جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



رگهای قلب خود را با تره تیزک باز کنید

hee460شاهی،تره ،تره تیزک یا تره تندک یک نوع سبزی خوردن است ‘که به زبان محلی منطقه گرگان زمین با نام تره شناخته می شود.’ شاهی یا تره گیاهی است علفی و یک ساله که در طب قدیم ایران به نام هی جرجیزبستانی و رشاد نیز معروف است. این نوع سبزی به داشتن مقادیر زیادی ویتامین C معروف است و از دیرباز برای مداوای سرماخوردگی کاربرد داشته‌است.درادامه مطلب زیر درمورد گیاه تره تیزک وسلامت قلب برای شما بیشتر شرح میدهیم.تره تیزک یک گیاه یک ساله است که طول  آن به ۲۰ تا ۳۰ سانیتمتر می‌رسد و به شکل نپخته، بعنوان طعم دهنده به غذا و دم‌کرده مورد استفاده قرار می گیرد.

نیازی فرد محقق مرکز تحقیقات کشاورزی، وجود لکه های سفید روی گیاه تره تیزک که نوعی قارچ است را عامل بیماری دانست و به افراد توصیه کرد، از خوردن این نوع تره تیزک‌ها خودداری کنند.

نیازی فرد از شاهی که در زبان محلی به آن “تره تیزک” گفته می‌شود به عنوان یکی از گیاهان خودروی بهاری یاد کرد که به صورت خام به عنوان سبزی و به شکل سالاد و یا غذاهای مختلف مصرف می‌شود.

ایشان گفت: این گیاه اثر بازکننده عروق بخصوص عروق قلب را دارد.

به گفته نیازی فرد، تره تیزک یک گیاه یک ساله است که ارتفاع آن به ۲۰ تا ۳۰ سانیتمتر می‌رسد و به صورت خام، چاشنی و دم‌کرده مورد استفاده قرار می گیرد.

نیازی فرد ، برگ، گل، میوه و دانه را از مهم‌ترین قسمت های این گیاه بهاری دانست که به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیازی فرد، ماه‌های اردیبهشت و خرداد را زمان برداشت این گیاه که به صورت وحشی سبز می‌شود، دانست.

نیازی فرد، وجود لکه‌های سفید روی این گیاه که نوعی قارچ است را عامل بیماری دانست و به افراد توصیه کرد: از خوردن این نوع تره تیزک‌ها خود‌داری کنند.

‌تره تیزک (شاهی) گیاهی خوراکی از تیره چلیپاییان با نام علمی “لپیدیوم ساتیوم” است که به صورت خودرو در استان کرمانشاه می‌روید.

منبع-isna.ir

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)