افزایش رشد مو انواع دسر ساده و خوشمزه چاقی صورت رژیم لاغری دکتر کرمانی

اطلاعات کامل درباره کوکائین

 

  • شايعترين روش مصرف كوكائين استنشاقي است. امكان تزريق زيرجلدي و داخل وريدي هم وجود دارد. به دليل كمترشدن اثر آن به دنبال مصرف خوراكي، معمولاً از اين روش استفاده نمي شود. كراك نيز به روش تدخيني مورد مصرف واقع مي شود.

امروزه مواد مخدر مختلفی وارد شده است که یکی از خطرناک ترین این مواد کوکائین نام دارد. اعتیاد به این ماده نسبت به دیگر مواد مخدر بیشتر است و ریشه این ماده از آمریکای مرکزی و جنوبی بوده و از برگ کوکا به دست می آید. وابستگی روانی به این ماده از اولین بار مصرف به وجود می آید.

كوكائين وابستگي جسمي هم ايجاد مي كند. درصد خلوص كوكائين از ۹۰ –۲۰ % فرق ميكند. كراك (crack) نوعي از كوكائين است كه ناخالصيهاي آن جدا گشته و به شكل بلور سفيد رنگ و به شدت اعتيادآور است. امكان بروز رفتارهاي خشن به دنبال مصرف آن بسيار بالاست.

نامهاي رايج :
كوكائين :   coke /snow برف / كراك/ راك

راههاي مصرف:
شايعترين روش مصرف كوكائين استنشاقي است. امكان تزريق زيرجلدي و داخل وريدي هم وجود دارد. به دليل كمترشدن اثر آن به دنبال مصرف خوراكي، معمولاً از اين روش استفاده نمي شود. كراك نيز به روش تدخيني مورد مصرف واقع مي شود.

آثار مصرف :
آثار مصرف كوكائين بلافاصله ظاهر و ۳۰ تا ۶۰ دقيقه بعد رفع ميشود. به همين علت افراد وابسته به كوكائين ممكن است هر نيم تا يك ساعت يك بار براي مصرف مجدد از جمع يا محل كار خارج شوند.
عوارض جسماني: افزايش فشارخون و ضربان قلب، گشاد شدن مردمك، كاهش اشتها، اختلال درخواب. به دنبال مصرف طولاني كاهش وزن، اختلالات گوارشي، خستگي، نارسايي قلبي و كاهش نيروي جنسي بروز خواهد كرد. چنانچه بيمار به طريق استنشاقي مصرف كند در دراز مدت امكان خونريزي مكرر از بيني و  سوراخ شدن تيغه هاي بيني وجود دارد .
عوارض رواني: سرخوشي، افزايش انرژي، احساس خوب بودن عمومي، توهمات لامسه به صورت احساس خزيدن حشرات زير پوست، كاهش تمركز و افزايش نيروي جنسي.
به دليل آثار سريع تدخين و رسيدن سريع كوكائين به مغز به دنبال مصرف كراك علائم بلافاصله  ظاهرشده، اما درعرض ۱۲ دقيقه تحليل ميرود.

چگونه كمك كنيم ؟
علائم ترك كوكائين معمولا يك روز تا يك هفته طول ميكشد.

مصرف كنندگان كوكائين وابستگي رواني شديد پيدا ميكنند كه همراه با حس ولع شديد براي مصرف مجدد است. به دنبال ترك افسردگي، خواب آلودگي، تحريك پذيري و گرسنگي بروز خواهد كرد. قطع كردن تدريجي هيچ فايده اي ندارد و قطع كردن سريع به مراتب بهتر است.

چنانچه مصرف كوكائين جدي نباشد ميشود بدون نياز به دارو و جايگزينهاي مربوطه ترك را انجام داد. بايد به مقدار زيادي مايعات (به غير از الكل) و سه وعده غذاي روزانه در رژيم غدايي گنجانده شود. ورزشهاي آرام بخش كمك كننده اند.

بايد مصرف كننده را مطمئن كرد كه علائم افسردگي، كسالت و خستگي از عوارض طبيعي قطع كوكائين است و پس از  يك هفته قطع خواهد شد.

به هرحال براي بيماراني كه علائم افسردگي شديد به دنبال قطع كوكائين پيدا ميكنند شروع داروهاي ضد افسردگي مفيد خواهد بود.

چنانچه جنون ناشي از مصرف كوكائين بروز كندبیمار بايد به سرويس روانپزشكي ارجاع شود.

ساير اطلاعات :
كوكائين ۸ تا ۶ ساعت پس از مصرف در ادرار قابل تشخيص است.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *