افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

راهنمای روزه گرفتن برای بیماران مبتلا به آسم و آلرژی

 

  • دکتر مریم محلوجی‌راد، عضو هیات مدیره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران افزود: آن دسته از بیمارانی که به انواع آلرژی‌ها به ویژه آلرژی‌های تنفسی که به علت عوامل استنشاقی موجود در هوا تشدید می شود مبتلا هستند، به شرط احتیاط و دوری از عوامل تشدید کننده مجاز به روزه‌داری هستند.

 

 

بیماران مبتلا به آسم و آلرژی می توانند روزه بگیرند؟ بعضی از بیماران ریوی که به آسم مبتلا هستند، توانایی روزه گرفتن را در خود می بینند و دکتر متخصص آنها هم این اجازه را به آنها می دهد ولی گاهی در طول روز که روزه هستند نیاز به استفاده از اسپری پیدا می کنند. آیا استفاده کردن از این اسپری ها در حالت روزه، باعث ابطال روزه می شود؟

روزه داری و بیماری آسم

یک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، با بیان این‌که بیماران مبتلا به آسم در صورتی که بیماری‌شان تحت کنترل باشد با رعایت دوری از عوامل تشدید کننده بیماری می‌توانند روزه بگیرند، درباره حکم روزه در بیماران مبتلا به آسم که از افشانه‌های تنفسی استفاده می‌کنند گفت: برخی مراجع تقلید این اسپری‌ها را باطل‌کننده روزه نمی‌دانند.

روزه داری و آلرژی

دکتر مریم محلوجی‌راد، عضو هیات مدیره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران افزود: آن دسته از بیمارانی که به انواع آلرژی‌ها به ویژه آلرژی‌های تنفسی که به علت عوامل استنشاقی موجود در هوا تشدید می شود مبتلا هستند، به شرط احتیاط و دوری از عوامل تشدید کننده مجاز به روزه‌داری هستند.

وی در خصوص بیماران مبتلا به آسم افزود: بیشتر داروهایی که در آسم مورد استفاده قرار می‌گیرند به صورت ۲ بار در روز مصرف می‌شوند که می‌توان دفعات مصرف دارو را برای ساعات سحر و افطار تنظیم کرد. بنابراین این قبیل افراد که بیماریشان به این ترتیب تحت کنترل قرار می گیرد منعی برای روزه داری ندارند.
محلوجی درباره آن دسته از افرادی که آسم شدید دارند، گفت:‌ بیمارانی که آسم شدید و کنترل نشده دارند و مجبورند در طول روز نیز دارو مصرف کنند مجاز به روزه‌داری نیستند.

استفاده از اسپری استنشاقی در حالت روزه

او در پاسخ به این‌که آیا بیمارانی استفاده کننده از اسپری استنشاقی می‌توانند روزه بگیرند، گفت: برخی از مراجع تقلید استفاده از این نوع اسپری‌ها را باطل کننده روزه نمی‌دانند؛ بنابراین توصیه می‌شود که این دسته از بیماران به منظور رعایت جوانب شرعی، به رساله مرجع تقلید خود رجوع نمایند.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *