جدیدترین مطالب پزشکی و سلامت در سایت پزشکین



بالنگ و این خاصیت های درمانی شگفت انگیز

بالنگ و این خاصیت های درمانی شگفت انگیز

  • مهمترین مواد موجود در بالنگ فلاونوئیدها، کارتنوئیدها، اسیدهای ارگانیک شامل مالیک اسید و سیتریک اسید است. این میوه حاوی عناصر ضروری پرمصرف مورد نیاز بدن مانند آهن، کلسیم و فسفر است، همچنین در پوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال است.

 

بالنگ یا ترنج یکی از میوههای مشهور شبیه نارنج و لیمو با پوست دانه دانه است که معمولا از آن بخش سفید و گوشتی پوست میوه جهت تهیه مربای بالنگ استفاده میشود. اگر چه از نظر ظاهری بالنگ بسیار شبیه به میوه های خانواده مرکبات است، اما ماهیت و خواص آن با سایر مرکبات متفاوت میباشد. در این مطلب خلاصه ای از مهمترین فواید درمانی و خواص بالنگ و روغن آن گردآوری شده است.

قسمتهای مورد استفاده

قسمتهای مورد استفاده این میوه، بخش گوشتی میوه و قسمت گوشتی پوست آن است که از آن برای تهیه مربا استفاده میگردد. همچنین از پوست این میوه در طب سنتی برای درمان برخی بیماریها استفاده میشود. به عنوان مثال پوست زرد آن برای تقویت قلب و کبد، و احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا بسیار مفید می باشد. همچنین از دیگر خواص بالنگ در طب سنتی استفاده از دم کرده پوست آن برای تقویت صفرا است.

ارزش غذایی بالنگ

مهمترین مواد موجود در بالنگ فلاونوئیدها، کارتنوئیدها، اسیدهای ارگانیک شامل مالیک اسید و سیتریک اسید است. این میوه حاوی عناصر ضروری پرمصرف مورد نیاز بدن مانند آهن، کلسیم و فسفر است، همچنین در پوست میوه بالنگ اسانس لیمونن، گاما، ترپینن، ژرانیال و نرال است.

جدول ارزش غذایی و خواص بالنگ

 مواد و محتویاتمقدار در ۱۰۰ گرم
 پروتئین۰/۰۸ گرم
 چربی۰/۰۴ گرم
 فیبر۱/۱ گرم
 کلسیم۳۶ میلی گرم
 فسفر۱۶ میلی گرم
 آهن۰/۵۵ میلی گرم
 اسید آسکوربیک۳۶۸ میلی گرم

خواص بالنگ (طبیعت و خواص درمانی)

بر اساس طب سنتی قسمت سفید زیر پوست بالنگ معمولا شیرین و طبع سرد و تری دارد و پوست زرد آن دارای طبع گرم است. مهمترین خاصیت درمانی این میوه بهبود اختلالات و ناراحتی های گوارشی است. سایر خواص بالنگ به طور خلاصه عبارتند از:

  • درمان ناراحتی معده و اختلالات گوارشی

مصرف بالنگ در رفع نفخ معده و هضم بهتر غذا موثر است. استفاده از مربای بالنگ برای بیمارن مبتلا به زخم معده بسیار مفید می باشد. میوه بالنگ و روغن آن تحریک کننده ترشح اسید معده و آنزیم های گوارشی است. با مصرف متعادل این میوه می توان حرکات منظم روده را بهبود داد و در نتیجه با گرفتگی روده و یبوست مقابله کرد.

  • تقویت قلب و کبد

مصرف میوه بالنگ برای تقویت قلب و کبد مفید میباشد.

  • درمان افسردگی و اضطراب

بالنگ حاوی مقادیر زیادی سیترونلال است که یک ترکیب آرامش دهنده بوده و در درمان بیماران مبتلا به افسردگی و بیماریهای روانی کاربرد فراوان دارد. بوییدن بالنگ باعث ایجاد احساس سرخوشی و شادی شده و خاصیت محرک دارد. همچنین بالنگ و روغن تهیه شده از آن می تواند اضطراب را کاهش داده و به فرد آرامش بدهد.

  • درمان تب

به منظور درمان و کاهش تب در طب سنتی از تخم بالنگ استفاده میشود. همچنین تخم این گیاه برای از بین بردن کرمهای روده مفید می باشد.

  • رفع بوی بد دهان

یکی از راههای درمان خانگی رفع بوی بد دهان جویدن پوست زرد و خشک شده بالنگ است. به علاوه می توان از آن برای رفع بیماریهای دهان و دندان در نقش یک دهانشویه استفاده نمود.

روغن بالنگ چیست؟

علاوه بر گسترده بودن خواص بالنگ، روغن تهیه شده از آن نیز دارای فواید درمانی بسیاری است. مالیدن روغن بالنگ برای رفع بی حسی، فلجی، سیاتیک، امراض عصبی، درد کلیه و مثانه مفید است. روغن بالنگ در درمان تبخال، ترک پاشنه پا و بهبود جای زخم کاربرد دارد.

تولید کلاژن در پوست با استفاده موضعی روغن بالنگ افزایش می یابد. در نتیجه با استفاده منظم از این روغن می توان به جنگ چین و چروک پوست رفت. به علاوه آکنه و لکههای پوستی نیز با مصرف روغن بالنگ، با سرعت بیشتری محو می شوند.

طرز تهیه روغن بالنگ

برای تهیه روغن بالنگ، تعدادی بالنگ متوسط را انتخاب کرده و پوست زرد آن را جدا کنید. پوستهای گرفته شده را داخل یک کیلوگرم روغن کنجد بریزید و در نور آفتاب به مدت ۳ روز قرار دهید. سپس پوستها را خارج کرده و از پوستهای بالنگ جدید مجددا به روغن اضافه نمایید. این کار را برای ۴ تا ۵ مرتبه انجام دهید. روغن به دست آمده، روغن غلیظ بالنگ است که خواص دارویی و درمانی بسیاری را دارا است.

منبع : بهداشت نیوز

اشتراک:


نظر خود را بیان کنید



امتیاز گوگل یادتون نره :)