جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین تبلیغات



سلامت مو و جلوگیری از ریزش مو با این نکات خوراکی

625

ریزش مو یکی از عوامل هست که خیلی از خانم ها به دلیل کم حجم شدن موهایشان شاکی هستند در این جا به سلامت مو و جلوگیری از ریزش مو با این نکات خوراکی می پردازیم ، شما می توانید به راحتی با تغییر تغذیه این مشکل را رفع کنید .

این مسئله در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند بخصوص کودکان بیشتر دیده می شود . همچنین درافراد گیاهخواری که فقط از گیاهان برای تغذیه استفاده می کنند و یا افرادی که دچار بی اشتهایی عصبی و بیماری های شدید مثل سرطان های پیشرفته و ناراحتی های گوارشی هستند ممکن است دیده شود .

در افرادی که غذاهای مغذی می خورند و سالم اند چنین مشکلی دیده نمی شود . پروتئین از جمله مواد غذایی است که کمبود آن سبب ریزش مو می شود. البته نیازی نیست شما در خوردن این مواد افراط کنید . ضمن این که مصرف زیاده از حد پروتئین باعث رشد بیش از حد موها بیش از آنچه که ذاتاً وجود دارد نمی شود .

کمبود آهن پس از پروتئین ، بیشترین علت ریزش مو است . کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلولهای بدن از جمله فولیکول های مو تأثیر می گذارد و باعث وقفه در رشد موها و ریزش آنها می شود . همچنین در افرادی که دچار زخم معده و یا اثنی عشر و یا خونریزی در هر جای بدن هستند نیز دیده می شود . باید توجه داشت که در بسیاری از خانم هایی که دچار ریزش شدید مو هستند ، کم خونی آهن دیده می شود . بنابراین در چنین افرادی باید آزمایشهای لازم انجام و نسبت به درمان آن اقدام شود . برای درمان کم خونی آهن معمولاً می توان از داروهای حاوی آهن استفاده کرد ؛ اما مصرف غذاهای آهن دار در درمان و بخصوص پیشگیری از این مشکل بسیار مؤثر است . غذاهایی چون گوشت قرمز، مرغ ، ماهی، جگر، تخم مرغ ، و حبوبات مثل عدس و لویبا ، و سبزی ها ، آهن فراوانی دارند ولی متأسفانه آهن موجود در حبوبات و سبزی ها خوب جذب نمی شود . میزان نیاز روزانه به آهن در یک فرد بزرگسال ۱۰ میلی گرم است که این مقدار در دوران بارداری و شیردهی بیشتر می شود . به همین جهت توصیه می شود که در نیمه دوم بارداری و همچنین زمان شیردهی آهن بیشتری استفاده شود .

دختران نوجوان نیز به علت این که در سنین رشد هستند نیاز بیشتری به آهن دارند .در کشور ما دو عامل مهم در ایجاد فقر آهن عبارتند از مصرف چای همراه غذا و مصرف نان هایی که خمیر آنها ور نیامده است. به همین جهت بهتر است چای را یک ساعت پس از مصرف غذا نوشید و از نان هایی که خمیر ور آمده دارند و بدون جوش شیرین پخت می شوند استفاده کرد .

مسئله دیگر مصرف ویتامین ها هستند . تبلیغات بسیاری درباره این مواد برای تقویت موها شده است ؛ اما باید بدانیم که تاکنون ثابت نشده است که انواع ویتامینها در رشد موها تأثیر قابل توجهی داشته باشند ، از سویی مصرف زیاد هیچ ویتامینی نقشی در کاهش ریزش مو و یا تقویت رشد موها ندارد ، ضمن این که برعکس مصرف بیش از حد ویتامینA می تواند باعث ریزش موها شود . از سوی دیگر ویتامین های موجود در شامپوها و سایر فرآورده های موضعی جذب نمی شوند و هیچ کارایی در تقویت و رشد موها ندارند و وجود آنها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند .

در خاتمه لازم است بدانید که تنها برخی از موارد ریزش مو مربوط به تغذیه می شود و در بیشتر افراد ریزش موها ربطی به نوع تغذیه ندارد و تغییر در عادات غذایی باعث به صورت کامل جلوگیری از ریزش مو نمی شود.

پزشکین : سلامت مو و جلوگیری از ریزش مو با این نکات خوراکی

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید