آب در آن میریزیم و در حرارت ملایم قرار میدهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه میکنیم. نوش جان!