افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

خربزه تلخ و خواص درمانی آن

خربزه تلخ و خواص درمانی آن

635900209163435663

خربزه تلخ یک میوه پر خاصیت می باشد که در این جا می خواهیم به طور کامل معرفی کنیم خربزه تلخ و خواص درمانی آن و این که این میوه بیشتر در کجا پرورش پیدا می کند و فواید مصرف آن چیست .

فرشید قبادی‌ها درباره خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ اظهار داشت: خربزه تلخ گیاه بالارونده گل‌دار خاص مناطق گرمسیری بوده و کشت آن به‌طور گسترده در مناطق گرمسیری جهان رواج دارد.
به‌گفته وی این گیاه منبع عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که توسط آن حجم زیادی از مواد مغذی گیاه را برآورده می‌سازد. تمام اندام این گیاه حتی میوه آن تلخ‌مزه هستند. از گذشته تا کنون خربزه تلخ به‌عنوان یک گیاه دارویی سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف مانند عفونت، التهاب، چاقی و دیابت مورد استفاده قرار می‌گرفت.
این کارشناس کشاورزی افزود: بذر و میوه این گیاه دارای خواص درمانی هستند که شامل: ضد ایدز، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد میکروب، ضد تومور، آنتی اکسیدان، ضد جهش، ضد لیپولیتیک، ضد درد و ضد دیابت است.
قبادی‌ها بیان داشت: بین خواص درمانی که خربزه درختی داراست، ضد دیابت بودن آن بیشتر از سایر خواص آن بین مصرف کنندگان و محققین مورد توجه قرار دارد. در سال ۲۰۰۰ حدود ۱۷۱ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا بودند که پیش‌بینی می‌شود, این تعداد در سال ۲۰۳۰ به حدود ۳۶۶ میلیون نفر برسد.
وی عنوان کرد: در این راستا داروهای شیمیایی متعددی برای پایین آوردن سطح قند خون معرفی و مصرف می‌شوند ولی نمی‌توان عوارض جانبی این داروها را نیز از نظر دور داشت. به همین دلیل یافتن راه حلی پیشگیرانه برای مقابله با دیابت ضروری است.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: در نتیجه خربزه تلخ می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاهش سطح خون برای بیماری دیابت باشد. محققین اعلام داشتند این گیاه بر هر دو نوع دیابت نوع ۱ و ۲ تأثیر مثبت دارد.
قبادی‌ها اضافه کرد: ترکیبات زیستی موجود در این گیاه که بر قند خون مؤثرند شامل: ساپونین‌های استروئیدی که به نام charantin شناخته می‌شوند، پیتیدهای شبه‌انسولین که برای دیابت نوع ۱ مفیدند، آلکالوییدها و ترکیبات دیگری به‌نام گلیکوزیدهای اسید اولئانولیک که برای بهبود محدوده قند خون در دیابت نوع ۲ کاربرد دارند.
وی عنوان کرد: این گیاه به‌طور گسترده در رژیم غذایی مردم ساکن کشورهایی مانند پاکستان، فیلیپین، پاناما، نپال و هندوستان قرار داشته و کشت می‌شود. با توجه به این که در ایران مناطقی وجود دارد که می‌توان این محصول را در آن مناطق کشت کرد، می‌توان با همکاری بخش خصوصی، خصوصاً کشاورزان کشت این گیاه ارزشمند را در کشور رواج داد
پزشکین : خربزه تلخ و خواص درمانی آن

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *