جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



سرطان لوزالمعده ، علائم و عوامل

1

 

 

  • تحقیقات زیادی برای مشخص کردن غذاهایی که ممکن است، خطر سرطان پانکراس را بالا ببرند، انجام شده است. اما هیچکدام نتوانسته اند به نتیجه ی قابل اتکایی برسند، بعضی از این نتایج بشرح زیراند:

سرطان پانکراس پنجمین سرطان کشنده در ایران می باشد، این سرطان ۶ درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان در جهان را به خود اختصاص می دهد.

سرطان لوزالمعده به نام بیماری خاموش خوانده می شود، زیرا علائم آن در مراحل اولیه بیماری مشخص نمی شود. اما زمانی که سرطان پخش شد، در بالای شکم و پشت، درد دیده می شود.

بعد از غذا خوردن و دراز کشیدن، درد بدتر می شود.

دیگر علائم عبارتند از: زردی (یرقان)، ادرار تیره و مدفوع روشن، لخته خونی، سوء هاضمه، اسهال، تهوع، کاهش اشتها، کمبود وزن، خستگی، ضعف و افسردگی.

علل سرطان لوزالمعده

– سیگار : افراد سیگاری ۲ تا ۳ برابر غیر سیگاری ها در معرض این بیماری قرار دارند.
– سن : بعد از ۴۵ سالگی این بیماری شروع می شود.
– جنسیت: بیشتر در زنان شایع است.
– دیابت
– پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) مزمن
– سیروز کبدی
– سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان لوزالمعده
– داشتن رژیم پر چرب
– چاقی
– عدم فعالیت بدنی

سرطان لوزالمعده به نام بیماری خاموش خوانده می شود، زیرا علائم آن در مراحل اولیه بیماری مشخص نمی شود

عواملی که خطر سرطان پانکراس را افزایش می دهند

– سابقه خانوادگی :  ۵ تا ۱۰ درصد بیماران مبتلا به این سرطان در خانواده خود سابقه این بیماری را دارند.

– سن : افزایش سن یکی از عوامل خطرزا برای این بیماری می باشد، بطوریکه بیشتر افرادیکه دچار این سرطان می شوند بالای ۶۰ سال سن دارند، و معمولا افراد زیر ۴۰ سال دچار این بیماری نمی شوند.

– سیگار کشیدن.
– مصرف کم میوه و سبزی.
– مصرف زیاد گوشت قرمز.
– مصرف زیاد نوشابه و سایر نوشیدنی های پرشکر.
-اضافه وزن.
– مرض قند.
– التهاب مزمن لوزالمعده(پانکراتیت).
عفونت هلیکو باکتر پیلوری.
– بیماری التهاب لثه یا پریودنتال.

غییر شیوه ی زندگی برای کاهش خطر سرطان پانکراس

– سیگار کشیدن:

یکی از عوامل افزایش خطر سرطان پانکراس می باشد. افرادیکه سیگار می کشند معمولا دوبرابر دیگران در خطر ابتلا به سرطان پانکراس هستند. البته شایان ذکر است با ترک سیگار می توان خطر سرطان پانکراس را کاهش داد.

– چاقی:

تحقیقات زیادی به نقش چاقی در ابتلا به سرطان پانکراس تاکید دارند. ریسک ابتلای افراد ورزشکار به سرطان پانکراس نصف افراد کم تحرک است.

تعداد دیگری از رفتارها و عادات غذایی ما برای تاثیر آنها بر ریسک سرطان پانکراس بررسی شده اند. اما تاثیر افزاینده یا کاهنده برریسک سرطان نداشته اند، بعضی از آنها عبارتند از:

– نوشیدن قهوه

– استفاده از آسپرین

-داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID ) مانند ایبوبروفن یا ناپروسین.

لازم به ذکر است که متاسفانه هیچ کدام از این تغییرات نمی تواند ریسک ابتلا به سرطان پانکراس را از بین ببرد، اما ورزش، وزن متعادل و سیگار نکشیدن می تواند این خطر را کم کند.

رژیم غذایی و سرطان پانکراس

تحقیقات زیادی برای مشخص کردن غذاهایی که ممکن است، خطر سرطان پانکراس را بالا ببرند، انجام شده است. اما هیچکدام نتوانسته اند به نتیجه ی قابل اتکایی برسند، بعضی از این نتایج بشرح زیراند:

– رژیم غذایی آمریکایی، شامل چربی زیاد و دودی شده، در بعضی از تحقیقات باعث افزایش خطر سرطان پانکراس شده اند.

– رژیم غذایی سالم، شامل سبزیجات و میوه جات تازه، در بعضی از تحقیقات کاهش دهنده خطر سرطان پانکراس بودند.

– در آزمایشات، موش های آزمایشگاهی که رژیم غذاییشان پر از چربی و پروتئین بود، دچار سرطان پانکراس شدند؛ با اینحال این نتایج در آزمایشگاه بوده و معلوم نیست در مورد مردم هم صادق باشد.

هرچند هیچ هنوز هیچ رژیم غذایی ای که بتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش دهد، به اثبات نرسیده است. اما رژیم غذایی شامل میوه و سبزیجات و گوشت کم چرب درهرحال برای سلامتی شما بهتر است.

راه های تشخیص سرطان لوزالمعده :

– سونوگرافی
– سی تی اسکن
– نمونه برداری از لوزالمعده
– ام آر آی از شکم
– آزمایش خون
– بررسی عملکرد کبد

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)